Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τασία

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τασία's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αγαπητέ Arche, τοπογραφικό έχω, του 2012 όταν νομιμοποίησα το ακίνητό μου. Στο τοπογραφικό μου η πολεοδομία μου ζήτησε να απεικονίζονται όσες παράνομες κατασκευές βρίσκονται μέσα στο οικόπεδό μου. Έτσι κι έγινε το καλοκαίρι που μας πέρασε. Το εμβαδόν του οικοπέδου μου είναι ίσο με αυτό του συμβολαίου μου αγοράς. Ο γείτονας σχεδιάζει στο δικό του τοπογραφικό ανάλογα αυτά που αυτός υποστηρίζει, δηλαδή ότι όλες οι κατασκευές που έχει κάνει είναι μέσα στα δικά του όρια. Η πολεοδομία δεν παίρνει θέση, ότι της ζητάμε να νομιμοποιήσουμε το δέχεται και μας βγάζει τα πρόστιμα ανάλογα. Αναφέρει χαρακτηριστικά ''φέρεται ως ιδιοκτήτης'', οπότε πρέπει να κινηθώ νομικά και μόνο. Έλεγχος από την πολεοδομία έγινε και στα δικά μου κτίσματα και είμαι καθόλα νόμιμη. Γι' αυτό ζητώ κάποιον έμπειρο δικηγόρο σε τέτοια θέματα. Ευχαριστώ και πάλι.
  2. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τις συμβουλές σας. Θα κινηθώ νομικά γιατί με τον γείτονα άκρη δεν βγάζω.......Ότι έχει κάνει είναι παράνομο σίγουρα και ίσως το πάει για χρησικτησία. Δεν ξέρω, οι χωριάτες είναι πολύ πονηροί κι ευτυχώς λίγο έξυπνοι. Θα ήθελα να μου προτείνετε, αν ξέρετε, κάποιον δικηγόρο που να έχει εμπειρία σε ''περί ορίων'' δίκες. Ευχαριστώ !!
  3. Ευχαριστώ για την απάντηση. Τοπογραφικό έχω αφού έχω κάνει ρύθμιση. Το πρόβλημα είναι ότι είμαστε εκτός σχεδίου ....... Στο συμβόλαιό μου δεν υπάρχουν τα όρια με συντεταγμένες. Αναφέρει απλά το πόσα μέτρα είναι το αγροτεμάχιο και με τι συνορεύει. Δεν ξέρω αν μπορεί να υποστηρίζει ο γείτονας ότι παρ'όλο που υπάρχει ενδιάμεση μάντρα αυτός διεκδικεί και 40cm από τη δική μου πλευρά....... Η πολεοδομία θα βγάλει κάποιο πόρισμα ή θα πάω δικαστικά τελικά....
  4. Ο γείτονας μου έχει κατασκευάσει μια κεραμοσκεπή η οποία εισέρχεται στο δικό μου οικόπεδο κατά 40cm περίπου και σε ύψος 180cm περίπου και μήκος 5m περίπου. Κατά συνέπεια τα νερά της βροχής στάζουν στο δικό μου οικόπεδο.Είμαστε εκτός σχεδίου, εγώ έχω τακτοποιήσει το ακίνητό μου πριν δύο χρόνια ενώ εκείνος το δικό του όχι.Τι με συμβουλεύετε να κάνω ; Καταγγελία στη Πολεοδομία ή κάτι άλλο ; Να σημειώσω ότι ο γείτονας έχει μια εμμονή, ότι έχει κατασκευάσει την ενδιάμεση μάντρα που χωρίζει τα οικόπεδά μας στο δικό του οικόπεδο κι έχει αφήσει από τη δική μου πλευρά 40cm για να στάζουν τα νερά του σε δική του γη. Αυτή η κατασκευή έχει γίνει πριν 5 χρόνια και εγώ κληρονόμησα το ακίνητο φέτος. Τι μπορώ να κάνω ;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.