Μετάβαση στο περιεχόμενο

GTEAM

Members
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από GTEAM

  1. συνάδερφοι το νέο Π.Δ (ΦΕΚ/289/ΑΑΠ/4-11-2011) για οικισμούς κάτω των 2000 κατοίκων ισχύει για τους οικισμούς με εγκεκριμένο σχέδιο (διανομές Υ.Γ) ή εφαρμόζουμε τους όρους δόμησης που καθορίστηκαν με απόφαση νομάρχη ?

    έχει εκδοθεί κάποια σχετική εγκύκλιος ?

  2. Συνάδελφε Θεοχάρη, έχεις απολυτο δίκιο. Γράφοντας παλιό και νέο bessel εννοούσα παλιό και νέο ελληνικό datum (πλήν άλλων και τα συνόρθωμένα στο ΕΕΠ τριγωνομετρικά σημεία). Ο μετασχηματισμός που ακολουθώ προφανώς αφορά την "παλαιά" και τη "νέα" συνόρθωση (έχω δηλαδή τις παλαιές και τις νέες τιμές στα τριγ/κα της περιοχής). Είχα την τύχη στο μάθημα της Γεωμετρικής Γεωδαισίας να παρακολουθώ συνδιδασκαλία του Α. Φωτίου και του Χ. Πικριδά και είχα σαν εργασίες τέτοιες μετατροπές.

     

    Μ.Ο. χρησιμοποιώ για να απαλείψω συστηματικά σφάλματα που οφείλονται στην αλλαγή του datum (κατά τη μετατροπή από το παλαιό datum στο νεό, hatt-παλιό -> ΤΜ3-νέο ή ΕΓΣΑ) δεδομένου ότι στις αποτυπώσεις των διανομών συνήθως χρησιμοποιούσαν λίγα τριγωνομετρικά που ήταν προσβάσιμα και ίδρυαν νέα με συνεχείς εμπροσθοτομίες και οπισθοτομίες. Έτσι, όλα τα νεοιδρυθέντα σημεία των διανομών καθώς και τα πολυγωνομετρικά πέρα των σφαλμάτων που οφείλονται στις μετρήσεις φέρουν και το σφάλμα της συνόρθωσης που έγινε στα τριγωνομετρικά (το οποίο τουλάχιστον στον Νομό της Καστοριάς είναι της τάξης των πέντε μέτρων).

     

    Πάντως δεδομένης της κλίμακας των 1:5000 διαγραμμάτων των διανομών και των διαφορετικών παραμορφώσεων που υπάρχουν εντός τους και των λοιπών τεχνικών προβλημάτων που φέρουν είναι δύσκολο να είσαι σίγουρος για το αποτελέσμα με λύσεις αυστηρά γεωδαιτικές (μαζικός μετασχηματισμός 1 χάρτη). Ενδεχομένως να έχεις καλύτερα αποτελέσματα κατά περιοχές με την κλασσική λύση της "επίθεσης". Στο αγρόκτημα της Καστοριάς ίσως λόγω της δομής των νεοιδρυθέντων σημείων και τον μικρών μηκών αποτύπωσης στις πολυγωνομετρίες και των σημείων λεπτομερειών πέτυχα να ταυτίσω σημεία λεπτομερειών με τον Μ.Ο. από το παλαιό στο νέο datum χρησιμοποιώντας αυστηρά γεωδαιτικούς υπολογισμούς. Σε άλλα αγροκτήματα πιθανών να μην έχεις αντίστοιχα αποτελέσματα.

     

    Θεοχάρη εσένα ποια είναι η εμπειρία σου στις περιοχές που ασχολήθηκες;

     

    συνάδερφε μήπως μπορείς να περιγράψεις ακριβώς με λεπτομέρεια πώς κάνεις την μετατροπή και πώς δουλέυεις γενικά(με τις διανομές)

    γιατί με ενδιαφέρει ?

  3. γεια σας

    δεν βρήκα κάποιο σχετικό θέμα και δεν ξέρω αν έχει ξανασυζητηθεί

    ενα οικόπεδο που βρίσκεται εντος σχεδίου σε οικισμό <2000 κατοίκων αλλά δεν προέρχεται απο αγροτική αποκατάσταση έχει συνολικό εμβαδό 850 τ.μ

    ο πελάτης μου μου υπέδειξε τα 320 τ.μ τα οποία θέλει να αποκτήσει με χρησικτησία.

    επειδή όμως το παραπάνω τμήμα του οικοπέδου δεν έχει πρόσωπο σε δρόμο δεν είναι οικοδομήσιμο. μπορεί να γίνει η παραπάνω "κατάτμηση"¨?

    (ο οικισμός έχει εγκεκριμένο σχέδιο και στους πίνακες της διανομής φαίνεται οτι το συνολικό οικόπεδο αποτελείται απο μικροιδιοκτησίες).

  4. θεοχάρη μήπως μπορείς να εξηγήσεις πως υπολογίζεται το όριο αυτοποζημίωσης σε περιπτώσεις διαπλάτυνσης και συγκεκριμένα όταν δεν θέλουμε να υπολογισουμε τις αποζημιώσεις της υφιστάμενης οδού?

    γνωρίζω οτι όταν η υφιστάμενη οδος βρίσκεται μεσα στο ευρος κατάληψης της νέας οδού ισχύει α=λ/2-π/2. Όταν όμως δεν ισχύει αυτο πώς υπολογίζεται?

  5. αγροτεμάχιο σχήματος τραπεζίου 1300τ.μ συνορέυει δυτικά με εθνικη οδό ανατολικά με αγροτική οδό και βόρεια και νότια με άλλες ιδιοκτησίες. Το πρόσωπο επι της εθνικής οδού ειναι 32μ. και το τεμάχιο έχει δημιουργηθεί προ του 1960.

    Για να είναι οικοδομήσιμο το αγροτεμάχιο πρέπει η απόσταση του κτίσματος απο τον άξονα της Ε.Ο να είναι 45μ.

    Το ερώτημα ειναι πόση απόσταση πρέπει να έχει το κτίσμα απο το όριο της αγροτικής οδού?

    και τι διαστάσεις πρέπει να έχει το εγγράψιμο κτίσμα ? (πρέπει να είναι 5χ10μ????)

     

    Παρατήρηση: Χρησιμοποιείστε την αναζήτηση.

    Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

    Ευχαριστώ, DOOM.

  6. υπάρχει ένα οικόπεδο το οποίο βρίσκεται εντός οικισμού κατω των 2000 κατοικων (οριοθετημένου) με διανομή Υ.Γ που συνορεύει με κοινοχρηστο.

    στην διανομή δεν φαίνεται πουθενα δρόμος γυρω απο το οικόπεδο ενώ στην πραγματικότητα υπάρχει ενας χωματοδρομος που βρισκεται 5 μέτρα απο το πρόσωπο του οικοπέδου (δηλαδή οικόπεδο ---κοινόχρηστος χώρος --- υφιστάμενος δρόμος).

    ειναι άρτιο και οικοδομήσιμο το παραπάνω οικόπεδο απο την στιγμη που δεν έχει πρόσωπο σε δρόμο?

  7. σε συμβάολαιο αναφέρεται οτι το αγροτεμάχιο ειναι 7200 βασιλικά στρεμματα

     

    μήπως καποιος συνάδερφοσ γνωρίζει ποσα στρέμματα ειναι

     

    Παρακαλώ μεταβείτε στο Πίνακας Ελέγχου -->Προσωπικό Προφίλ-- >Επεξεργασία προσωπικών στοιχείων και στο πεδίο επάγγελμα συμπληρώστε την ειδικότητά σας. avgoust

  8. ειμαι νεος τοπογραφος και θα ηθελα απο κάποιον συναδερφο να μου εξηγήσει ποια ειναι η διαδικασια η οποια ακολουθείται για την εκδοση οικοδομικης άδειας (τοπογραφικό).

    Εννοω σε ότι αφορα το διαδικαστικο μέρος (ΦΕΜ λογαριαμος ΕΤΕ κτλ)

    και οχι σχετικα με την συνταξη του τοπογραφικου διαγραμματος.

     

    Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και με τόνους.

    Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

    Ευχαριστώ, Χάρης.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.