palex Δημοσιεύτηκε October 30, 2009 at 05:28 μμ Δημοσιεύτηκε October 30, 2009 at 05:28 μμ Για περίπτωση δοκού πλαισίου με σύμμικτη πλάκα? Στις στηρίξεις το θλιβόμενο πέλμα έιναι το κάτω όπου τοποθετούμε γωνιακές ενισχύσεις. Εκει τι θεωρείτε ως μήκος πλευρικού λυγισμού; Επιπλεόν μετα την σκληρυνσή της η πλάκα λειτουργει ως δίσκος-διάφραγμα δεσμεύοντας πλήρως την δυνατότητα μετατόπισης οριζοντιως της διατομής άρα πως θα μπορέσει να λυγίσει πλευρικά η δοκός??? Το ίδιο ισχύει και για την στρεψη της διατομής και αυτή δεσμευεται απο την πλάκα. Κατα την γνωμή μου πρεπει να γίνει μονο έλεχγος για καμπτικό λυγισμο κατα τον ισχυρό αξονα της συμμικτής δοκού, ανεξαρτητος του πιο πέλμα θλίβεται και κανονικά πλήρης έλεγχος για την φάση της σκυροδετησης αν δεν υποστυλωθεί.
dratsiox Δημοσιεύτηκε October 30, 2009 at 05:45 μμ Δημοσιεύτηκε October 30, 2009 at 05:45 μμ Στο στρεπτοκαμπτικό λυγισμό εκτρέπεται το θλιβόμενο πέλμα.Όχι ολόκληρη η διατομή
palex Δημοσιεύτηκε October 31, 2009 at 09:10 πμ Δημοσιεύτηκε October 31, 2009 at 09:10 πμ Νομίζω ότι η ανάλυση που κανουμε όμως θεωρεί την διατομή απαραμόρφωτη. Θα πρέπει να το κοιτάξω αυτό πιο αναλυτικά. Ακόμη και έτσι όμως η γωνιακή ενισχύση στον κόμβο με το υποστύλωμα όταν έχουμε πλαισιο δεν μπορούμε να θεωρήσουμε ότι συγκρατεί το κάτω πέλμα στην κρίσιμη ζώνη αναστροφής των ροπών;
dratsiox Δημοσιεύτηκε October 31, 2009 at 04:05 μμ Δημοσιεύτηκε October 31, 2009 at 04:05 μμ Δε νομίζω.Η ενίσχυση έχει κι αυτή πέλμα! Δηλαδή, έχουμε κάνει μια σύνθετη διατομή, η οποία είναι υψίκορμη.Αυτό την κάνει πιο ευαίσθητη για εκτροπή του κάτω πέλματος.
palex Δημοσιεύτηκε October 31, 2009 at 06:05 μμ Δημοσιεύτηκε October 31, 2009 at 06:05 μμ Nαι άλλα έχεις δύο πέλματα κατω, και κοντά λίαν συντόμως πιανει η πρωτη αμφιαρθρωτή τεγίδα της οποίας το κάτω πέλμα συνήθως είναι στα 2/3 του ύψους της κυρία δοκου. Η αναστροφή της ροπής γίνεται καπου εκει ανάμεσα στο τελος της ενίσχυσης και την πρώτη διαδοκίδα. Επιπλέον στις φοιτητικές σημειώσεις απο παραδώσεις Γαντε εχω σημειώσει σε σκαριφήματα για τον στρεπτοκαμτικό λυγισμό καθαρά ότι συμβαίνει στροφή όλης της διατομής. Νομίζω ότι για κατηγορία διατομών μεχρί 3 δεν μας απασχολεί η κυρτωση-στρεβλωση της διατομής θα το κοιτάξω και αύριο αυτό το θέμα να ξεσκουριάσω την μνημη μου!
palex Δημοσιεύτηκε November 1, 2009 at 08:37 μμ Δημοσιεύτηκε November 1, 2009 at 08:37 μμ Εύρηκα!! Λοιπόν αυτό που ελεγχεται στις σύμμικτές διατομές δεν ειναι ακριβώς στρεπτοκαμπτικός λυγισμός της μεταλλικής διατομής αλλα "Πλευρικός Λυγισμός του θλιβομένου Πέλματος" Μια λεπτη διαφοροποιηση που στις σύμμικτες έχει την σημασία της. Λεει λοίπον ο Βαγιας στη σελ166 του βιβλίου "Συμμικτες Κατασκευές": Η πλάκα σκυροδέματος και ο κορμός της σιδηροδοκου προκαλουν ελαστική πακτωση του θλιβομένου πέλματος. Αυτή προσδιορίζεται απο δύο στροφικά ελατήρια αντιστοιχα και δινεται στην συνεχεία ο τροπός υπολογισμους τους και η Μcr η οποία δεν αντιστοιχεί σε ελευθερα στρεπτη δοκό φυσικά. Καπου στους τύπους αυτους μπαινει και η αποσταση των δεσμευσεων των διαδοκίδων που έλεγα πρίν όποτε τελικως αν την διαστασιολογησεις την δοκό σε στρεπτικό λυγισμό έχεις υπερδιαστασιολόγησει, αν την θεωρησεις πλήρως δεσμευμένη παιρνεις ενα ρίσκο ίδιως αν δεν έχεις γωνιακή ενισχυση και πυκνή διαδοκίδωση. Αλλίως χεράκι!!
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα