Μετάβαση στο περιεχόμενο

timoshali

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

timoshali's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστω πολυ ολους, θα προσπαθησω να με αλλαξει και να με βαλει με ΙΚΑ αφου: 1) δεν χρειαζεται σε καμια περιπτωση η σφραγιδα -- απλα γραφω προγραμματα-εφαρμογες 2) δεν θελω να συνεχισω να ειμαι με ΤΕΒΕ με ολα τα αρνητικα του 3) λογικα δεν υπαρχουν συνεπειες για την εταιρια και για μενα αφου δεν εχω γραφτει ποτε στο ΤΕΕ-ΤΣΜΕΔΕ Να 'στε καλα...
  2. Με ΙΚΑ χωρις ΤΣΜΕΔΕ; Δηλαδη απο οτι καταλαβαινω δεν ειναι υποχρεωτικο το ΤΣΜΕΔΕ αφου δεν ειμαι στο ΤΕΕ απλα και μονο επειδη εχω πτυχιο Πολυτεχνειου. Σωστά; Ευχαριστώ.
  3. Καλημέρα, είμαι διπλωματούχος Ηλ/γος μηχ/κός & μηχ/κός Η/Υ κι εργάζομαι περίπου ένα χρόνο με μπλοκάκι σε μια εταιρία. Δεν γράφτηκα ποτέ στο ΤΕΕ-ΤΣΜΕΔΕ επειδή δεν ήξερα αν συμφέρει. Από όταν έπιασα δουλειά στην εταιρία, το αφεντικό μου είπε ότι θα είναι επικίνδυνο να με έχει στο ΙΚΑ σαν υπάλληλο επειδή τελείωσα το Πολυτεχνείο και θα έπρεπε να είμαι στο ΤΣΜΕΔΕ - κι αν γραφτώ στο ΤΣΜΕΔΕ θα πρέπει να μου πληρώνει ΙΚΑ-ΤΣΜΕΔΕ και δεν τον συμφέρει. Έτσι, προσλήφθηκα με ΤΕΒΕ(έναρξη επαγγέλματος) - μπλοκάκι. Η απορία μου είναι αν όντως ισχύει αυτό που μου είπε ή θα μπορούσα κάλλιστα να είμαι στο ΙΚΑ σαν υπάλληλος χωρίς ΤΣΜΕΔΕ αφού δεν έχω γραφτεί ποτέ στο ΤΕΕ. Με λίγα λόγια, μπορώ να είμαι σαν κανονικός υπάλληλος με ΙΚΑ χωρίς ΤΣΜΕΔΕ και βέβαια χωρίς να είναι παράνομο ούτε για εμένα ούτε για την εταιρία; Η δουλεία που κάνω είναι προγραμματιστής(software developer) οπότε δεν έχει ουσιαστικά σχέση με υπογραφή-σφραγίδα. Ευχαριστώ πολύ όποιον με διαφωτίσει, αν μπορεί να γίνει με βάσιμη αιτιολόγηση που θα μπορώ να πείσω την εταιρία να με βάλει με ΙΚΑ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.