Μετάβαση στο περιεχόμενο

tal

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

tal's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σας, έχω ένα θέμα όσον αφορά στην τακτοποίηση ενός οικοπέδου άρτιου αλλά μη οικοδομήσιμου λόγω ελάχιστου προσόψεως σε κοινόχρηστο δρόμο. Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες και νόμιμες διαδικασίες στην πολεοδομία για την πράξη τακτοποίησης και είμαστε στο στάδιο που θα πρέπει να γίνει ανταλλαγή τμημάτων των δύο οικοπέδων με συμβόλαια. Το ΕΡΩΤΗΜΑ μου είναι το εξής: Λόγω του ότι τα συμβόλαια πρέπει να γίνουν μεταξύ του ιδιοκτήτη του εν λόγω οικοπέδου και των 26 συνιδιοκτητών της πολυκατοικίας που βρίσκεται δίπλα σε αυτό(πράγμα δύσκολο ως και αδύνατο λόγω του αριθμού και μόνο των ιδιοκτητών και του ότι κάποιοι από αυτούς είναι εκτός Ελλάδος). Ρωτώ αν γνωρίζετε κάποια άλλη διαδικασία νόμιμης απόκτησης της πρόσοψης που χρειάζεται. π.χ Αν ισχύει το ότι μπορεί με εισαγγελική απόφαση και κατάθεση κάποιου ποσού στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων να λυθεί το πρόβλημα ή αυτό ισχύει μόνο για τις δημόσιες εκτάσεις. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων, Τάσος Αλεξανδρόπουλος
  2. Σας ευχαριστω πολυ ολους για τις συμβουλες σας! Πιστευω να τη βρω τελικα την ακρη μου....αν και η ελπιδα που ειχα ,να εχει γινει τακτοποιηση στο παρελθον(ετσι φαινετε τουλαχιστον απο το κομματι το οποιο εχουν αφησει στην πρασια της πολυκατοικιας που θα μπορουσε να γινει η τακτοποιηση) χωρις ομως να εχει γινει χρηση της ανταλαγης γης απο τη αποφαση αυτη ναυαγισε διοτι οπως μου ειπαν απο τη πολεοδομια οι φακελοι και των 2 οικοπεδων "πνιγηκαν" στη μεγαλη πλημυρα του 1977 και θα πρεπει να γινουν ολα απο την αρχη. Τελος παντων,και παλι σας ευχαριστω ολους!!!!
  3. Θα μπορουσατε να με ενημερωσετε επεισης και σχετικα με την νομοθεσια για τα υαλοτουβλα και αν μπορουν να τοποθετηθουν σε τοιχο ο οποιος "βλεπει" σε ξενο ακαλυπτο και αν μπορουν να ειναι ανοιγομενα η αεριζομενα κτλ... (για τοποθετηση σε WC). Τελος,υπαρχει καποιο περιθωριο εσφαλμενης μετρησης σε τοπογραφικο ή καποια αποκλιση ,το οποιο να καλυπτεται απο την ελληνικη νομοθεσια?
  4. Πραγματικα ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον σας αλλα και για τις συμβουλες σας! Η αληθεια ειναι οτι δεν περιμενα πως θα αρχιζω να βρισκω ακρη μετα απο τοσο καιρο ψαξιματος στο internet... Ενημερωτικα σας λεω πως βιαζομαι λιγακι διοτι εχω καταθεσει χαρτια στον ΟΕΚ για δανειο και θελω να φτιαξω την πλευρα αυτη με 5 ή 6 μετρα (6 το βλεπω δυσκολο) οσο ποιο συντομα γινετε (παντρευομαι τον Ιουνιο) ,διοτι ο ΟΕΚ δεν εγκρινει δανεια σε μη οικοδομησιμα οικοπεδα.Οποτε φτιαχνωντας το 'νεο' τοπογραφικο το καταθετω και ειμαι ΟΚ απο τον ΟΕΚ. Απο την αλλη μιλωντας με τον μηχανικο της ΑΖ (νεας) οικοδομης δεκτηκε να μου φτιαξει τοπογραφικο με 5μ. Ο οποιος ειπαμε εχει κανει τακτοποιηση στην πλευρα ΒΓΔ ακριβως με τον τροπο που ειπε ο GRTOPO ,αλλα μονο στο τοπογραφικο του (καταλαβαινετε τι εννοω) ,πραγμα που ο ιδιοκτητης του κτισματος εμαθε απο τη δικη μου "ανασκαφη". Οχι επειδη ο ανθρωπος ηθελε να παρανομησει,αλλα λογο καποιας πλημηρας καποτε στη πολεοδομια εχουν χαθει τα παντα απο το 1973-1979.Εξαλου και σιγα μην δεν βρεθουν κανα-δυο σε μια πολυκατοικια 25 διαμερισματων που χωρις λογο δεν θα θελουν να "τους παρω τη πρασια" και να τραβηξουν οποιον ενδιαφερεται για νομιμη τακτοποιηση στα δικαστηρια για αρκετο καιρο. Ασε που θα ειναι και πολυ καλη ασχολια για κανεναν ενοικο συνταξιουχο που δεν θα εχει με τι να ασχοληθει! Οποτε...!!! ΑΝ λοιπον κανω κατι τετοιο παρανομα θα ειμαι μετεωρος σε περιπτωση καρφωτης και ελεγχου ? Και μεχρι το περας της εικοσαετιας οπου θα γινει χρησηκτησια,Σωστα? Ενημερωτικα επεισης αναφερω πως επειδη το κτισμα ειναι σε αριστη κατασταση ΔΕΝ εχω σκοπο να οικοδομησω για τα επομενα 15-20 χρονια,πρωτα ο Θεός. Και τελος τι εννοεις πως θα πρεπει να παρετηθω των κτισματων μου? Α! και στη πολεοδομια εχω παει 5-6 φορες ,αλλα μια τα συμβουλια,μια οι απεργιες μια τα προσωπικα του καθενος .... Το μονο που μου ειπαν για να μπορεσω να συνεχισω ειναι οτι θελουν λεει τοπογραφικο ολου του τετραγωνου που ανηκω ,του πλατους του δρομου και του πεζοδρομιου αλλα Ακουσων...και του απεναντι τετραγωνου!!!! Και παλι ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!
  5. Κυριοι, δεν προσπαθω να κανω τον εξυπνο ουτε να γινω μηχανικος... Εχω παει ηδη σε 4 μηχανικους και ολοι αφου πρωτα "το ψαχνουν" και λενε: Ελα μωρε εχω εγω τις ακρες μου ,θα "τραβηξουμε" και την κορδελα να μακρινει καταληγουν στο ιδιο συμπερασμα ,"πρεπει να γινει 5μ" και μετα χανονται... Δεν ειπα σε κανεναν πως θελω να το κανει για τη ψυχη των εκλιποντων συγγενων του!!!! Απλα κανεις πλεον δεν ενδιαφερετε για κανενα ετσι και εγω το ψαχνω μονος μου πλεον. Ειναι κακο που θελω να τη βρω την ακρη και να μεγαλωσουν τα παιδια μου σε ενα περιβαλλον καλυτερο απο ενα δωματιο 2.90 χ 3.20 το οποιο στη καλυτερη θα εχει απο ακρη σε ακρη παραθυρα οχι για να βλεπουν τη θεα αλλα επειδη ειναι ημιυπαιρθιος? Και στη τελικη σας λεω πως αν παω για νομιμη τακτοποιηση θα εκθεσω χωρις εγω να ειμαι παρανομος 2 μηχανικους και 2 αδειες... Αλλα τελικα το συστημα και το κρατος ειναι αυτο που θελει χαβιεδες και ιδιοτελεις ρουφιανους. Παντως σας ευχαριστω ολους για το ενδιαφερον σας!!! και αν εχετε να παραθεσετε και κατι αλλο με χαρα θα το δω!
  6. δεν ειμαι μηχανικος ,υποψηφιος αγοραστης ειμαι ... το οικοπεδο ειναι στο Αιγαλεω Πραξη εφαρμογης ,δηλαδη αν ειναι εντος σχεδιου?Ναι Αν προσπαθησω με τακτοποιηση στην πολεοδομια νομιμα δεν θα εχουν μεγαλο προβλημα οι διπλανοι που το εχουν παρουσιασει το 1977 και ο αλλος το 2001 οικοδομησιμο με ψευτικα τοπογραφικα? Οι οροι δομησης της περιοχης ειναι πλατος 8 και με παρεκκλιση 6. Τελος αν το 'τραβηξω' τμημα της μαντρας (στο σημειο Β) 0,30 μ οπως δειχνω στο τοπογραφικο "ατυπα" και φτιαξω νεο τοπογραφικο,τι θα μπορουσε να γινει? αυτο θα περιελθει στην κατοχη μου μετα απο 20 χρονια απο χρησηκτησια?
  7. Για ποιο λογο δεν χρειαζετε να συμφωνισουν οι ιδιοκτητες ?
  8. Γνωριζω πως στη πλευρα ΒΔ υπηρχε ιδιωτικος δρομος ο οποιος ΙΣΩΣ πηρανε απο λιγο και τα 2 οικοπεδα. Σχετικα με τα 5 μετρα γνωριζω πως ισχυει βαση του 1334/83 αρθρο 245 ή αρθρο 25,"δομηση σε μη αρτια οικοπεδα"
  9. καλησπερα σας... οικοπεδο εμβαδου 223 τμ με κτησμα του 1956 70 τμ στην Αθηνα, με ανατολικη πλευρα 14 μ. και δυτικη (σε κοινοχρηστο δρομο)4,70 μ .(σχημα οικοπεδου τραπεζιο). διπλανα οικοπεδα :βορινο με πολυκατοικια απο το 1977 ,25 διαμερισματων και πλευρα κοινη περ.28 μ. και νοτεια με νεοδμητη οικοδομη του 2001 με κοινη πλευρα οικοπεδων περιπου 23 μ. γνωριζω πως και οι δυο,ιδιαιτερα η μεγαλη πολυκατοικια επρεπε να εχουν κανει τακτοποιηση ή τουλαχιστον να το εχουν δειξει αρτιο και οικοδομησιμο με πλευρα 5 μ σε κοινοχρηστο δρομο στο τοπογραφικο τους. Υπαρχει δυνατοτητα για τα 0,30 μ απο τη μεγαλη πολυκατοικια στη πρασια της αλλα υπαρχουν 20 ενοικοι και 5 ιδιωκτητες,οποτε αδυνατη η συνενοηση. απο την αλλη πλευρα υπαρχει στα ορια της ΡΓ μαντρα και η κοινη πλευρα ειναι σχεδον καθετη στο δρομο. Και τα δυο τοπογραφικα των πολυκατοικιων ειναι ψευτικα, οποτε αν θελω ξερω πως με το αρθρο 303 μπορω να τους κυνηγισω(δεν θελω να φτασω σε τοσο ακρεες λυσεις) και να εχουν προβλημα και οι μηχανικοι. Τακτοποιηση αν γινει τωρα πρεπει να εμφανιστουν και τα 3 τοπογραφικα στην πολεοδομια,το δικο μου και τα δυο αλλα που ειναι 'ακυρά'. Αν μεταφερω κομματι της μαντρας ατυπα αριστερα η δεξια επιτα απο συνενοηση και καποιους και παρουσιασω 5 μ φατσα ,στο μελλον σε ενδεχομενη πωληση η αδεια για οικοδομη θα ειμαι οκ? Γενικοτερα θα ηθελα και τα σχολια ή τις παρατηρησεις σας....
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.