Μετάβαση στο περιεχόμενο

kosmos

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

kosmos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ για την απάντηση . Δεν έχω κάνει κατάτμηση του οικοπέδου. Τα 890 μ2 προκύπτουν από τον ΣΔ του εντός οικισμού τμήματος του οικοπέδου και αποτελούν μέρος της εγκεκριμένης δόμησης που είναι 1700 μ2 περίπου, βάση της οικοδομικής άδειας. Εάν χρησιμοποιούσα την δόμηση που προκύπτει από τα 1500 μ2 του εντός οικισμού οικοπέδου, θα μπορούσα να κατασκευάσω μέχρι 1200 μ2 κτίσμα. Ουσιατικά το ερώτημά μου είναι εάν μπορώ να υποβαθμίσω το οικόπεδο χρησιμοποιώντας λιγότερη έκταση ως εντός οικισμού τμήμα του οικοπέδου, ώστε προσμετρώντας την διαφορά αυτή στο εκτός οικισμού τμήμα να έχω οικόπεδο 2000 μ2 άρτιο κατά παρέκλιση ως εντός ζώνης και επομένως να μην υπάρχει αμφισβήτηση των 5μ για τις πλάγιες αποστάσεις από τα όρια.
  2. γειά σας, είμαι νέο μέλος και θα ήθελα πληροφορίες σχετικά με τα παρακάτω, έχω ένα οικόπεδο που έχει εμβαδόν 3.590 μ2, το οποίο ήταν άρτιο και οικοδομίσημο ως εντός ζώνης οικισμού του 1931 και κάτω των 2000 κατοίκων το οικόπεδο όπως είναι σήμερα προϋφίσταται του 1977 το οικόπεδο αυτό ήταν άρτιο και οικοδομίσημο κατά παρέκλιση, με αποστάσεις από τα όρια 5 μέτρα. σήμερα μετά την επέκταση του οικισμού το οικόπεδο έχει 2738 μ2 εντός του ορίου του οικισμού και 852 μ2 εκτός, αλλά εντός της ζώνης των 500 μέτρων είναι γνωστό ότι το όριο του οικισμού σε καμία περίπτωση δεν συνιστά όριο κατάτμησης της ιδιοκτησίας αλλά όριο περιοχής, εγγρ.34998/05 ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. (επομένως τα εντός και εκτός οικισμού τμήματα του γηπέδου αποτελούν ένα ενιαίο οικόπεδο). μέσα σ’ αυτό το οικόπεδο, με οικοδομική άδεια του 1995, έχω ήδη κατασκευάσει 4 οικοδομές συνολικού εμβαδού 890 μ2 με τον συντελεστή που προκύπτει από την εντός οικισμού δόμηση σύμφωνα με το εγγρ. 39518/89 ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ παρ. 2, εάν το εναπομένον εκτός των ορίων του οικισμού τμήμα του οικοπέδου δεν είναι άρτιο, κατά τον κανόνα ή κατά παρέκκλιση, δεν αντιστοιχεί σε αυτό το τμήμα συντελεστής δόμησης. Στην περίπτωση αυτή η οικοδομή που προκύπτει στο άρτιο εντός του οικισμού τμήμα του οικοπέδου δύναται να τοποθετηθεί στο εκτός οικισμού μη άρτιο τμήμα του, αρκεί να τηρηθούν οι αποστάσεις από τα όρια των όμορων οικοπέδων σύμφωνα με τις διατάξεις της εκτός σχεδίου δόμησης το 2004 έχουν χαρακτηρίσει όλο το συγκρότημα ως αυθαίρετο, επειδή η μία οικοδομή πατάει το νοητό όριο του οικισμού και βρίσκεται εν μέρη στο μη άρτιο εκτός οικισμού τμήμα του οικοπέδου, ενώ έχουν τηρηθεί αποστάσεις από τα όρια μεγαλύτερες των 5 μέτρων, που ισχύουν για τα εντός ζώνης είναι παράλογο αυτό που έγινε, όταν για όλη την υφιστάμενη κατάσταση, έχει γίνει ενημέρωση του φακέλου που εγκρίθηκε το 1999 αφού πέρασε πρώτα από την ΕΠΑΕ η οικοδομική άδεια και η ενημέρωση αυτής δεν έχουν ανακληθεί ποτέ η πολεοδομία ζητά σήμερα για το εκτός οικισμού τμήμα του οικοπέδου αρτιότητα 2000 μ2 ή 4000 μ2 και αποστάσεις από τα όρια 15 μ. ερωτήματα, -ποιές αποστάσεις από τα όρια πρέπει να τηρηθούν, 5 μ, 7,50μ ή 15 μ, εφόσον ολόκληρο το οικόπεδο είναι εντός της ζώνης των 500 μέτρων -μπορώ να χρησιμοποιήσω συντελεστή δόμησης μόνο για ένα τμήμα του εντός οικισμού οικοπέδου, δηλαδή για τα 1500 μ2 και τα υπόλοιπα μ2 του εντός οικισμού οικόπεδου να τα θεωρήσω μαζί με την έκταση του εκτός οικισμού ως σύνολο 2000 μ2 και επομένως ως τμήμα του οικοπέδου άρτιο κατά παρέκλιση εκτός οικισμού αλλά εντός της ζώνης των 500 μ και επομένως να έχω αποστάσεις από τα όρια 5 μ. ? ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.