Μετάβαση στο περιεχόμενο

kwstas_g

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

kwstas_g's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σίγουρα δεν ήταν το όνειρο μου να κάνω μελέτες πυρασφάλειας...το προβλημά μου είναι ότι απο τι στιγμή που δυσκολεύομαι να απασχοληθώ σαν μηχανικός, τι μπορώ να κάνω ώστε και να αυξήσω τις πιθανότητες να βρω κάποια δουλειά αλλά και να μελετήσω κάτι που μπορεί να μου φανεί χρήσιμο στην πράξη στο μέλλον.
  2. Προσωπικά έχω καταλήξει ότι μου αρέσει να ασχοληθώ με τις αναννεώσιμες πηγές ενέργειας, μιας και η κατεύθυνση η οποία ακολούθησα και μου άρεσε στη σχολή είναι η ενεργειακή. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι έχω στο μυαλό μου ότι πρέπει να ασχοληθώ και να ξεκινήσω οποσδήποτε από αυτό το αντικείμενο (τεχνική εταιρία,γραφείο κ.λ.π) μιας και αντιλαμβάνομαι ότι σήμερα δεν υπάρχουν ενεργειακές επενδύσεις και έργα στη χώρα, αλλά και όσες δουλειές υπάρχουν πάνω στον τομέα καλύπτονται από ήδη έμπειρους μηχανικούς. Το θέμα για μένα είναι : από τι στιγμή που δεν μπορώ να απασχοληθώ άμεσα (είτε σε εταιρία,είτε στη βιομηχανία),πώς να μπορέσω έστω και μόνος μου να μελετήσω κάτι και να βοηθηθώ αποκτώντας κάποιες βασικές γνώσεις οι οποίες μπορεί να μου φανούν χρήσιμες στην πράξη.
  3. Χαίρετε! Είμαι νέος ηλεκτρολόγος μηχανικός και παρότι γνώριζα το site αρκετό καιρό,σήμερα αποφάσισα να εγγραφώ και να ανοίξω ένα θέμα σχετικά με κάποιος προβληματισμούς μου. Όπως σας είπα είμαι νέος στο επάγγελμα, άρα δεν έχω την παραμικρή εμπειρία. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου αλλά και της στρατιωτικής θητείας ξεκίνησα να ψάχνω δουλειά. Παρότι έχω κάνει αρκετές και διάφορες προσπάθειες να βρω δουλειά σαν μηχανικός, όλες έχουν καταλήξει στο κενό με αποτέλεσμα να παραμένω άνεργος τους τελευταίους 6 μήνες. Η έλλειψη εμπειρίας και προυπηρεσίας αποτελούν, δυστυχώς για εμένα, απαραίτητες προυποθέσεις στην Ελλάδα του σήμερα για να βρω κάποια δουλειά. Επειδή όμως δεν μου αρέσει καθόλου να κάθομαι και να περιμένω να έρθει από μόνη της ή στην τύχη μια δουλειά, θα ήθελα τις συμβουλές σας. Θα με ενδιέφερε πολύ να πάρω κάποιες πληροφορίες για τον τρόπο εκπόνησης μελετών (φ/β,πυροπροστασία,ενεργειακή μελέτη κ.λ.π) οι οποίες θα με βάλουν κατά κάποιο τρόπο στο κλίμα του επαγγέλματος, ή να δεχτώ κάποια συμβουλή για το τι μπορώ να μελετήσω ή να μάθω μόνος μου. Βέβαια η ιδανική περίπτωση θα ήταν να τα μάθω δουλεύοντας αλλά από το να μένω άπραγος θεωρώ καλύτερα να το προσπαθήσω μόνος μου... Οποιαδήποτε απάντηση ή συμβουλή θα μου ήταν χρήσιμη.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.