Μετάβαση στο περιεχόμενο

loHm

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Φοιτητής

loHm's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Γεια σας! Ενδιαφέρομαι για κατατακτήριες και πρόκειται να ξεκινήσω σύντομα την προετοιμασία. Θα ήθελα να καλύψω όσο το δυνατόν περισσότερες σχολές στην Ελλάδα, αν και γνωρίζω πως κάτι τέτοιο ίσως είναι πρακτικά ανέφικτο λόγω της "επικάλυψης" στις ημερομηνίες των εξετάσεων. Πάω όμως στην ερώτηση. Όσοι από εσάς έχετε εμπειρία από κατατακτήριες σε διαφορετικές σχολές, πόσο μοιάζουν τα ζητούμενα στα μαθήματα που εξετάζονται; Και εξηγούμαι. Ναι, πάνω κάτω όλες οι σχολές κινούνται στο τρίπτυχο Ελεύθερο Σχέδιο, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Ιστορία (με εξαίρεση το Βόλο που έχει δοκίμιο). Αυτό που ρωτάω είναι στην ουσία αν κάνοντας κανείς μια γενική προετοιμασία (φυσικά σε φροντιστήριο) π.χ. στο αρχιτεκτονικό σχέδιο θα θεωρείται καλυμμένος και για τις εξετάσεις στο ΕΜΠ και στο ΑΠθ κ.λπ. ή η κάθε σχολή δίνει έμφαση σε συγκεκριμένα θέματα, π.χ. στην Χ σχολή ζητούν κατά κύριο λόγο κατοικίες. Ρωτάω το συγκεκριμένο, το οποίο ενδεχομένως να μην έχει και απάντηση (ή τουλάχιστον όχι κάποια σαφή), καθώς όπως έγραψα και πριν θα ήθελα να κάνω μία, όσο το δυνατόν, πιο πλήρη προετοιμασία, με στόχο να δώσω σε όσο το δυνατόν περισσότερες σχολές και πριν απευθυνθώ σε κάποιο φροντιστήριο, θα ήθελα να είμαι ψιλιασμένος από εμπειρίες προηγούμενων. Σε κάθε περίπτωση, σας ευχαριστώ!
  2. Είχα δει σε διαφορά sites που εκθείαζαν το επίπεδο της Ιταλίας , χωρίς βέβαια αυτό να αποκλείει το γεγονός ότι υπάρχουν χώρες με πολύ καλύτερο επίπεδο. Για το σχέδιο, με το μηδαμινό υπόβαθρο που έχω δε χρειάζεται κανένα μάθημα πιο πριν; Στο εσωτερικό δεν μπορώ να πάω. Και 10% να κάνω, πάλι δε θα έχω τη δυνατότητα να μπω σε κάποια από αυτές τις σχολές λόγω ειδικών μαθημάτων. Μια λύση θα ήταν να ξαναέδινα Πανελλήνιες, αλλά ούτε που θέλω να το σκέφτομαι
  3. Γεια σας, Είμαι φοιτητής στο Μαθηματικό Αθήνας (2ο έτος) και πλέον κατάλαβα ότι η συγκεκριμένη σχολή δεν "τραβάει" πλέον, με την έννοια ότι δε μου αρέσει. Πάντα ήθελα να ασχοληθώ με την Αρχιτεκτονική, αν και δεν έχω κάνει μαθήματα σχεδίου. Έτσι πήρα τη μεγάλη απόφαση να φύγω στο εξωτερικό. Θα ήθελα τις συμβουλές σας για το ποιες χώρες φημίζονται σ' αυτόν τον τομέα και κάποιες πληροφορίες αν μπορείτε γι αυτές, μιας και στο ιντερνετ έχω βρει πληροφορίες μόνο για την Ιταλία! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.