Μετάβαση στο περιεχόμενο

Iόλη

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Iόλη's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

-2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ναί, η οικονομικότερη διέξοδος φαίνεται να είναι αυτή που μου πρότεινες, σ ευχαριστώ θα το μελετήσω στην συνέχεια. Να είστε καλά όλοι σας, καλή σας μέρα!
  2. Σ ευχαριστώ πολύ για την κατατοπιστική απάντηση, κατανοώ ότι το θέμα που άνοιξα είναι ιδιαίτερο και ίσως αλλόκοτο για κάποιους * το να θέλεις να δημιουργήσεις κάτι διαφορετικό ,το οποίο δεν υπόκειται στους υπάρχοντες κανονισμούς του κράτους. Όμως οι εποχές είναι δύσκολες για τους περισσότερους και θεωρώ οτι επειδή και το ιδιο το κράτος έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την σημερινή οικονομική κατάσταση στην χώρα μας ,θα έπρεπε να να αλλάξει .. και να προσαρμοστεί στα σημερινά δεδομένα. ..γνώριζω ότι πιθανόν να είμαι ονειροπόλα , αλλά λέμε τώρα...
  3. Έχει τόση μεγάλη σημασία το υλικό κατασκευής για να μου πείτε πόσο περίπου κοστίζουν οι μελέτες? Το σπίτι δεν θα είναι απο χώμα , υποθέτουμε πως θα έχει πέτρα στην βάση του, ξύλινο σκελετό και οι τοίχοι θα είναι απο πλίθους. Απλά θα ήθελα να γνώριζα μια ενδεικτική τιμή για τις μελέτες που αναφέρατε..
  4. Καλώς... και πόσο περίπου θα κοστίσουν ,όλα αυτά τα γραφειοκρατικά που αναφέρατε.. για ένα ισόγειο 50-60 τ.μ. Περίπου....να έχουμε μια ιδέα.
  5. Καλημέρα , σας ευχαριστώ πολύ όλους για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις σας! Ωραιά, λοιπόν εάν παέι να βγάλει άδεια, πόσο περίπου θα κοστίζει η άδεια για ένα ισόγειο 50-60 τ.μ. ? Επίσεις εαν πάει λοιπόν σε κάποιο μηχανικό με κάποιου είδους υπέυθυνη δήλωση απο τον ίδιο ,ότι επιθυμεί το κτίσμα να κτιστεί χωρίς αντισεισμικότητα ,και λόγο του ότι θα φτάχτεί από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες, θα μπορεί να γλιτώσει τα ένσυμα του ΙΚΑ ? Μπορεί απλά να το επιβλέπει απλά ένας μηχανικός , για τα βασικά, στατικότητα υδραυλικά ,αποχέτευση, ρεύμα δεν επιθυμούν. Είναι εφικτό αυτο?
  6. Καλησπέρα σας και καλή εβδομάδα, θα ήθελα να σας ρωτήσω για ένα θέμα ,το οποίο εδώ στην Ελλάδα δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο και απο όσους μηχανικούς ρώτησα ,έλαβα διάφορες απόψεις.. Να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι μηχανικός ούτε αρχιτέκτονας ούτε έχω καμία σχέση με αυτά τα επαγγέλματα.. Μια γνωστή μου ενδιαφέρεται να φτιάξει σπίτι απο πηλό, (cob house) το οποίο θα είναι βιοκλιματικό, μόνο με φυσικά υλικά, ξύλο ,άχυρο χώμα και πέτρα, σχεδόν όπως τα έφτιαχναν παλαιά! Ένα σπίτι φιλικό ως προς το περιβάλον και φυσικά ως προς αυτους που θα μείνουν μέσα σε αυτό. Το σπίτι θα το φτιάξουν οι ίδιοι οι ιδικτήτες και δεν τους ενδιαφέρει να πληρεί όλα τα προαπαιτούμενα, όπως αντισεισμικοτητα κτλ. Λοιπόν γνωρίζετε τι ακριβώς συμβαίνει με τις άδεις? Και γι ποιό λόγο πρέπει να πληρώσει όσο θα της κόστιζε ένα συμβατικό σπίτι με μπετά μέσα σε μια μεγαλούπολη , από την στιγμή που δέν χρειάζεται ούτε αρχιτεκτονική μελέτη μιας και δεν θα είναι κατι τέραστιο , μιλάμε για ένα μικρό εξοχικό στην μέση ενός χωραφιού σε απομακρισμένο σημείο της Έλλαδας....Με το ΙΚΑ τι συμβαίνει? Έντάξει συμφωνώ με το γεγονός ότι το κράτος Δεν εχει μια ΄και ψάχνει κοροίδα ,να αρπάξει ότι μπορεί ... μπορεί κάποιος να μου απαντήσει ,εάν υπάρχει κάποιος τρόπος δίκαιας φορολόγισης του κτίσματος , σ αυτην την χώρα, ωστε να μην αναγκαστεί να φτιάξει άλλο ένα αυθαίρετο...Οι άνθρωποι θέλουν να έιναι νόμιμοι ,όχι κοροίδα ! Ελπίζω να με συνχωρέσετε για το ύφος.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.