Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στατικό ερώτημα: Εξυγίανση εδάφους μετά από εκσκαφή.


box

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους σ΄αυτό το άκρως ενημερωτικό φόρουμ.

Θα παρακαλούσα την γνώμη σας και κυρίος των " στατικών" για το παρακάτω σοβαρό θέμα. Σε νεοαναγειρώμενη οικοδομή με δύο υπόγεια έγινε εκσκαφή περίπου 7 μέτρα σε αρκετά δύσκολο έδαφος "κειμηλιά". Για λόγους ασφαλείας και για σωστή κατασκευή των περιμετρικών τοιχείων η εσκαφή έγινε κατά 0,80 cm μέσα στο όμορο οικόπεδο. Ο γείτονας προτίθεται να κτίσει σε 6-7 μήνες και βρισκόμαστε σε συζήτηση για τον σωστότερο τρόπο εξυγίανσης του εφάφους διότι αυτός κάνει ένα υπόγειο και θεμελιώνει στα 3,5-4 μέτρα, τα νέα κτήρια θα εφάπτονται π'ερίπου 8 μέτρα.

Υ.Γ. Δέν είμαι μηχανικός αλλά έχω ακούσει πολλές γνώμες και θα ήθελα η στατικότητα του γείτονα να είναι η ενδεδειγμένη για την δικά του ασφάλεια αλλά και την δική μας.Δεν γνωρίζαμε για την πρόθεση του γείτονα να κτίσει άμεσα και είχαμε την προφορική άδεια να χρησημοποιήσουμε το οικόπεδό του για την εξηπηρέτηση των εργασιών. Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Αν και προφανώς αυτό θα το αποφασίσει ο μηχανικός σου, συνήθως σε τετοιες περιπτώσεις όμορων κτιρίων εφαρμόζονται "ντουλάπια" θεμελίωσης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.