Μετάβαση στο περιεχόμενο

bobptz

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Φοιτητής
  • Ειδικότητα
    Ηλεκτρονικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

430 profile views

bobptz's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. pallaks ευχαριστώ για τη φωτο. Φαντάζομαι ότι κουρτίνες, κουβέρτες, αφρώδη υλικά κτλ λειτουργούνε περίπου όπως το ρικοφον, σωστά? Τυχαία βρήκα ένα παλικάρι που έχει studio ηχογραφήσεων και κάνει ηχομονώσεις σε μαγαζιά. Μου είπε λοιπόν τα εξής : 1) Το ρικοφον είναι για να αποροφά (άρα και να μονώνει?) συχνότητες πάνω από 4000 Hz. Η ανθρώπινες ομιλίες είναι 100-300 Hz, άρα δε με εξυπηρετεί. 2) Η καλύτερη λύση ειναι γυψοσανίδα + πετροβάμβακας. Όσο πιο πυκνός ο πετροβάμβακας (μεγαλύτερη μάζα) τόσο καλύτερα. Στην αγορά κυκλοφορεί η πυκνότητα 75 kg/m3. Αυτός έχει και δίνει 150 kg/m3 (ή 300 kg/m3, δε θυμάμαι καλά). Η κάθε πλάκα είναι περίπου 0.7 m2 επιφάνεια. Μου την πουλάει 15 ευρώ. Για πόρτα μου είπε να βάλω βαριά μοντέρνα αλουμινένια μπαλκονόπορτα με διπλό τζάμι και λάστιχα γύρω γύρω. Τέτοια ακριβώς είχε στο δικό του θάλαμο ηχογράφησης.
  2. @rootbreaker Δεν καταλαβαίνω το ρόλο του ηχοαποροφητικού. Ο ήχος είναι ενέργεια. Ο αφρός (ρικιφον) κρατάει μεγάλο ποσοστό του ήχουν και τον μετατρέπει σε θερμότητα? Γιατί να μη βάλω ρικοφόν από τη μεριά του γραφείου, ώστε να αποροφά τον ήχο που θα έρχεται από το παιδικό δωμάτιο και θα περνάει τον τοίχο? rootbraker, λες ότι “Αν διπλασιάσεις τη μάζα του τοίχου ΔΕΝ διπλασιάζεις την ηχομονωτική του ικανότητα.”. οκ αλλά δε τη βελτιώνω πάρα πολύ? Σε αυτό το λινκ που μου είχες δώσει λέει ότι η μεγάλη μάζα κάνει ηχομόνωση: http://www.acousticalsurfaces.com/blog/soundproofing/sound-proofing-vs-sound-absorbing-the-difference-between-blocking-and-absorbing/ “Products that are designed to block sound from entering or leaving a space are almost always found inside the wall construction. These products are heavy, dense, cumbersome, ...” “..it would be a better option to use 9 layers of 5/8″ sheetrock on either side of the wall. Nine layers on the inside, nine layers on the outside. You send your help to the other side again and have them start talking. I would be willing to bet that you can not hear much of what they are saying because you have added so much mass into that wall...” Το ίδιο άρθεο παραπέμπει εδώ: http://www.acousticalsurfaces.com/soundbreak/soundbreak.htm?d=14 Increasing the mass of a wall partition increases the amount of sound transmission loss. >>>> Δες το παρακάτω βίντεο, είναι αρκετά κατατοπιστικό http://www.steelcons...o/CPD_Acoustics <<< To link δε δουλεύει. Εγώ στην έρευνά μου βρήκα μόνο τεχνικούς, δε ξέρω που να βρω μηχανικούς. PS: βρε παιδιά, γιατί το forum δε μου στέλενει ειδοποίηση για τις καινούριες αναρτήσεις?
  3. @rootbreaker Δηλαδη αν έχω : (παιδικό δωμάτιο) πυραμίδα-ΡΙΚΟΦΟΝ-επίπεδο - ΤΟΙΧΟΣ (γραφείο) Ο ήχος θα πηγαίνει στο ρικοφον το οποίο δεν θα επιτρέψει να επιστρέψει στο παιδικό δωμάτιο, αλλά θα επιτρέπει να πάει στον τοίχο και από εκεί στο γραφείο. Άρα θα έχω χειρότερα αποτελέσματα από το γυμνό τοίχο. Σωστά? Εκτός και αν ήχος δεσμεύεται μέσα στο ρικοφον και μετατρέπεται σε θερμότητα (δεν το νομίζω). Τελικά η λύση είναι να βάλω πολλά φύλα από βαριά γυψοσανίδα? Και ο πετροβαμβακας που μου λένε να βάλω? Είναι λαφρύς ή βαρύς? Μήπως είναι καλύτερα 6-7 γυψοσανίδες για να αυξήσω τη μάζα? @vasilimertzani Και όλες οι εγκαταστάσεις που βλέπουμε (studio ραδιοφώνου) σε μερικούς μήνες διαλύοντε?
  4. Δε καταλαβαίνω, ποια η διαφορά στο αποτέλεσμα ηχοαπορροφητική vs ηχομονωτική? Ένας τύπος που λέει ότι κάνει ηχομονώσεις σε στούντιο κτλ, ήρθε σπίτι και μου πρότεινε να ντύσουμε όλο τον τοίχο και την πόρτα με ΡΙΚΟΦΟΝΕ, από τη μεριά του γραφείου. Το ρικοφονε από τη μία μεριά ειναι επίπεδο (θα ακουμπάει στον τοίχο, και από την άλλη είναι πυραμιδες. Θέλει όμως να βάλει διπλό (3 + 3 εκατοστά). Οι πυραμίδες του ενός να μπαίνουν στις πυραμίδες του άλλου. Ώστε και πάλι να βλέπω επίπεδο υλικό, να μη βλέπω τις πυραμίδες. Κάτι μου λέει ότι αυτό θα μειώσει την απόδοση. Επίσης μου είπε ότι πρέπει να το ξεσκονίζω κάθε λίγους μήνες, διότι η σκόνη αν μπεί μέσα στο υλικό, θα μειώσει την απόδοσή του. Έχει δίκιο? Να προχωρήσω με ρικοφονε η είναι αναποτελεσματικό?
  5. Με κάποιον μάστορα που μίλησα, ο οποίος μάλιστα εμπορεύεται μονωτικά/ηχομονωτικά υλικά μου είπε ότι ΑΛΛΑ τα ηχομονωτικά υλικά και ΑΛΛΑ τα ηχοαποροφητικά (σαν τις αυγουλιέρες). Οπότε μπερδεύτηκα. Τα σχόλια σας σε αυτό παρακαλώ? Οι περισσότερες τεχνικές εταιρίες θέλουν να βαλουν γυψοσανίδα και πετροβάμβακα στον κοινό τοίχο, πλάτους 7 cm. Για την πόρτα προτείνουν αλλαγή με μία ηχομονωτική, χωρίς να ξέρω τι εννοούνε. Εγώ από google βρήκα μόνο αυτές: http://www.coverdoors.gr/el/specialdoors/acoustic-doors Επειδή το διαμέρισμα το νοικιάζω, δε θέλω να κάνω μεγάλες επεμβάσεις στο χώρο. Το ιδανικό για εμένα θα ήταν (ΑΝ είναι αποτελεσματικό) να βάλω αυγουλιέρες ή άλλο υλικό στον τοίχο και στην πόρτα, το οποίο αν μετακομίσω και φύγω, να βγαίνει εύκολα. Επίσης αν μπορούσα να βρω υλικό σε χαρούμενα χρώματα, μη μου πάθουν κατάθλιψη τα παιδιά που θα το βλέπουν όλη μέρα....
  6. Arche Οι αρμοί κάσα/πόρτα θα κλείσουν (ήδη είναι κλεισμένοι κατά 80%) με μονωτική ταινία για θερμομώνωση. Τι εννοείς "πως έρχεται ο θόρυβος"? Απλά έρχεται από τον κοινό τοίχο και πόρτα. Αν δεν ερχότανε δε θα ρωτούσα. Didonis Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Μεγάλη αναστάτωση φαίνεται και με αμφίβολο αποτέλεσμα. Μακάρι να υπήρχε κάποια εταιρεία, να δει το πρόβλημα, να μου προτείνει κάτι.
  7. Διάβασα εδώ αρκετά θέματα για ηχομόνωση και θέλω να πιστεύω ότι χρειάζομαι κάτι πιο απλό. Σε ένα διαμέρισμα θέλω να ηχομονώσω το γραφείο από το παιδικό δωμάτιο. Να μην ενοχλούνε στο γραφείο οι φωνές των παιδιών (3-5 ετών) όταν παίζουν. Υπάρχει κοινός τοίχος περίπου 2 μέτρα μήκος σύν μία πόρτα. Το μεγαλύτερο μέρος του κοινού τοίχου καλύπτεται από βιβλιοθήκη. Μάλον το πρόβλημα είναι η πόρτα, η οποία είναι ξύλινη και πολύ ελαφριά. . Έβαλα περιμετρικά στην κάσα της πόρτας (εκτώς από την κάτω μεριά) αυτοκόλητη λαστιχένια μονωτική ταινία. Νομίζω το μόνο που κατάφερα είναι να κλείνει η πόρτα με δυσκολία. Μία ιδέα είναι να καλύψω την πόρτα με κάποια βαριά κουρτίνα ή ελαφρύ χαλί. Ίσως κάτι τέτοιο είναι καλύτερο (http://www.amazon.co.uk/ACOUSTIC-TREATMENT-SOUND-PROOFING-TILES/dp/B0045Z94EY), αλλά φοβάμαι ότι τα παιδιά θα πάνε και θα το μαδήσουν.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.