Μετάβαση στο περιεχόμενο

kirdim

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

kirdim's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Και ερωτώ. Πληρώνουμε και το Β2016 και τα αναδρομικά (που δεν ξέρω τι σχέσει έχει με την υπαγωγή σε κατώτερη) μέχρι αύριο. Ξεμπερδεύουμε με την απώλεια της υπαγωγής ή θα πρέπει να ήμαστε εμπρόθεσμοι και στις υπόλοιπες δόσεις των αναδρομικών για να μην την απολέσουμε στο μακρυνό μέλλον; Έχει λογική; Γενικά η κατάσταση έχει ξεφύγει. Δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να δώσει μια σαφή απάντηση. Μία τρέλα.
  2. Το Θέμα είναι πια διαφορά. Να πληρώσεις την διαφορά που αφορά όλα τα 2 χρόνια της ρύθμισης από 3η σε 1η είτε μόνο του τελευταίου εξαμήνου που δεν πλήρωσες στην ώρα σου; Και τι σχέση έχουν τα αναδρομικά με την υπαγωγή σε κατώτερη κατηγοριά; Ευχαριστώ.
  3. Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Όπως έγραψα παραπάνω προσπαθώ να πληρώσω στην ώρα μου το Β2016 αλλά μου φαίνεται τραβηγμένο να πρέπει ντε και καλά να πληρώσω και τα αναδρομικά. Σε περίπτωση που δεν πληρώσω το ένα ή και τα 2 και έχω απώλεια της υπαγωγής, θα είναι για το τελευταίο μόνο εξάμηνο (άρα μικρότερο "πέναλτυ") είτε για το σύνολο των 2 ετών; Τα ρωτάω αυτά γιατί μόνο μέσα από εδω μπορούμε να ενημερωθούμε πραγματικά. Ο ένας λέγοντας στον άλλο τι γνωρίζει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  4. Μόλις επικοινώνησα με το ΤΣΜΕΔΕ. Έχω υπαχθεί στην 1η από την 3η ασφαλιστική για 2 έτη. Έχω πληρώσει κανονικά το 2015 και το Α 2016. Ρώτησα έαν θα χάσω την την υπαγωγή μου στην 1η (για τα 2 χρόνια) εαν πληρώσω το Β 2016 κανονικά αλλά όχι την πρώτη δόση των αναδρομικών. Και μου είπε να μην το ρισκάρω και λογικά θα την χάσω γιατί πρέπει και τα αναδρομικά να πληρωθουν έως τις 30-12. Είναι λογικό; Το αντιμετωπίζει και κάποιος άλλος από εσάς;
  5. Και εγώ με την σειρά μου θέλω να ρωτήσω. Έχω υπαχθεί από την 3η στην 1η ασφαλιστική κατηγοριά. Έχω πληρώσει εμπρόθεσμα και τα 3 ειδοποιητήρια του 15 και Α 16. Εαν υποθέσουμε ότι θα πληρώσω και το Β 2016 εμπρόθεσμα αλλά δεν πληρώσω την πρώτη δόση των αναδρομικών, χάνω την υπαγωγή για 2 χρόνια στην χαμηλότερη κατηγορία; Μάλλον όχι γιατί είναι άσχετο το ένα από το άλλο. Γνωρίζει κανείς;
  6. Άρα και 0 έσοδα να έχω από το επάγγελμα θα πληρώσω ελάχιστο ποσό 225+10€ το μήνα εάν κατάλαβα καλά. Τίποτα παραπάνω λόγω άσχετων του επαγγέλματος πολιτικού μηχανικού εισοδημάτων. Σωστά;
  7. Να ρωτήσω γιατί δεν έχω καταλάβει συνάδελφοι. Εάν κάποιος έχει πολύ μικρό εισόδημα από την εργασία του σαν ελεύθερος επαγγελματίας πολιτικός μηχανικός π.χ. 3000€ όλο το χρόνο αλλά έχει εισοδήματα από ενοίκια ή φωτοβολταϊκο πάρκο, τι συμβαίνει; Θα πληρώσει εισφορές για την δραστηριότητά του σαν πολ. μηχ. μόνο ή και για τα υπόλοιπα εισοδήματά του;
  8. Τελικά παιδιά πήρε παράταση η πληρωμή για τις 15/1/2016; Δεν βλέπω ακόμη κάτι στο site του ΤΣΜΕΔΕ. Sorry το βρήκα http://www.pedmede.gr/site/index.php?option=com_content&view=category&id=94&Itemid=518&lang=el "Όπως μας ενημέρωσε ο εκπρόσωπός μας στη Δ.Ε. του πρώην ΤΣΜΕΔΕ, κ. Ξ. Καρκαντζός, παρατείνεται η πληρωμή εισφορών ΤΣΜΕΔΕ 2ου εξαμήνου 2015 μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2016"
  9. Μου έτυχε μια μελέτη θερμοκηπίου όπου το υλικό κάλυψης θα είναι αντιανεμικό δίχτυ (σαλιγγαροτροφείο). Προφανώς εάν ήταν πάνελ ή λαμαρίνα η κάλυψη, όλο το φορτίο του ανέμου θα μεταφέρονταν στην μεταλλική κατασκευή μέσω των τεγίδων-μηκίδων. Εδώ θεωρώ ότι ένα μεγάλο ποσοστό θα περάσει από το δίχτυ και έτσι η κατασκευή θα επιβαρυνθεί λιγότερο. Στον EC1 το μόνο που βρήκα είναι αναφορά στους ιστάμενους τοίχους και στηθαία όταν υπάρχει σε κάποια απόσταση τοίχος ή φράκτης με πληρότητα 80 με 100 και μείωση της πίεσης του ανέμου κατά έως 70%. Γνωρίζει κάποιος τι συμβαίνει στην περίπτωσή μου (υλικό κάλυψης δίχτυ); Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.