Μετάβαση στο περιεχόμενο

box

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Καλημέρα σε όλους. Μετά από ένα ολόκληρο χρόνο και συνεχόμενες αιτήσεις και προσωπικές επαφές με παράγοντες του Δήμου, εδέησαν να κατασκευάσουν προέκταση αγωγού αποχέτευσης για το νεόκτιστο σπίτι μου. Η οικοδομή μου κατασκευάστηκε σε μικρή πάροδο η οποία είναι εγκεκριμένος δρόμος από το 2005 με επέκταση σχεδίου πόλεως, (μετά από τρελό τρέξιμο δικό μου). Ο Δήμος θέλει να με χρεώσει ολόκληρο το κόστος κατασκευής της προέκτασης (τεράστιο νούμερο !!), ενώ ο νέος αγωγός συνορεύει και με άλλες ιδιοκτησίες οι οποίες αποχετεύονται από διπλανούς δρόμους. Εάν γνωρίζει κανείς τι ισχύει νομικά για το θέμα διότι από αυτά που ακούω, λέγεται ότι για τους νέους αγωγούς χρεώνονται όλες οι όμορες ιδιοκτησίες. Ευχαριστώ για την υπομονή σας και εύγε για το υπέροχο site.
  2. Χαιρετίζω ξανά το αγαπητό forum. Σε νέο αναγερμένη οικοδομή, μετά από τροποποίηση σχεδίου πόλης, έχω δύο σοβαρά θέματα. Το πρώτο με την ΕΥΔΑΠ η οποία καθυστερεί την εργοταξιακή παροχή, λόγω επέκτασης δικτύου, περίπου 6 μήνες, και δεύτερο την αποχέτευση πάνω από ένα χρόνο !!!! μετά από πιέσεις και παρακάλια στον Δήμο μου το μεταφέρουν από ΔΣ σε ΔΣ. Ποια κατά την γνώμη σας πρέπει να είναι η στάση μου απέναντι σε αυτούς τους καρεκλοκένταυρος διότι εγώ και ο μηχανικός μου έχουμε σηκώσει τα χέρια ψιλά.!!!!!!! Υ.Γ. Για την αποπεράτωση μένουν περίπου 5 μήνες. Ευχαριστώ
  3. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, και στην συνέχεια θα βγάλω την αγανάκτησή μου γράφοντας (προς το παρόν). ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ; ( Για να μου κάνουν μία μυκοτομή , που ήταν υποχρεωμένοι, περίμενα 10 μήνες!!!!! 'έλεος).
  4. Έχει δικαίωμα ο Δήμος και η ΕΥΔΑΠ να με χρεώσει για να μου φέρει τα ρολόγια και την αποχέτευση στον ''φράχτη μου'' , και πώς κατά την γνώμη σας θα καταφέρω να κουνήσω αυτά τα ''ακούνητα στρατιωτάκια'' των παραπάνω υπηρεσιών ;
  5. Καλησπέρα σε όλους. Σε νέα οικοδομή που τα δίκτυα της ύδρευσης και της αποχέτευσης απέχουν τουλάχιστον 80 μέτρα από την πρόσοψή μου, θα ήθελα να σας ερωτήσω ποιες είναι οι υποχρεώσεις του ΟΤΑ (δηλαδή Δήμος) και της ΕΥΔΑΠ όσων αφορά την σύνδεση της οικοδομής με τα δίκτυά τους και ποιες οι δικές μου υποχρεώσεις. Έχω 4 ρολόγια του νερού και 4 διαμερίσματα. Υπ΄ όψιν ότι το οικόπεδο αρχικά δεν είχε πρόσβαση πουθενά αλλά απέκτησε αργότερα με τροποποίηση σχεδίου πόλης και δημιουργία δημοτικής οδού.(μεγάλη ιστορία 3 ετών !) Ευχαριστώ.
  6. Η οικοδομή είναι στο Χαιδάρι, η πρόσοψη βλέπει βορρά- στο δάσος, και το dow θα μπεί εσωτερικά σε τούβλα διπλά. Εάν έχεται να μου πείτε κάτι καλύτερο από dow θα το ακούσω με ενδιαφέρον. ευχαριστώ.
  7. Στην μόνωση εξωτερικής τοιχοποιοίας 3άρι ή 5άρι dow ενδείκνηται κατά την άποψή σας? Η τιμή είναι σχεδόν διπλάσια !!!! Με το 3άρι υπάρχει πρόβλημα με τις σωλήνες αποχέτευσης?? ευχαριστώ.
  8. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Εάν κατάλαβα καλά η λίστα αναπροσαρμόζεται στο τέλος σύμφωνα με τα τιμολόγια, εφόσον το σύνολο αυτών υπερκαλύπτει το σύνολο της τιμής. Διότι οι λογιστές υποστηρίζουν ότι κάθε τιμολόγιο πρέπει να καλύπτει την εκάστοτε εργασία και ο μηχανικός μου λέει ότι αρκεί να είμαστε καλυμένοι στο σύνολο. Μάλλον είναι λίγο μπερδεμένα !!!! Ευχαριστώ.
  9. Χωρίς Ε.Κ.Ο. νομίζω ότι δεν εκδίδεται καμμία άδεια. Ερώτηση. Τα ποσά που αναγράφονται είναι κατ' εκτίμηση του Μηχανικού.Οι αποδείξεις πρέπει να είναι απαραίτητα μεγαλύτερες ή σε κάποιες περιπτώσεις και μικρότερες? π.χ. εκσκαφές, εκτίμηση 5.200 ευρώ, μπορεί η απόδειξη να είναι 3.000 ευρώ? Θα υπάρχει πρόβλημα στο τέλος με ΔΕΗ εφορία κλπ? Ιδιώτης. Ευχαριστώ.
  10. Καλησπέρα σε όλους σ΄αυτό το άκρως ενημερωτικό φόρουμ. Θα παρακαλούσα την γνώμη σας και κυρίος των " στατικών" για το παρακάτω σοβαρό θέμα. Σε νεοαναγειρώμενη οικοδομή με δύο υπόγεια έγινε εκσκαφή περίπου 7 μέτρα σε αρκετά δύσκολο έδαφος "κειμηλιά". Για λόγους ασφαλείας και για σωστή κατασκευή των περιμετρικών τοιχείων η εσκαφή έγινε κατά 0,80 cm μέσα στο όμορο οικόπεδο. Ο γείτονας προτίθεται να κτίσει σε 6-7 μήνες και βρισκόμαστε σε συζήτηση για τον σωστότερο τρόπο εξυγίανσης του εφάφους διότι αυτός κάνει ένα υπόγειο και θεμελιώνει στα 3,5-4 μέτρα, τα νέα κτήρια θα εφάπτονται π'ερίπου 8 μέτρα. Υ.Γ. Δέν είμαι μηχανικός αλλά έχω ακούσει πολλές γνώμες και θα ήθελα η στατικότητα του γείτονα να είναι η ενδεδειγμένη για την δικά του ασφάλεια αλλά και την δική μας.Δεν γνωρίζαμε για την πρόθεση του γείτονα να κτίσει άμεσα και είχαμε την προφορική άδεια να χρησημοποιήσουμε το οικόπεδό του για την εξηπηρέτηση των εργασιών. Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.