Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λογισμικό για τριδιάστατη σχεδίαση (3D);


Recommended Posts

Χαίρεται!Είμαι πολιτικός μηχανικός τ.ε. μόλις έχω τελειώσει και δουλευω αρχιτεκτωνικά το autocad 1)θα ήθελα ένα νέο πρόγραμμα για τρισδιάστατα.Έχετε να μου προτείνεται κάποιο μαζί με οδηγό για να μπορέσω να το μάθω;και 2)επειδή ασχολούμαι με την διακίνηση αδειών στην πολεοδομία και θα ήθελα να δω παραδείγματα από μελέτες ή παρουσιάσεις.μήπως ξέρετε που μπορώ να βρώ;Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 23
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

archline xp απο την ace hellas. πολύ καλό αξίζει να το δοκιμάσεις.ζητησέ τους να στο στείλουν σε demo ειναι και στα ελληνικό το περιβάλλον.

Link to comment
Share on other sites

αν εχεις εμπειρια σχετικη ή αφου εισαι νεος ακομη να δεις μηπως πας σε λογικη archicad.

 

αλλιως για να μην μπλεξεις σε ενα κυκεωνα και τελικα μετα απο πολυ κοπο και πολυ χρημα καταληξεις παλι στο autocad, μαθε 3d στο ιδιο και ξεκινα σιγα σιγα κανενα studio max για τα renderings

 

σου μιλαω εγω που τα εχω δοκιμασει σχεδον ολα.

Link to comment
Share on other sites

δηλαδη να εχει autocad, allplan και cinema για να ρενταρει? 3 προγραμματα αντι για 2?

 

το allplan ειναι τοσο πληρες και τοσο ακριβο παραλληλα που αν το εχεις μονο για τρισδιαστατο, για μενα οικονομικα δεν αξιζει. Απο την αλλη, αντε δουλευε με allplan καθημερινα οταν ολοι γυρω σου ζητανε σχεδια για να δουλεψουν autocad. Ακομη και εντος γραφειου.

 

To allplan ειναι για κατι μοναχικους cowboys, 1 υπαλληλο να εχεις αρχιζουν τα προβληματα. 10 δουλεις να εχεις και να αρχισεις τα παρε δωσε με τα σχεδια, την πατησες. Αυτα απο την εμπειρια μου με το allplan (που ξαναλεω, φοβερο προγραμμα αλλα πανακριβο).

Link to comment
Share on other sites

Howard , δηλαδή με το Archicad μπορεί να ρεντάρει και να μην χρειάζεται το Autocad.

Πάλι 3 προγράμματα χρειάζεσαι.Για μένα το Allplan έχει τα θετικά της 2d σχεδίασης του Αutocad και τα 3d του Archicad.Προσωπικά έχω 80% επιδότηση και σκέφτομαι να το αγοράσω.

Σαν πιο έμπειρος στα αρχιτεκτονικά , τι συμβουλεύεις;

Link to comment
Share on other sites

Eγώ από όλα αυτά που έχω δουλεψει (AutoCAD, ArchiCAD, Tέκτων) για καθαρά αρχιτεκτονικά θα επενδούσα στο ArchiCAD. Kαλή υποστήριξη, το χρησιμοποιεί πολύς κόσμος και στο εξωτερικό, και είναι προγραμματίσιμο για επιμετρήσεις κλπ.

Να μην πώ τι ταχύτητες θα πιάσεις στον σχεδιασμό αν πάρεις και ένα mac. Έχει καλή σύνδεση με το AutoCAD (βγάζει καλά dxf με layer) και αν επενδύσεις λίγο χρόνο στην αρχή για να οργανώσεις μια τακτική παραγωγής και dwg, θα πιάσεις απίστευτες, ταχύτητες. Για την αγορά του 2oυ προγράμματος τώρα για συμβατότητα με το ΑutoCAD (γιατί κακά τα ψεματα είναι απαραίτητο για να συνεργάζεσαι) μπορείς να δείς το Intellicad (που είναι πανομοιότυπο) αλλά και το AutoCAD LT.

 

Καθαρά προσωπική άποψη ΑrchiCAD με AutoCAD LT.

 

Δες και τους ΑrchiCAD-άδες εδώ για να ρωτήσεις περισσότερα

Link to comment
Share on other sites

@spy1551

 

εννοουσα archicad + rendering programme και καταργηση του autocad προφανως.

 

κοιτα φιλε, οσο καλο και να ειναι το προγραμμα στυλ allplan, τα renderings του στην δικια μου την αγορα δεν περνανε. Πρεπει να παρεις το cinema που το συνοδευει για να εχεις πραγματικα καλα αποτελεσματα. Κουβεντα ομως με unsophisticated πελατες κανεις ανετα και με ρενταρισμα απο autocad. Κυκλοφορει πολλη σαβουρα στη πιατσα οποτε ο πηχης ειναι χαμηλα.

 

αλλιως μενουμε στο autocad για τους λογους που ανεφερα, και πολλους αλλους.

 

το allplan εχει πολλα καλα αλλα και πολλα κακα. δεν θελω να επεκταθω δημοσιως, την αποψη μου λεω. με 80% επιδοτηση σου λεω πως θα το επαιρνα κι εγω. Αλλα σου κανω μια προφητεια: σε 1 χρονο θα το βρεις το κουτι του καπου παρατημενο και θα αναρωτιεσαι τι ειναι αυτο. Γιατι ειναι δυσκολο, γιατι απαιτει ολικη αλλαγη σκεψης απο το autocad, γιατι αντιπροσωπευεται απο 2 εταιρειες για τις οποιες εγω εχω την χειροτερη εντυπωση κλπ κλπ κλπ.

 

Αυτα απο εμενα που εχω δουλειες και δεν εχω χρονο. Τωρα κι εγω στα 23 μου καθησα τριαλα ρι τριαλαρο και εμαθα autocad μονος μου χαλαρα. Και επειδη οπως ειπα και ξαναλεω, σαν προγραμμα ειναι παρα πολυ καλο (γερμανικο γαρ) αν το παιρνεις τσαμπα κι εχεις ορεξη για να το μαθεις, βεβαιως ορμα. Σου υπογραφω ομως, μολις ανοιξουν δυο δουλειες και βιαζεσαι, αντιο ζωη, αντιο allplan, καλημερα θλιψη που λεει κι ο ποιητης.

 

αν και εγω ειμαι του autocad, η λυση archicad + autocal LT που προτεινει ο iovo ειναι ισως η αριστη.

Link to comment
Share on other sites

Για ταχύτητα εγώ θα πρότεινα Cadware και για παράπανω όποιος ξέρει και έχει χρόνο 3ds.

Kοίτα εγώ ασχολούμαι κυρίως με μεταλλικές.Το Allplan έχει ένα add που λέγεται Steel.Οι τομές των μεταλλικών στο Autocad μου παίρνουν πολύ χρόνο γιατί κάνω όλες τις λεπτομέρειες.Π.χ. το απλό rendering του Kinesis μου αρκεί αλλά το ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ είναι βάσανο και με αρκετά κολλήματα.Απλά ένα λογισμικό BIM που να κάνει τα πάντα ,ακόμη και μεταλλικές, πιστεύω ότι χρειάζεται.Το εμπορεύονται η Civiltech και η Alldesign.Aπλά η Αlldesign χρεώνει και την υποστήριξη αναβάθμιση για 2 χρόνια.

Όπως χρειάζεται κάποιος χρήστης του Archicad το Artlantis , έτσι και κάποιος χρήστης του Allplan χρειάζεται το Cinema.Mιλάω για στήσιμο του τρισδιάστατου μοντέλου και όχι για φωτορεαλισμό.

Link to comment
Share on other sites

archline xp απο την ace hellas. πολύ καλό αξίζει να το δοκιμάσεις.ζητησέ τους να στο στείλουν σε demo ειναι και στα ελληνικό το περιβάλλον.

 

Ακριβώς. Δοκιμασε το και θα δεις....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.