Μετάβαση στο περιεχόμενο

arisworks

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by arisworks

  1. Μια και κανείς δεν γνωρίζει η δεν απάντησε, να απαντήσω εγώ ώστε να υπάρχει μια απάντηση σε τέτοια περίπτωση ΜΕΑ. Κατόπιν συζήτησης που είχα με καθηγητή (Μηχανολόγο μηχανικό) του ΤΕΕ (καθηγητή για τα σεμινάρια ενεργειακών επιθεωρητών) μου είπε ότι η κουζίνα αποτελεί κύριο χώρο και θα πρέπει να έχει εξαερισμό και ψύξη θέρμανση φυσικά. Αυτό που μου κάνει εντύπωση βέβαια είναι ο φωτισμός όπου συνήθως στις κουζίνες ο φωτισμός είναι φθορισμού οπότε και θα πρέπει να βάλω φωτισμό όπου να καλύπτει τις απαιτήσεις του κτιρίου αναφοράς.
  2. Καλησπέρα σας, Ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια σας, τελικά έκανα ένα πιστοποιητικό με χρήση γραφείου και όλα καλά. Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι ακόμα, για μια άλλη περίπτωση κτιρίου. Σε κτίριο όπου δεν υπάρχουν κουφώματα (μιλάμε για παλαιό εγκαταλειμμένο πέτρινο το οποίο βέβαια δεν έχει χαρακτηρισμό διατηρητέου κτλ) τι κάνουμε. Βάζουμε κουφώματα με την δυσμενέστερη τιμή? Στην φωτογραφία όμως τι θα φαίνεται, κτίριο χωρίς κουφώματα? Μήπως τελικά δεν προβλέπεται για αυτήν την περίπτωση πιστοποιητικό?
  3. Sdim , νομίζω ότι η συνθήκη που λες για το 10 % αφορά κτίρια τα οποία έχουν κάποια κυρία χρήση όπου χρήση έκδοσης πιστοποιητικού, στην περίπτωση μου όπου δεν χρειάζεται η κύρια χρήση (δλδ. Η χρήση μεταποίηση πρωτογενούς τομέα, όπως αύτη χαρακτηρίζεται), θα πρέπει (χωρίς να είμαι σίγουρος και για αυτό ακόμα) να γίνει ΠΕΑ για τα γραφεία ορόφου και ισογείου. Οι τουαλέτες, διάδρομοι και το εστιατόριο εργαζομένων (δεν είναι χώρος κοινού γενικά αλλά συγκεκριμένα μόνο για το προσωπικό) θεωρώ ότι είναι μέρος της κύρια χρήσης οπότε και δεν γίνεται ΠΕΑ. Η γενικότερη αίσθηση μου είναι παντός ότι δεν χρειάζεται ΠΕΑ καθώς η χρήση είναι μια (Βιομηχανική – βιοτεχνική), και οι χώροι γραφείων – τουαλέτες – εστιατορίου κοινού κτλ. είναι υποστηρικτικοί της κύριας.
  4. Καλημέρα σας, Θα ήθελα να μοιραστώ τις απορίες μου πάνω σε μια μελέτη ΜΕΑ + Η/Μ για νέο κτίριο με χρήση εστιατόριο (χώρος συνάθροισης κοινού). Χάριν ευκολία θεωρώ για την συζήτηση μας τον χώρο κοινού 100 τμ., την κουζίνα 20 τμ. και τα wc 10 τμ. · Το σύστημα αερισμού αφορά την επιχείρηση στο σύνολο της η μόνον τον χώρο συνάθροισης κοινού καθώς οι άλλοι χώροι είναι βοηθητικοί; · Η μελέτη θέρμανση – ψύξης (όπου θα γίνει για κλιματιστικά split) θα αφορά μόνον τον χώρο συνάθροισης κοινού; Δεν μπορώ να φανταστώ κλιματιστικό σε κουζίνα, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο και αν το ζητήσω στον ιδιοκτήτη μάλλον θα μου συστήσει κάποιον καλό ψυχίατρο! · Θα πρέπει να έχω ηλιακό θερμοσίφωνα για ζεστό νερό, και με ποια τετραγωνικά υπολογίζω την χωρητικότητα, με αυτά του χώρου συνάθροισης η με το σύνολον. · Τέλος στις μελέτες πυρασφάλειας καταθέτω μια παθητική και μια ενεργητική στην πολεοδομία η μια που περιλαμβάνει και τις δυο? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
  5. Φίλε dib συμφωνώ μαζί σου, μάλλον μόνο με τα γραφεία θα πρέπει να ασχοληθώ αλλά έχω πλέον και την αίσθηση ότι δεν θέλει καθόλου καθώς το κτίριο ως κύρια χρήση – δραστηριότητα, ανήκει σε βιομηχανικό κτίριο, οπότε και τα γραφεία αποτελούν μέρος της κύρια χρήσης και δεν έχει νόημα να διαχωρίζονται από αυτή.
  6. Αρχικά να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον σας και τις απαντήσεις σας έως εδώ. Ανεβάζω τις κατόψεις σε PDF 1-100 (κλίμακα) ώστε να έχετε μια εικόνα της όλης κατάστασης. Διαπίστωσα ότι στην αρχική ΤΟΤΕΕ-1 (έκδοση Ιούλιος 2010) υπήρχε κατηγορία βιοτεχνίας και βιομηχανίας με υποκατηγορία παρασκευαστήριο τροφίμων, κατηγορία η οποία μάλλον θα καταργήθηκε με τον νέο νόμο το 2012. Μάλλον το επόμενο βήμα θα είναι ένα email στο YPEKA ώστε να έχω και μια επίσημη απάντηση, αρκεί να απαντήσουν έγκαιρα βέβαια. Εγώ πάλι σκεπτόμουν να έχω ως χρήση εμπορίου με υποκατηγορία Υπεραγορά, δεδομένου ότι μιλάμε για εμπορική επιχείρηση (με μεταποιητικό χαρακτήρα βέβαια). Από την άλλη με προβληματίσατε αρκετά με την χρήση γραφεία. Για ρίξτε και μια ματιά στις κατόψεις, θα πρέπει να χωρίσω σε κομμάτια τον κάθε όροφο και μετά να φτιάξω το κτιριακό μοντέλο με μια κύρια χρήση γραφεία και μια ΜΘΧ. Στο πιστοποιητικό θα φαίνονται ως τετραγωνικά το σύνολο κύριων και βοηθητικών χώρων (γραφεία, ψυγεία κτλ) και ως θερμαινόμενοι και ψυχωμένοι μόνο τα τετραγωνικά των κύριων χώρων (γραφεία)? TELIKES KATOPSEIS -Model.pdf
  7. Για το σύνολο της επιχείρησης. Πρόκειται να γίνει πώληση της επιχείρησης.
  8. Καλημέρα σας, Θα ήθελα να ζητήσω την άποψη σας για μια ενεργειακή επιθεώρηση σε κτίριο πρωτογενούς τομέα, έτσι χαρακτηρίζεται στο στέλεχος που έχω από την νομιμοποίηση 4178/2013. Τι κτίριο αποτελεί μια διώροφη βιοτεχνία επεξεργασίας κρεάτων και παραγωγής αλλαντικών. Τα ερωτήματα είναι τα εξής: 1. Ως τι θα χαρακτηρίζατε στο πιστοποιητικό το εν λόγω κτίριο? Τι χρήση? 2. Το κτίριο είναι διώροφο και σε κάθε όροφο έχει παρασκευαστήριο, γραφεία, διάδρομο – κλιμακοστάσιο, ψυγεία (δωμάτιο), τουαλέτες, εστιατόριο προσωπικού, αποθήκες. Φτιάχνω ξεχωριστή θερμαινόμενη ζώνη ανά χρήση ( με χώρου ΜΘΧ και ΘΧ φυσικά) και διατηρώ την μια η οποία θα αποτελεί και την κύρια (την οποία δεν γνωρίζω ακόμα) στο πιστοποιητικό? 3. Οι χώροι όπου έχουν κατασκευαστεί για ψυγεία ως τι χαρακτηρίζονται, και γενικά τι να κάνω με αυτούς? Όπως καταλαβαίνεται έχω πάθει πανικό, δεν ξέρω από πού να αρχίσω… Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.