Μετάβαση στο περιεχόμενο

costaspo

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by costaspo

  1. RT @phil_rho: το ειδα σε σχολιο γραμμενο στο sdna κ ελιωσα: δλδ τωρα θα απαγορεψουν στο μαρινακη να ασχολειται προσωρινα με τα ναρκωτικα οπ…

  2. Δημήτρη θα το ρωτήσω Salpigoal σε ευχαριστώ και σένα για τον χρονο σου δυστυχώς ο κανονισμός της πολυκατοικίας αναφέρει ότι απαιτείται το 100% για την τροποποίηση της σύστασης το γεγονός ότι στο συμβόλαιο και τον κανονισμό πολυκατοικίας τα τμ είναι τα σωστά, τα πραγματικά και ότι μόνο στην κάτοψη ορόφου εμφανίζεται η διαφορά δεν παίζει ρόλο? Πως θα μπορέσει, υποθετικά, να διεκδικήσει κάποιος από τους άλλους ιδιοκτήτες το 1,8τμ του σπιτιού μου, βασισμένος μόνο με το σχέδιο της κάτοψης του οροφου οταν στην υπάρχουσα αρχική σύσταση ορ. ιδιοκτησίας να δείχνει τα σωστά τμ Επαναλαμβάνω ότι δεν έχουμε κάνει κάποια επέκταση. Έτσι ήταν το διαμέρισμα από τότε που κατασκευάστηκε η πολυκατοικία Δεν μπορεί να το χωρέσει το μυαλό μου ότι είναι αξεπέραστο το πρόβλημα Μηπως έχει κάνεις αντιμετωπίσει τέτοια περίπτωση? ευχαριστω Κ.
  3. Αγαπητέ Δημήτρη, σε ευχαριστώ για την απάντηση γινεται εκ των υστερων (μετα την τακτοποιηση να διορθωθει το κειμενο)? και δευτερον η συμβολαιογραφος ειπε οτι ουτε απ ευθειας συμβολαιο μπορει να κανει (αν δεν γινοταν τροποποιηση συστασης) Κ.
  4. Αγαπητοί χρειάζομαι την βοήθεια σας Έχω δυο διαμερίσματα το ένα 38 και το άλλο 34τμ τα οποία είχα ενώσει με άνοιγμα στον κοινό τοίχο. Αποφάσισα να τα πουλήσω και βρήκα αγοραστή που θέλει να τα αγοράσει σαν ένα διαμέρισμα.Τα διαμερίσματα είχαν αγοραστεί το 1984 ενώ η οικοδομή είναι του 1979. Και τώρα τα προβλήματα…. Όταν οι γονείς μου έκαναν την αγορά κράτησαν στα χέρια τους μόνο τα συμβόλαια, οπότε βρήκα την κάτοψη του ορόφου από μια συμβολαιογράφο που είχε το αρχείο του συμβολαιογράφου που τα χε συντάξει το 1984. Όταν έφερα μηχανικό στο σπίτι για αυτοψία, ανακαλύψαμε ότι στα σχεδία φαίνεται ότι έχουμε καταπατήσει 1,8τμ από κοινόχρηστο διάδρομο στο διαμερισμα των 34 τμ. Το απόλυτο σοκ!!!!!! Στο συμβόλαιο και τον κανονισμό πολυκατοικίας τα τμ είναι τα σωστά, τα πραγματικά. Μόνο στην κάτοψη ορόφου εμφανίζεται η διαφορά. Πήγα μετά στην πολεοδομία και πήρα την οικοδομική άδεια και την κάτοψη ορόφου. Στην πολεοδομία η κάτοψη ορόφου ήταν διαφοροποιημένη με αυτήν που πήρα από την συμβολαιογράφο αλλά και σε αυτήν το πρόβλημα παρέμενε. Ο μηχανικός μου είπε ότι το πρόβλημα ξεπερνιέται με τον Ν4178/13 αρθρο 11 αλλά χρειάζεται συναίνεση από την πλειοψηφία της γενικής συνέλευσης της πολυκατοικίας . Εκεί ήμουν επίμονος και τυχερός (είναι πολυκατοικία με εξοχικές κατοικίες και τον Μάιο σπάνια βρίσκεις κάποιον) και μάζεψα τις υπογραφές που χρειαζόμουν. Πριν τρεις μέρες τελείωσα με την ταχτοποίηση που στοίχησε περίπου 1000 ευρώ μαζί με την αμοιβή του μηχανικού. Τώρα το δεύτερο σοκ!!!!!!!!!!!!!. Η συμβολαιογράφος του αγοραστή μου είπε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει σε σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας ή συμβόλαιο παρόλο που το χω τωρα τακτοποίηση με τον Ν.4178 του 2013. Χρειάζεται εξουσιοδότηση από το 100% των ιδιοκτήτων παρουσία συμβολαιογράφου. Αυτό είναι αδυνατον. Πολλοί μένουν μόνιμα εξωτερικό, ενώ άλλοι πάνε σπάνια στην εξοχικό τους. Κάποιοι μπορεί άπλα να μην θέλουν. Αδυνατώ να κατανοήσω ότι έχω ένα ακίνητο το οποίο δεν μπορώ να πουλήσω χωρίς να έχω διαπράξει καμία παρανόμια. Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό που ζω. Σας παρακαλώ, χρειάζομαι την βοήθεια των μελών του φόρουμ, αν έχετε κάτι να προτείνετε ώστε να μην χαθεί ο πελάτης ή για να δω πώς να χειριστώ το θέμα μελλοντικά αν στραβώσει η πώληση τώρα. ευχαριστω για τον χρονο σας Κ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.