Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απόσταση κτιρίου από ακτογραμμή χωρίς οριοθέτηση αιγιαλού και παραλίας


Recommended Posts

κύριοι συνάδελφοι, παρακαλώ πολύ για την βοήθειά σας.

Εχω πέσει σε περίπτωση παραλιακού οικοπέδου - αγροτεμαχίου που η πολεοδομία έχει δώσει δύο φορές δύο διαφορετικές απαντήσεις (προφορικά) σε ότι αναφορά την δόμηση του ακινήτου.

να εξηγήσω την περίπτωση.

το ακίνητο είναι παραλιακό έχοντας βόρεια και νότια δρόμο όπου πέραν του βορείο δρόμου υπάρχει παραλία και θάλασσα.

τμήμα του ακινήτου στην ΝοτιοΔυτική πλευρά ευρίσκεται εντός οικισμού όπου και εντός του τμήματος αυτού ο ιδιοκτήτης επιθυμεί να οικοδομήσει.

Στην περιοχή κάποιοι προσπαθούν χρόνια να οριοθετήσουν αιγιαλό και παραλία αλλά η κτηματική υπηρεσία τσακώνεται με το Λιμενικό και άκρη δεν βγαίνει.

σύμφωνα με τον Ν-2971/01 ΦΕΚ-285/Α/19-12-01 άρθρο8 δεν επιτρέπεται καμία δόμηση σε ακίνητα που απέχουν απόσταση μικρότερη των 100μ. από την ακτογραμμή αν δεν καθοριστεί ο αιγιαλός.

αξίζει να αναφερθεί ότι το τμήμα του ακινήτου που ευρίσκεται εντός οικισμού δεν υπερβαίνει την αρτιότητα.

η τοποθέτηση της οικοδομής θα γίνει στο εντός οικισμού τμήμα το οποίο και απέχει από την ακτογραμμή πέραν των 100 μ. αλλά το συνολικό ακίνητο όχι.

έπίσης ανατολικά και δυτικά υπάρχούν πολλές οικοδομές, που πιθανόν και έβγαλαν άδεια πρί από το νόμο αυτό.

η μία άποψη λοιπόν μηχανικού της πολεοδομίας είναι ότι αν η οικοδομή μπεί εντός οικισμού και απέχει απόσταση μεγαλύτερη των 100μ. τότε όλα καλά

η άλλη άποψη λέει ότι αφού το ακίνητο απέχει απόσταση μικρότερη των 100μ. απο την ακτογραμμή, απογορεύεται κάθε δόμηση μέχρι καθορισμού του αιγιαλού.

συγνώμη για το μέγεθος του κειμένου αλλά οι πληροφορίες βοηθούν για την λύση των προβλημάτων.

αν κάποιος έχει κάποια άποψη επι του θέματος θα βοηθούσε πολύ.

κάθε οληροφορία θα θεωρηθεί απαραίτητη.

ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

δεν μπορώ με βεβαιότητα να σου δώσω συμβουλή για αυτό που ρωτάς αλλά μου κάνει εντύπωση αυτό το

 

''Στην περιοχή κάποιοι προσπαθούν χρόνια να οριοθετήσουν αιγιαλό και παραλία αλλά η κτηματική υπηρεσία τσακώνεται με το Λιμενικό και άκρη δεν βγαίνει.''

 

Για ψάξτο λίγο γιατί θα σου λύσει τα χέρια και είναι και η πιο ορθή προσέγγιση σε σχχέση με το πρόβλημα σου. Εν ανάγκη ας κάνεις εσύ(ο πελάτης σου)νεο φάκελο με 500 μέτρα αποτύπωση ακτογραμμής να σου περάσουν αιγιαλό εκεί....

Link to comment
Share on other sites

Ναι δυστυχώς δε μπορει να οριστεί ο αιγιαλός γιατί δε συμφωνούν η υπηρεσία του δήμου με το ΓΕΝ για το που θα μπει η γραμμή του παλαιού αιγιαλού. Φανταστική περίπτωση.και η υπόθεση αυτή κρατάει πολλά χρόνια τώρα και άκρη δε βγαίνει.Εχει παγώσει το θέμα.ούτε μεμονωμένα μπορεί κάποιος να ορίσει τον αιγιαλό.

Το θέμα όμως παραμένει ότι το εντός οικισμού κομμάτι (το οποίο είναι και αυτό μέσα στο οποίο μπορεί να τοποθετηθεί η οικοδομή) βρίσκεται σε απόσταση πάνω από 100 μ από την ακτογραμμή.έαν είχα δηλαδή το μισό οικόπεδο-αγροτεμάχιο δε θα υπήρχε πρόβλημα ούτε και αν μπορούσε να κατατμηθεί το εντός οικισμού αλλά δεν έχω την αρτιότητα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.