Μετάβαση στο περιεχόμενο

gns13

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Φοιτητής
  • Ειδικότητα
    Ηλ/γος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

gns13's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σε όλους.Θέλω να υπολογίσω την παρακάτω σχέση για ένα σύστημα αντλήσεως.Απλώς επειδή δε κατέχω καλά το αντικείμενο,μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι συμβολίζει το "π" στον τύπο;Είναι το μόνο που μου λείπει για να βγάλω το αποτέλεσμα.
  2. Καλησπέρα στην ομάδα.Είμαι φοιτητής ΤΕΙ Ηλεκτρολογίας και μου έχει μείνει η πρακτική μου για το πτυχίο.Έχω στείλει βιογραφικό για το τμήμα κατασκευής πινάκων του Καυκά και θα ήθελα αν γνωρίζει κάποιος πως είναι από θέμα χρημάτων.
  3. Τα μαθήματα για 4ετες πρόγραμμα σπουδών είναι πάρα πολλά,περίπου 80 (μετρώντας ξεχωριστά θεωρίες και εργαστήρια).Και από τη στιγμή που όπως φαίνεται δε θα υπάρξει κάποια ουσιαστική αλλαγή,δε βρίσκω το λόγο κάποιος να συνεχίσει στο ΠΔΑ.Στην τελική αν υπάρξει τόσο ριζική αλλαγή θα μπορεί κάποιος αφού έχει αποκτήσει το πτυχίο του ΑΕΙ ΤΤ να δώσει κατατακτήριες και να αναβαθμίσει το πτυχίο.Απλά τώρα όσο να ναι όταν έχεις φάει τα συκώτια σου εκεί μέσα 5 χρόνια και έχεις επιτέλους ξεμπερδέψει,δεν υπάρχουν οι αντοχές να συνεχίσεις,θες να βγείς και να δουλέψεις.Απλά ακούγονται πολλές γνωμές και θα ήθελα να ξέρω μιας και είσαστε πιο έμπειροι από εμένα,το ΑΕΙ ΤΤ του Πειραιά τι αναγνωρισιμότητα έχει στην Ελλάδα;Ισχύει αύτο που έχω ακούσει από κάποιους πως αν δε μπορείς να μπεις στο Πολυτεχνείο πήγαινε στο ΑΕΙ ΤΤ του Πειραιά;Πως το κρίνετε εσείς (με όσα ξέρετε ή αν έχετε σπουδάσει εκεί) το επίπεδο σπουδών και τι αντιμετώπιση υπάρχει στην αγορά εργασίας;Σίγουρα όπου και να πας εξαρτάται και πόσο θα το κυνηγήσεις το πράγμα και να έχεις φιλοδοξίες να ανέβεις,απλά όσο να 'ναι στην Ελλάδα ζούμε και το "φαίνεσθαι" (στην προκειμένη περίπτωση ο τίτλος του πτυχίου) είναι πολλά σκαλία πάνω από τις πραγματικές ικανότητες του καθενός.
  4. Μιας και βγήκε το νέο πρόγραμμα σπουδών καθώς και οι αντιστοιχίες,ενισχύεται η άποψη που θέλει όλο αυτό να γίνεται καθαρά για μειώση των πόρων των ιδρυμάτων μέσω της συγχώνευσης και όχι για αισθητή βελτίωση των πτυχίων.Για παράδειγμα,ένας ηλεκτρολόγος θα ακολουθήσει την κατεύθυνση της Ενέργειας,στην οποία υπάρχουν μόλις δύο νέα μαθήματα (ΣΗΕ 2,Ειδικά θέματα ΥΤ) σε σχέση με ότι ίσχυε μέχρι τώρα.Όλα τα άλλα νέα μαθήματα είναι μαθήματα που υπήρχαν στο τμήμα των ηλεκτρονικών.Δε μπορώ να καταλάβω λοιπόν πως μπορεί να υπάρξει τόση διαφορά στο πτυχίου του ΑΕΙ ΤΤ και του ΠΔΑ.Αν ποτέ γίνει 5ετες το πρόγραμμα σπουδών αλλάζει το πράγμα,προς το παρόν δεν πηγάζει από πουθενά κάποια ουσιαστική αλλαγή.
  5. Όχι κατευθείαν,εννοώ γενικά πως σου δίνει τη δυνατότητα. Απλά έχοντας κάνει μεγάλο αγώνα για να φτάσω μέχρι εδώ νιώθω πως δεν έχω τις αντοχές να βγάλω αυτά τα παραπάνω μαθήματα.Άμα πάρω την απόφαση να το κάνω θέλω να είμαι σίγουρος πως θα υπάρχει κάποια μεγάλη διαφόρα.
  6. (από μεταφορά) Καλησπερα στην ομαδα.Ειμαι φοιτητης του τμηματος ηλεκτρολογιας στο ΤΕΙ του Πειραια το οποιο γινεται Παν.Δυτικης Αττικης.Στους παλιους φοιτητες δινεται η δυνατοτητα ειτε να τελειωσουν τον κυκλο σπουδων του ΤΕΙ ειτε με καποια εξτρα μαθηματα να αποκτησουν το πτυχιο Πανεπιστημιου.Θελω να ρωτησω το εξης:Αξιζει να το κανω;Απο οσο ξερω περα απο την αλλαγη του "κυρους" του τιτλου σπουδων και τη δυνατοτητα διδακτορικου τιτλου,δεν αλλαζει τιποτα αλλο ως προς τα δικαιωματα μιας και το επιπεδο του πτυχιου θα ειναι ιδιου με αυτο του ΤΕΙ (επιπεδο 6,240 ECTS).Γνωριζει κανεις αν αλλαζει και κατι παραπανω απο αυτα που ανεφερα; (2) Το κείμενο της δημοσίευσης πρέπει να είναι τονούμενο. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής για να έχεις μια απρόσκοπτη συμμετοχή στο φόρουμ. Pavlos33
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.