Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απορία στο Archline.


Recommended Posts

Έχω την demo έκδοση (:oops:) και μαθαίνω το πρόγραμμα ακόμα (:oops:).

Λοιπόν έχω κάποιο σχέδια από μια μονοκατοικία (από τη σχολή μου), και έχει τα εξής:

Η κάτω πλάκα είναι 15cm και το πάνω μέρος της είναι σε ύψος +50cm από το έδαφος (δηλαδή το κάτω μέρος της είναι σε ύψος +35cm).

Σε όλους τους χώρους (εσωτερικούς και μπαλκόνια) πάνω από την πλάκα, σύμφωνα με το σχέδιο, προβλέπεται μάρμαρο-δάπεδο 5cm. Εννοείται δεν υπάρχει μάρμαρο, ανάμεσα στα δομικά στοιχεία (όπως τοίχος ή υποστύλωμα) και την πλάκα του μπετόν, γιατί πρέπει να συνδέονται με αυτήν.

Όλα τα δομικά στοιχεία (δοκοί, υποστυλώματα , τοίχοι, ύψος ποδιάς –πρεκιού για τα παράθυρα, είναι υπολογισμένα στο σχέδιο που έχω με βάση τη γραμμή του μπετόν (=πάνω μέρος της πλάκας του μπετόν), ενώ τα υπόλοιπα που θα χρειαστεί να εισάγω (όπως επίπλωση) θα πρέπει να είναι εισάγονται πάνω στο μάρμαρο.

Στο πρόγραμμα δηλώνεις από ποιό ύψος (σε σχέση με τη γραμμή εδάφους) ξεκινάει ο όροφος, και εισάγει τοίχους ώστε να ξεκινάνε από αυτό το ύψος (εκτός κι αν δώσεις διαφορετικό elevation, το οποίο πάλι υπολογίζεται σε σχέση με το ύψος που ξεκινάει ο όροφος). Τα κουφώματα είναι υπολογισμένα από την γραμμή του μπετόν, οπότε αναγκαστικά θέτω τη γραμμή του μπετόν ως το ύψος που ξεκινάει ο όροφος (Στην προκειμένη περίπτωση +50cm).

Μέχρι στιγμής ο τρόπος που σχεδιάζω είναι να δημιουργώ το δάπεδο, σαν μια ακόμη πλάκα 5 cm, πάνω από την πλάκα του μπετόν.

Το θέμα είναι όμως ότι μετά όταν θελήσω να εισάγω την επίπλωση, τα αντικείμενα δεν “αναγνωρίζουν” την πλάκα του δαπέδου, και εισάγονται με βάση το δηλωμένο ύψος ορόφου, δηλαδή πάνω στην πλάκα του μπετόν. Ο μόνος τρόπος για να το αποφύγω αυτό, είναι σε κάθε αντικείμενο πριν το εισάγω να βάζω χειροκίνητα elevation +5cm από το ύψος ορόφου. Αλλά κάθε φορά αυτή τη δουλειά, σπαστικό καταντάει.

Από την άλλη αν αντί για τη γραμμή του μπετόν (50cm), εγώ δηλώσω το πάνω μέρος της πλάκας που έχω εισάγει για ως “δάπεδο”, τότε θα μπερδέψω τα μπούτια μου όταν θα πρέπει να εισάγω τοίχους και παράθυρα.

Συνεπώς θα πρέπει το ύψος που ξεκινάει ο όροφος να είναι τα 50cm, δηλαδή το πάνω μέρος της πλάκας του μπετόν (την οποία έχω εισάγει φυσικά με elevation - 15cm, ώστε το πάνω μέρος της να είναι σε ύψος 50cm από το έδαφος).

Υπάρχει καμιά εντολή που να δημιουργεί δάπεδο πάνω από την πλάκα, και τα αντικείμενα να το αναγνωρίζουν και να εισάγονται με βάση αυτό, χωρίς να επηρεάζονται από το καθορισμένο ύψος ορόφου;

Sorry για την μακροσκελέστατη περιγραφή, αλλά προσπάθησα με λόγια να σας δώσω να καταλάβετε, γιατί δεν έχω scanner για να ανεβάσω τα προτότυπα σχέδια (θα δω αν μπορω να κάνω κάτι με screenshot κατευθειαν απο το πρόγραμμα).

Αν μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει, θα του είμαι υπόχρεος, γιατί έχω “φάει” χοντρό κόλλημα.

post-15642-13188722746_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ενταξει ακυρο (οχι οτι φιλοτιμηθηκε και κανεις να βοηθησει :rolleyes:)!

Βρηκα πώς γινεται.:D:cool:

Το προγραμμα απλα φυσαει........

Εχουν προνοήσει για τα παντα οι τυποι. Καθε μερα και μια καινουρια ευχαριστη εκπληξη ειναι το προγραμμα.:!:

Κι οσο σκεφτομαι τωρα οτι απο εβδομαδα ξεκιναμε το AutoCAD στη σχολη, μου ερχεται να βαλω τα κλαματα. Πανε οι ετοιμες τομες και οψεις με ενα click. Ολα στο χερι παλι.

Σαν να ξαναγυριζεις στο σχεδιαστηριο κατα μια εννοια. Απλα αντι για ταβλα,μολυβι και χαρακα, εχεις το ποντικι και το πληκτρολογιο και την οθονη.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

engin ευχαριστώ, αλλά προτιμώ να μην τους απασχολώ τους ανθρώπους, αφού δεν είμαι κανονικός πελάτης. Εμ σου το δίνουν τσάμπα, εμ να τους απασχολείς και στα τηλεφωνα; Δε ξερω, αλλά αισθάνομαι λίγο άβολα...

ΒΤW είσαι κάτοχος του Archline;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.