Μετάβαση στο περιεχόμενο

Beholder

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλεκτρονικός Μηχ/κος & Μηχ/κος Υπ/στων

Beholder's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, Θα σου πρότινα να πάρεις ένα τηλέφωνο στο μητρώο του ΤΕΕ και να ρωτήσεις τι ακριβώς χρειάζεσαι για να διαγραφείς. Κάθε περίπτωση πιθανόν να αντιμετωπίζεται διαφορετικά. Για την περίπτωση που εργάζεσαι ως μισθωτός και δεν χρησιμοποιείς την ιδιότητα του μηχανικού, έπειτα από επικοινωνία με το ΤΕΕ, είπαν πρίν πάω να κάνω την αίτηση διαγραφής να έχω: - έγγραφο πάυσης επαγγέλματος μηχανικού, από την περιφέρεια στην οποία ανήκεις. Για την Αττική: Λεωφ. Συγγρού 80-88, Διεύθυνση Τεχνικών έργων (5ος όροφος). - Υπευθυνη Δήλωση με γνήσιο υπογραφής από ΚΕΠ ότι δεν έχεις κάνει έναρξη στην εφορία ώς ελεύθερος επαγγελματίας. - έγγραφο από τον εργοδότη, όπου αναφέρει τον τίτλο εργασίας και τα καθήκοντα εργαζομένου.
  2. Αυτό ακριβως ρωτάώ, αν γίνεται εφόσον εργάζεσαι και πληρώνεις εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ να διαγραφείς και να ασφαλιστείς στο ΙΚΑ. Νομίζω ότι είναι αρκετοί εγγεγραμμένοι στο ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ με πτυχία από το εξωτερικό όπου χωρίς την πλήρη ισοτιμία και αναγνώριση απο το ΔΟΑΤΑΠ δεν έχουν κατοχυρώσει την υπογραφή για τα επαγγελματικά δικαιώματα σε δημόσια έργα ή εργάζονται σε θέσεις όπου δεν χρησιμοποιούν την ιδιότητα του μηχανικού. Επίσης δεν βλέπω πια για ποιον λόγο να πληρώνει κάποιος μισθωτός τις επιπλέον εισφορές άνω της 5ετίας στο ΤΣΜΕΔΕ αφού όλα τα ασφαλιστικά ταμεία εντάσσονται στον ΕΟΠΥΥ. Από όσα γνωρίζω δεν υπάρχει κάποιο προνόμιο σε περίπτωση ασθένειας, νοσηλέιας ή επίσκεψης σε γιατρό όπως υπήρχε πριν το 2012.
  3. Χαίρετε, γνωρίζει κάποιος συνάδελφος αν γίνεται να διαγραφείς από το ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ, όντας εργαζόμενος μισθωτός σε ιδιωτική εταιρεία στην Ελλάδα αλλά δεν χρησιμοποιεις την ιδιότητα του μηχανικού; Εαν γίνεται, ποια είναι η διαδικασία και η αιτιολογία που χρειάζεται στην αίτηση διαγραφής από στο ΤΕΕ; Παρακαλουθώ το θέμα εδώ και αρκετό καιρό και δεν έχω δεί ανάλογη ερώτηση. Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.