Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περίφραξη οικοπέδου


Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά, θα κάνω μια ερώτηση η οποία ίσως φανεί αστεία σε κάποιους που είναι μεσα στα πράγματα, αλλά μιας και με απασχολεί είπα να ζητήσω τη βοήθεια σας.

Λοιπόν το πρόβλημα, εδώ και κάποια χρόνια έχουμε ένα οικοπεδο/χωράφι λίγο(ελαχιστα) έξω απο την πόλη που μένουμε. Δεξια και αριστερά (κολλητα)έχει χωράφια και μπροστά ένα εργοστάσιο(δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αλλα τα αναφέρω). Το πρόβλημα είναι ότι έχω την εντύπωση ότι οι διπλανοι αγρότες έχουν αρχίσει να μας τρώνε οικοπεδο, μιας και τα τελευταία χρόνια το είχαμε αφήσει έτσι. Το θέμα είναι το εξής. Θέλω να κάνω μια περίφραξη γύρω του. Εχουμε τα σχέδια τα οποία καθόριζουν πόσο ακριβός είναι το δικό μας κομμάτι. Σε περίπτωση που έχουν μπει και οργώσει και λωρίδα απο δικό μας κομμάτι, για να κάνω την περίφραξη θα χρειαστεί να πάω με τοπογράφο ή μπορώ να πάω μόνος, να δω ποσο είναι το κομμάτι μου και να το περιφράξω?

 

Επίσης η περίφραξη μπορεί να είναι ακριβώς όσο είναι το χωράφι, στα όρια του ή πρέπει να είναι λίγο πιο μέσα?

Link to comment
Share on other sites

ανάλογα το σχήμα του γηπέδου σου μπορείς να κάνεις ένα χοντρικό έλεγχο με μια μετροταινία σε συσχέτιση με το τοπογραφικό (κάποιες πλευρές η κάποια διαγώνιο) Εγώ θα συνιστούσα να συνεργαστείς με κάποιο τοπογράφο μηχανικό ειδικά αν το τοπογραφικό σου είναι εξαρτημένο σε κάποιο προβολικό σύστημα συντεταγμένων για σου χαράξει ακριβώς τα όρια σου στο έδαφος και να ελέγξει τα τοπογραφικά διαγράμματα - άδειες οικοδομών -πράξεις χαρακτηρισμού δασαρχείου των όμορων ιδιοκτησιών αν υπάρχουν- παλαιές αεροφωτογραφίες κλπ.Επίσης πρέπει να εκδοθεί για την περίφραξη του γηπέδου σου έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας από την πολεοδομία .

Link to comment
Share on other sites

Απευθύνσου σε τοπογράφο μηχανικό της περιοχής σου ώστε να σου βγάλει τις κατάλληλες άδειες για περίφραξη. α) αν είσαι εντός σχεδίου χρειάζεται οικοδομική άδεια, β) αν είσαι εκτός σχεδίου χρειάζεσαι άδεια εργασιών μικρής κλίμακας που χρειάζεται εγκρίσεις από δασαρχείο, αρχαιολογία κλπ.

 

δεν είναι κάτι φοβερό αλλά μπορεί να είναι χρονοβόρο όσον αφορά την κατασκευή της περίφραξης λόγω γραφεικρατίας. ωστόσο ένας συνάδλεφος θα μπορέσεις τουλάχιτον να σε ενημερώσει για τυχόν λανθασμένη-"λανθασμένη" τοποθέτηση των συνόρων των όμορών σου.

Link to comment
Share on other sites

Κατάλαβα, δηλαδή δεν τον γλυτώνω τον τοπογράφο. Όσο είναι σίγουρο ότι χρειάζεται?Ενα σύρμα θα περαστεί γύρω γύρω το οποίο θα περάσω εγώ , δεν θα γίνει χτιστή περίφραξη

Link to comment
Share on other sites

Ο Βασίλης σου απάντησε για τις νόμιμες ενέργειες που πρέπει να κάνεις. Το γεγονός αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι περισσότεροι Έλληνες δεν προχωρούν σε περιφράξεις χωρίς άδεια. Αν κάποιος δεν κάνει καταγγελία τότε όλα καλά, αν όμως ο γείτονας σου θέλει να σου δημιουργήσει πρόβλημα?

Link to comment
Share on other sites

Κατάλαβα, δηλαδή δεν τον γλυτώνω τον τοπογράφο. Όσο είναι σίγουρο ότι χρειάζεται?Ενα σύρμα θα περαστεί γύρω γύρω το οποίο θα περάσω εγώ , δεν θα γίνει χτιστή περίφραξη

 

όπως λέει και ο συνάδελφος agios υπάρχει αυτό το πρόβλημα και θα σου αναφέρω δύο περιπτώσεις.

 

σε εκτός σχεδίου περιοχή γίνεται μια διευθέτηση ορίων μεταξύ όμορων ιδιοκτητών. τα συμφωνούν κάνουν τη μεταφορά του ορίου με πασσάλους και συρματόπλεγμα. όλα καλά μέχρι εδώ. γίνεται καταγγελία από άγνωστο στο δασαρχείο. εκκρεμμεί μήνυση στον ένα από τους δύο ιδιοκτήτες.

 

2η περίπτωση. συνάδελφος μηχανικός αναλαμβάνει κατόπιν αποτύπωσης την επίβλεψη κατασκευής παρόμοιας περίφραξης. γίνεται καταγγελία από όμορο στην αστυνομία η οποία συλλαμβάνει το συνεργείο και ο μηχανικός περνάει αυτόφωρο.

 

κάνε τις νόμιμες διαδικασίες ώστε να είσαι εντάξει και επειδή αναφέρεις και διαφορές με τους γείτονες θα έχεις στα χέρια σου και χαρτιά ότι ακολούθησες τις νόμιμες και προβλεπόμενες διαδικασίες.

Link to comment
Share on other sites

Ok παιδιά κατάλαβα, ευχαριστώ για τη βοήθεια, όσο για την περίφραξη θα μπορεί να είναι στα όρια του οικοπέδου ή πρέπει να έιναι πιο μέσα?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.