Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Εγγραφείτε στην ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους.

Θα ήθελα να ρωτήσω την γνώμη σας σε ένα θέμα σχετικά με τον νόμο για την κατάργηση των εσωτερικών εξωστών μετά την απόφαση του ΣτΕ και τον νόμο για το τι εστί έναρξη εργασιών

Έχω άδεια με χρήση εσωτερικών εξωστών σε Νησί των Κυκλάδων με ημερομηνία έκδοσης 11/12/2024, την τελευταία μέρα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτά που κατάργησε το ΣτΕ αν είχε γίνει κάποιας μορφής έναρξη εργασιών . (Στην ουσία την είχα έτοιμη και την κατέθεσα άμεσα εκείνη την ημέρα. Ποιος περίμενε ότι στη Ελλάδα θα καταργούν αναδρομικά τους νόμους….)

Περίμενα την έκδοση του προεδρικού διατάγματος για το τι εστί έναρξη εργασιών οπερ και εγενετο με το Π.Δ. 94/2025 που αναφέρει στο άρθρο 3

Όροι και προϋποθέσεις εκκίνησης εργασιών στην περίπτωση γ

γ) η διενέργεια έως την 11η Δεκεμβρίου 2024 ανασκαφικών εργασιών της αρχαιολογικής υπηρεσίας στο πλαίσιο υφιστάμενης οικοδομικής άδειας, η οποία αποδεικνύεται με κάθε πρόσφορο μέσο, όπως και η διενέργεια δοκιμαστικών τομών της αρχαιολογικής υπηρεσίας, στο πλαίσιο υφιστάμενης οικοδομικής άδειας.

Στην περίπτωσή μου μετα την κατάθεση για άδεια στην πολεοδομία Πάρου αρχες του 2024 επειδή εκεί είναι υποχρεωτική η άδεια αρχαιολογίας, έγιναν τον Ιούνιο του 2024 αρχαιολογικές τομές στο οικόπεδο στο πλαίσιο έκδοσης της προέγκρισης. Έχω και το σχετικό επίσημο πόρισμα της αρχαιολογίας για τις τομές.

Τι πιστεύετε ότι εμπίπτω σε αυτήν την διάταξη για το τι ορίζεται έναρξη εργασιών;

Λέει ξεκάθαρα για τομές αλλά αυτό που με προβληματίζει είναι το λεκτικό υφιστάμενης οικοδομικής άδειας. Τι εννοεί; Να έχει εκδοθεί η άδεια και μετά να γίνουν οι τομές ή να έχουν γίνει οι τομές στο πλαίσιο άδειας που υφίσταται γενικά (έστω και αν εκδόθηκε μετα τις τομές ) . Πλέον σε όλες τις περιοχές που απαιτούνται αρχαιολογικές τομές ξέρω ότι αυτές γίνονται στην φάση της προέγκρισης και όχι μετα την έκδοση της άδειας όπως ήταν παλαιοτέρα

Θα με βοηθούσε η άποψη σας ή αν κάποιος έχει κάτι ανάλογο. Θα απευθύνω και στην πολεοδομία βέβαια επισήμως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.