Μετάβαση στο περιεχόμενο

darth rhgas

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by darth rhgas

  1. Τόσες μου έβγαλε το πρόγραμμα τις απώλειες σε ορισμένα λουτρά με βάση τους τοίχους. Τον αερισμό τον υπολογίζω στον ίδιο με τις απώλειες των τοίχων ή έχει άλλο πρόγραμμα η 4Μ?
  2. ok. το κατάλαβα. Σχετικά με τα μπάνια που έχουν απώλειες μικρότερες από 100 Kcal/h τοποθετούμε καλοριφέρ ή μπορεί να το καλύψει το καλοριφέρ του υπνοδωματίου????
  3. Άρα θα βρω μόνο το ΔΤ και όχι τις απώλειες στους μθχ.
  4. οκ. Θ α υπολογίσω τις απώλειες του εσωτερικού τοίχου που έχει πρόσβαση σε μη θερμαινόμενο χώρο. Χρειάζεται να βγάλω απώλειες και για τον μη θερμαινόμενο χώρο που έχει επαφή με εξωτερικούς τοίχους ή απώλειες βγάζω για το συγκεκριμένο όταν θέλω να του τοποθετήσω σώμα???Μπορώ να κρατήσω την παραδοχή από τον πίνακα που λέει ότι ο διάδρομος έχει 18 βαθμούς χωρίς να βγάλω απώλειες???
  5. αααααα Κατάλαβα ευχαριστώ πολύ. Όταν όμως οι απώλειες στα μπάνια μου βγαίνουν κάτω από 100Kcal/h θα πρέπει να βάλω σώμα ή να το συνδυάσω με το σώμα του υπνοδωματίου.( Επειδή πρόκειται για ξενοδοχείο το κάθε δωμάτιο έχει το δικό του μπάνιο)
  6. Μάλιστα. Κατάλαβα ευχαριστώ πολύ. Αν και είδα από βιβλία μελέτες που υπολογίζουν απώλειες εσωτερικού τοίχου με θύρα που επικοινωνεί με μη θερμαινόμενο διάδρομο γι' αυτό και ρώτησα για τους εσωτερικούς τοίχους επειδή έτσι ήξερα και εγώ. Αυτό ισχύει και για το δάπεδο στο ισόγειο και για την οροφή στον τελευταίο όροφο???
  7. Να ρωτήσω και κάτι άλλο. συγκεκριμένα για τα wc(η πτυχιακή μου είναι μελέτη σε 2όροφο αρχοντικό ξενοδοχείο) τις απώλειες τις βρίσκουμε από απώλειες με εξωτερικούς τοίχους και ανοίγματα(εκτός και αν είναι δάπεδο ή οροφή προσθέτουμε και αυτά). Τους εσωτερικούς τους τοίχους τους βάζουμε??? Γιατί είδα ότι στα μπάνια πρέπει να έχουμε 22 βαθμούς ενώ στο υπνοδωμάτιο 20 βαθμούς. Και σε ορισμένα μπάνια που οι τοίχοι επικοινωνούν με θερμαινώμενους χώρους και το μόνο άνοιγμα είναι η εσωτερική θύρα(μιλάω κυρίως για τα μπάνια ημιορόφου και α' ορόφου). οι απώλειες μου βγαίνουν κάτω από τα 100Kcal/h και δεν ξέρω αν δεν έλαβα τίποτα άλλο υπόψη ή αν χρειάζεται τελικά να βάλω σώμα λόγω το ότι οι απώλειες είναι πολύ μικρές
  8. Όχι το έκανα. Το πρόγραμμα δεν μου λειτουργούσε ούτε με αυτοεξισορρόπηση ούτε με υδραυλική επίλυση. Αλλά με την ρύθμιση των ασφαλιστικών λειτούργησε. Θα το ξανακοιτάξω πάντως. Το manual όχι δεν το έχω. Βρήκα το πρόγραμμα από έναν συνάδελφο και προσπαθώ με διάβασμα και με παραδείγματα να καταλάβω την λειτουργία του. Ευχαριστώ πάντως για την βοήθεια.
  9. οκ. Το έκανα. αλλά και πάλι μου δεν μου εμφανίζει τα αποτελέσματα για πτώση πίεσης, παροχή νερού, διάμετρο σωλήνα, ταχύτητα νερού και πτώση πίεσης. Τα ίδια δεν μου τα εμφανίζει και στο φύλλο υπολογισμού για τα σώματα. Μήπως πρέπει να κάνω πρώτα το φύλλο υπολογισμού των σωμάτων για να μου βγούν και τα αποτελέσματα στο φύλλο των κυκλωμάτων??????
  10. ΟΚ ευχαριστώ. Κατάλαβα. Και κάτι ακόμη αν είναι εύκολο. Σχετικά με το πρόγραμμα της 4Μ. Στο φύλλο υπολογισμού του Μονοσωλήνιου καταχωρούμε μόνο τον αριθμό στήλης και το μήκος του σωλήνα. Ρωτάω γιατί έχω κάνει ήδη το πρόγραμμα με τις απώλειες θερμότητας και τώρα που κάνω το Μονοσωλήνιο δεν μου βγάζει σε κάθε γραμμή τα αυτόματα αποτελέσματα. Δεν μπορώ να καταλάβω αν είναι λάθος του προγράμματος ή αν κάτι εγώ ξέχασα να συμπληρώσω. Ευχαριστώ!!!
  11. ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ, ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΜΟΥ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΕΣΕΤΕ. ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΜΟΝΟΣΩΛΗΝΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ 4Μ.ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΜΗΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΚΟΠΤΗ??? ΕΧΩ ΨΑΞΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΒΙΒΛΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΛΥΣΗ . ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Παρακαλώ μη γράφετε με κεφαλαία. Διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής. Ευχαριστώ, hkamp.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.