Techman Δημοσιεύτηκε January 20, 2026 at 09:52 πμ Δημοσιεύτηκε January 20, 2026 at 09:52 πμ Ζητώ συγνώμη εάν δεν έχω αναρτήσει το συγκεκριμένο θέμα στην κατάλληλη ενότητα (αλλά έψαξα και δεν μπόρεσα να βρω κάποια άλλη καλύτερη) . Θα ήθελα , λοιπόν , να προβώ στην διόρθωση ενός ακινήτου στο Κτηματολόηιο , το οποίο έχει τα εξής λάθη : α) Διαφορές με τους γείτονες . β) Έχει κατατμηθεί στη μέση , αλλά στο Κτηματολόγιο συνεχίζει να φαίνεται το ολόκληρο όπως το είχε δηλώσει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης (εγώ ασχολούμαι με το ένα από τα δύο μισά) . Όσον αφορά τις διορθώσεις (α) , αυτές είναι βατές . Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι πώς θα διορθώσω το (β) , δηλαδή γεγονός πως το σημερινό ακίνητό-μου έχει μείνει το μισό και όχι το ολόκληρο όπως ήταν το αρχικό . Διότι σε αυτήν τη διόρθωση θα προκύψει ένα τμήμα σε στρώση AREA_D , αλλά αυτή η έκταση σε ποιο ΚΑΕΚ θα το αποδώσω ; Σίγουρα όχι πάλι στο υφιστάμενο ΚΑΕΚ (στο οποίο είμαι και εγώ) , διότι τότε θα ξανασυνενωθεί ! και δεν το θέλω αυτό . Γράφω ένα ξεχωριστό ΚΑΕΚ από μόνος-μου ; Ούτε αυτό μπορώ να φανταστώ πως ισχύει ! . . . Για ευκολία επισυνάπτω την εικόνα από το υπόδειγμα του ίδιου του Κτηματολογίου και προσδιορίζω πως εγώ κείμαι στο κάτω-αριστερά κομμάτι και δεν ξέρω πού να αποδώσω το επάνω δεξιά και διαγραμμισμένο με μπλε γραμμή . https://imgur.com/lUIpWnq
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα