Μετάβαση στο περιεχόμενο

MRS77

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by MRS77

  1. Καλησπέρα! Είχα ξεκινήσει αυτή τη συζήτηση πριν από 10 μηνές οπότε και ψαχνόμουν για τις αιτήσεις. Τελικά με δέχθηκαν και στο ΚΤΗ (sustainable energy engineering) και στο DTU (sustainable energy). Δύσκολη επιλογή... Υπάρχει κάποιος που να έχει εμπειρία από αυτά τα πανεπιστήμια ή από τις δύο πόλεις τουλάχιστον για να μου γραψει μια γνώμη?
  2. Σας ευχαριστώ και τους δύο! Θα ήθελα να κάνω άλλη μία ερώτηση..για να εμπλουτίσω το βιογραφικό μου, πέρα από το βαθμό πτυχίου και την εργασία, πιστοποιήσεις όπως το ecdl, το autocad και άλλα σχεδιαστικά, και διάφορα άλλα σεμινάρια θα έχουν αντίκρισμα στη δήλωση ή δεν τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα? αν όχι τι θα προτείνατε?
  3. τι θα με συμβούλευες δηλαδή να κάνω στο διάστημα που μεσολαβεί της αίτησης για να αυξήσω τις πιθανότητές μου?
  4. Δεν θα στείλω άλλα email, αφού δεν βλέπω να παίρνω συγκεκριμένη απάντηση χωρίς να κάνω πλήρη αίτηση, αυτό που θα κάνω είναι να μαζέψω στο επόμενο τρίμηνο ότι έγγραφο χρειάζεται ώστε το φθινόπωρο να κάνω αιτήσεις σε 5-6 πανεπιστήμια και βλέπουμε...
  5. Καλησπέρα. Για όποιον ενδιαφέρεται...έστειλα στο delft university και στο technical university of Denmark για το αν θα μπορούσαν να με δεχτουν σε κάποιο master με το συγκεκριμένο πτυχίο που θα έχω, στο πρώτο με παρέπεμψαν στο link που λέει ότι δεν δέχονται φοιτητές από ΤΕΙ και στο δεύτερο μου είπαν ότι για να αξιολογηθεί κάποιος αιτών πρέπει να δουν την πλήρη αίτηση με όλα τα έγγραφα που απαιτούνται, αλλά με ενθάρρυναν να κάνω αίτηση.
  6. Να'στε καλά παιδιά! Θα κοιτάξω και τα γερμανικά πανεπιστήμια που αναφέρει ένας φίλος, επίσης το charmers university το έχω στα υπόψιν και έχει ενδιαφέροντα προγράμματα. Τέλος, ότι κάνω θα το κάνω πρωτίστως για προσωπική ικανοποίηση και μετά όλα τ'αλλά, οπότε δεν έχω σκοπό να ασχοληθώ με τον ΔΟΑΤΑΠ και γενικά με τα ελληνικά δεδομένα.
  7. Σας ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές! Η πρακτική μου νομίζω είναι καλή και έχω σκοπό να συνεχίσω και με κάτι άλλο μέχρι να ξεκινήσω το master. Eπίσης το TUM δεν το είχα σκεφτεί αλλά θα το δω αφού έχει και αγγλόφωνα προγράμματα, το imperial πάλι είναι λίγο ακριβό για το βαλάντιό μου και τα άλλα δύο που ανέφερες είναι και ακριβά και "μακρυά". Τέλος νομίζω ότι στην Ελλάδα θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουμε να "τρωγόμαστε" μεταξύ μας, πότε δεν το κατάλαβα αυτό με τους μηχανικούς δύο ταχυτήτων, μιας και πιστεύω ότι υπάρχουν καλοί φοιτητές και καθηγητές και στα τει και στα πολυτεχνεία, και το αντίθετο. Το πώς θα εξελιχθεί ο καθένας μετά είναι δικό του θέμα, μιας και ήδη οι "τειτζήδες" όπως λες στερούνται πολλών επαγγελματικών δικαιωμάτων, κατά την γνώμη μου πάντα..
  8. Μάλιστα...αυτό το 14 που γράψαμε στις πανελλαδικές θα μας κυνηγάει για πολύ ακόμα. Θα στείλω email με την πρώτη ευκαιρία και θα ενημερώσω και εδώ για τυχόν άλλους ενδιαφερόμενους. Ευχαριστώ για την πληροφορία!
  9. Καλησπέρα παιδιά! Ευχαριστώ και τους δύο για τις συμβουλές σας. Σκέφτομαι να κάνω κάτι σε sustainable energy μιας και είναι κοντά στο αντικείμενο της σχολής αλλά και στα γούστα μου, τώρα μένει το δύσκολο..να το ψάξω βαθύτερα και να επιλέξω. Πάντως μου έφυγε ένα αρχικό βάρος μιας και έχω διαβάσει σε αρκετά σχόλια ότι είναι αρνητικοί σε φοιτητές τει σε διάφορα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια (θα είναι μάλλον κακοήθειες..).
  10. Καλησπέρα παιδιά! Είναι η πρώτη φορά που γράφω στο forum και θα χρειαστώ τη βοηθειά σας σε ένα θέμα που με απασχολεί τελευταία. Σε λίγους μήνες θα είμαι απόφοιτος του τμήματος ενεργειακής τεχνολογίας του ΤΕΙ Αθήνας και σκέφτομαι να συνεχίσω τις σπουδές μου στην Ευρώπη κανοντας ένα μεταπτυχιακό. Τα πανεπιστήμια που έχω, αρχικά, επιλέξει είναι το delft university, το kth, και το technical university of denmark. Θέλω να σας ρωτήσω, πριν αρχίσω να στέλνω email στα πανεπιστήμια: 1)εαν δέχονται φοιτητές από ΤΕΙ στα μεταπτυχιακά τους προγράμματα? (ο βαθμός μου θα είναι γύρω στο 7.4), και 2)εαν το επίπεδο είναι τέτοιο ώστε ένας σχετικά καλός φοιτητής κάποιου ΤΕΙ να μπορεί να ανταπεξέλθει? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.