Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα σας.

Έχω μια εξοχική κατοικία σε νησί η οποία είναι περίπου 35 ετών.

Χτισμένη με κολώνες με προοπτική, αν χρειαστεί, να γίνει άλλο ένα δωμάτιο από πάνω.

Ο κατασκευαστής είχε αφήσει αναμονές.

Το λάθος ήταν ότι οι αναμονές ήταν περασμένες μόνο με μίνιο.

Λάθος δικό μας.

Καμία πρόβλεψη, καμία προστασία στα σίδερα που υπήρχαν στη ταράτσα.

Ήμουν μικρός τότε & δε με απασχολούσε η περιποίηση του σπιτιού.

Λοιπόν...έβγαλε σκασίματα μεγαλούτσικα περιμετρικά της τοιχοποιίας εξωτερικά.

Τα άνοιξα λίγο, τα καθάρισα & έβαλα κάποιο υλικό με το οποίο το γέμισα, ακολούθησε αστάρωμα & βαφή με ακρυλικό χρώμα.

Συνέχιζε συνέχεια όμως.

Ρώτησα έναν εργολάβο οικοδομών τοπικό, το είδε & μου είπε ότι έχει περάσει υγρασία στα σίδερα η οποία προκάλεσε αυτό.

Έσπασαν τον τοίχο περιμετρικά, βρήκαν τα σίδερα, έβαλαν τα κατάλληλα υλικά για τη σκουριά & ξανασοβατίστηκε, βαφή κλπ.

Τα σίδερα είχαν φαγωθεί αρκετά. Τα περιμετρικά. Οι αναμονές στην ταράτσα κόπηκαν επειδή είχαν ψιλοσαπίσει.

Με το χέρι μια από αυτές λύγισε.

Τοποθετήθηκε στην ταράτσα ένα τσιμεντοειδές κονίαμα της isomat aquaflex elastic για προστασία από την υγρασία.

Τώρα, οκτώ χρόνια μετά από την επισκευή που σας περιέγραψα, έχουν φανεί κάποια μικρά σκασίματα στον τοίχο.

Όχι μεγάλα όπως τότε, τα οποία τα στοκάρω, τα βάφω κλπ.

Πιστεύετε ότι η εργασία που έγινε πριν από οκτώ χρόνια, πρέπει να ξαναγίνει στο μέλλον;

Οποιαδήποτε συμβουλή σας θα με βοηθούσε.

Ευχαριστώ πολύ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.