Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χαλκοσωλήνες επιδαπέδιες και κολλήσεις


denanagi

Recommended Posts

"γιασας"

θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με τις σωλήνες "καλοριφερ" επιδαπέδιες που μου τοποθέτησε κάποιος υδραυλικός.

παρατήρησα ότι δεν έχει τοποθέτηση μονοκόμματες τις χαλκοσωλήνες .έβαζε κάποιο κομμάτι χαλκοσωλήνα μέχρι σε ένα σημείο και άμα δεν έφτανε έκανε κολλήσεις για να τις επεκτείνει.

υπάρχει πρόβλημα στις κολλήσεις που κάνουνε ?

πάντως ο μάστορας που αναφέρομαι είναι αρκετά έμπειρος από ότι μου έλεγε σε αυτόν τον τομέα.

 

παρακαλώ θα ήθελα την "αποψισας" για το θέμα που με βασανίζει.

ευχάριστο

Link to comment
Share on other sites

έχουν σκεπαστεί οι σωλήνες?είναι θερμομονωμένες?μία δοκιμή στεγανότητας με πρεσσάρισμα νερού και επιθεώρηση οπτική ή/και του μανομέτρου που θα βάλει θα σου δείξει αν όλα είναι εντάξει..

και όταν λές χαλκοσωλήνες εννοείς των κυκλωμάτων ενδοδαπέδιας ή μιλάς για τις κεντρικές ευθύγραμμες που φτάνουν στον συλλέκτη?βγάλε φωτογραφίες στο σημείο της κόλλησης για να ξέρεις σε ποιό σημείο είναι ώστε αν ποτέ παρουσιαστεί κάτι να ξέρεις που να ψάξεις..( πάντως αν γίνει η δοκιμή και όλα είναι εντάξει, μην ανησυχείς μετά..)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

traxanas εισαι σιγουρος; Εχω την εντυπωση οτι δεν κανουμε κολλησεις στο δαπεδο, δεν θυμαμαι αν απαγορευεται ή αν πρεπει απλως να αποφευγεται.

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά και αντενδείκνυται η οποιαδήποτε κόλληση στο δάπεδο..οι ερωτήσεις μου "

έχουν σκεπαστεί οι σωλήνες?είναι θερμομονωμένες?
"

πηγαίνουν στο αν υπάρχει περίπτωση για κάποια μεταγενέστερη καταπόνηση και ρωτάω αν είναι μονωμένες ώστε πέρα απο το προφανές, αν μπορούν να δεχτούν συστολοδιαστολές για να μην σπάσει καμία κόλληση μετακινούμενες μέσα στην μόνωση που τα περιβάλλει..αν έχουν σκεπαστεία και επιδέχεται αλλαγής, το μήκος αυτών και άν πχ έχει μπεί τελικό δάπεδο, ρεαλιστικά παρα μόνο δοκιμή θα μπορούσε να γίνει.. δυστυχώς δεν διευκρινήστηκε τίποτα..

Link to comment
Share on other sites

Μα και βέβαια δεν είναι ότι καλύτερο να κάνεις κόληση μέσα στο δάπεδο χωρίς να έχεις πρόσβαση. Πού το ξέρει ο μάστορας ότι οι κολήσεις του είναι 100% εντάξει???? τις δοκίμασε μετά?? σε πίεση μεγαλύτερη της λειτουργίας και για 2 24ωρα?? Η δική μου γνώμη είναι κατηγορηματικά όχι κολήσεις στο δάπεδο εκτός και αν έχουμε πρόσβαση σε αυτές.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.