Μετάβαση στο περιεχόμενο

damian10

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Φοιτητής
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

damian10's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. ioannis_g σ ευχαριστω πολυ για την απαντηση,να εισαι καλα.
  2. ioannis_g ευχαριστω για την απάντηση.Αυτό που πρόκειται να κάνουμε είναι ανάλυση καυσαερίων για να εξακριβώσουμε τη σωστή λειτουργία ή μη του καυστήρα.Όσο για την κατανάλωση πετρελαίου θα την υπολογίσω από το μπεκ του καυστήρα.Για τους ωρομετρητές τώρα,τι ακριβώς μετράνε;Το πόσες ώρες λειτουργεί ο καυστήρας;Και αν δεν μετράνε ωρολογιακές τι ακριβώς μετράνε;Και που τοποθετούνται; Ευχαριστώ πολύ.
  3. Τελικά η ισχύς των 5,5 kw που αναγραφεται στην η/μ μελέτη αναφέρεται στην ισχύ μόνο των ηλεκτροκινητήρων (αναδευτήρας,ανεμιστήρας).Σύμφωνα με εγκύκλιο του 2006 δεν αναγράφεται η ισχύς που προέρχεται από κατανάλωση καυσίμων( http://www.alunet.gr/LinkClick.aspx?fileticket=mJUngzSx4LA%3D&tabid=36&mid=513 ).Επομένως η μόνη λύση είναι η ανάλυση καυσαερίων για να βρω την ισχύ. Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοηθεια.
  4. Απο μια γρηγορη ματια που έριξα στο ιντερνετ δεν είναι απίθανο να είναι αυτή η ισχύς.Να ρωτησω κάτι εγώ γιατι μπερδευτηκα.Για ένα μηχάνημα η ισχύς που αναγράφεται,δίνεται από τον κατασκευαστή είναι η αποδιδόμενη ή η προσδιδόμενη;Δηλαδή αν αναγράφει 10 Kw σημαίνει πως καταναλώνει 10 kw για να αποδόσει 10*βαθμό απόδοσης ή αποδίδει 10 kw καταναλώνοντας 10/βαθμό απόδοσης.Ταμπελάκι δυστυχώς δεν υπάρχει astrah.
  5. Είναι φούρνος καφεκοπτείου όπου ψήνεται ο ωμός καφές.Σύμφωνα με την Η/Μ μελέτη που έχω μπροστά μου για το φούρνο έχει κινητήρια ισχύ 5,50 kw και στη θερμική δεν αναγράφει τίποτα.Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να είναι λάθος η μελέτη;Κι αν είναι σωστή σε τι αναφέρεται αυτη η ισχύς;Ίσως έχεις δίκιο γιατί είναι μικρή ισχύς αν αναλογιστείς ότι ψήνονται 100 κιλά καφέ σε 250 βαθμους κελσίου για 15-20 λεπτά.Λογικα απαιτεί μεγαλύτερη ισχύ.Θα ξαναψάξω μπας και βρω το ταμπελάκι στο φούρνο για την ισχύ(αν και είναι πολύ παλιά και δεν μπόρεσα να το βρω την πρώτη φορά κι ούτε υπάρχει καποιο φυλλάδιο χρήσης απ ότι μου είπαν).Σ ευχαριστώ για την απάντηση.
  6. Σίγουρα εσύ ξέρεις καλύτερα,εμένα είναι η πρώτη μου μελέτη.Άρα στις μελέτες όταν αναφέρεται ισχύς είναι η προσδιδόμενη κι όχι η αποδιδόμενη;Δηλαδή ο φούρνος καταναλώνει 5,5 kw για να αποδόσει 3,85 kw(για απόδοση 70% που υπέθεσα);Άρα τα λίτρα που καταναλώνει είναι ακόμη λιγότερα απ αυτα που υπολόγισα εγώ με ισχύ 7,85 kw.Άρα ακόμη χειρότερη απόδοση.Σ ευχαριστώ παντώς για τη βοήθεια project breeze.
  7. Θεώρησα ότι η αποδιδόμενη ισχύς του φούρνου είναι 5,5 kw.Επομένως σύμφωνα με μια απόδοση 70 % η θερμική ισχύς που καταναλώνει είναι 5,5/0,7=7,85 kw.(Χρησιμοποίησα τον τύπο της απόδοσης.απόδοση=αποδιδόμενη ισχύς/προσδιδόμενη).Τους υπολογισμούς τους έκανα με τα 7,85 kw που είναι η ισχύς που καταναλώνει για την καύση.Εκτός κι αν τα 5,5 kw που αναφέρονται στην Η/Μ μελέτη είναι η ισχύς της καύσης κι όχι η αποδιδόμενη,οπότε έχεις δίκιο project.breeze.
  8. Νομίζω πως για να πετύχουν τέτοια κατανάλωση εχουν ψήσει πολλά κοπάδια.Από το λογιστήριο πήρα τα στοιχεία.9500 ευρώ κατανάλωση (καθαρή αξία) με τιμή 1,116 ευρώ/λίτρο που είναι χωρίς το ΦΠΑ.
  9. Σύμφωνα με την Η/Μ μελέτη η κινητήρια ισχύς του φούρνου ειναι 5,50 kw.Ηλεκτρική ισχύ καταναλώνει μόνο ο ανεμιστήρας για την παροχή αέρα για την καύση.
  10. Εξακρίβωσα την ποσοτητα του πετρελαίου και είναι όντως αυτή.Επίσης μου είπανε ότι είναι σχεδόν απίθανο να δουλεύει ο φούρνος στο full 8 ώρες για πέντε ημέρες συνεχόμενα (δεν είναι τόσες οι παραγγελίες).Επίσης μου είπανε ότι ο φούρνος δεν συντηρείται σε ετήσια βάση αλλά πιο αραιά.Υπάρχει περίπτωση να έκανα λάθος υπολογισμό εγώ;Γιατί αν συγκρίνουμε τα 1600 λίτρα ετησίως που υπολόγισα με τα 8600 που καίει πραγματικά είναι τρομακτική διαφορά.Θα επικοινωνήσω με το συντηρητή.Σ ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια project breeze.
  11. Project.breeze ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.Ρώτησα και μου είπαν οτι η τιμή της αγοράς πετρελαίου ήταν 1,116 ευρώ/λίτρο.Επομένως τα λίτρα που καταναλώθηκαν είναι 8512.Δηλαδή 7000 παραπάνω από αυτά που υπολόγισα εγώ με απόδοση 70%.Όντως ο φούρνος είναι παλιός και η συντήρηση δεν νομίζω να είναι ικανοποιητική.Κι όσο για τη θερμογόνο δύναμη συμφωνώ ότι η πργματική είναι χαμηλότερη αλλα ακόμη και 5000 λίτρα να καταναλώνει περισσότερο,αυτή τη διαφορά τη βλέπω τεράστια.Άρα όντως η απόδοση του θα κυμαίνεται μεταξύ 20-30% που είναι οικονομικά πολύ επιζήμιο.Νομίζω η καταλλήλη μέθοδος για να μετρήσω την απόδοση του είναι ανάλυση καυσαερίων ORSTAT,σωστά;;Για να την πραγματοιποιήσω χρειάζομαι απλά ενα μηχάνημα ή περισσότερα πράγματα.Και πόσο μπορεί να αυξηθεί η απόδοση του;Μήπως είναι προτιμότερη η αντικατάσταση του;Και κάτι τελευταίο;Ποια είναι η μέση απόδοση τετοιων φούρνων;(Πιο συγκεκριμένα είναι φούρνος που ψήνει καφέ)
  12. Καλησπέρα σας.Κάνω την πρακτική μου άσκηση και μου ανατέθηκε να υπολογίσω την ωριαία κατανάλωση πετρελαίου του φούρνου που λειτουργεί με πετρέλαιο. Η ισχύς του φούρνου είναι 5,5 kw (από την Η/Μ μελέτη).Επειδή δε γνωρίζω την απόδοση του,υποθέτωντας μια απόδοση 0,7 και με θερμογόνο δύναμη πετρελαίου 10,3 Kwh/lt υπολογίζω 0,76 lt/h.O φούρνος στην ακραία περίπτωση που δουλεύει όλο το οχταωρο,πενθήμερο για 52 εβδομάδες το χρόνο καταναλώνει 1594 λίτρα πετρελαίου.Το πρόβλημα είναι ότι από την εταιρία μου είπαν ότι πέρυσι ο φούρνος κατανάλωσε 9500 ευρώ πετρέλαιο.Για να καταναλώνει αυτό το ποσό σημαίνει πως η απόδοση του είναι περίπου 20%.Κάνω κάποιο σοβαρό λάθος στον υπολογισμό μου;Παραλείπω κάτι;Είναι δυνατόν να έχει τόσο μικρή απόδοση;Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.