Μετάβαση στο περιεχόμενο

deborah

Members
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

deborah's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Τελικα τα αφηνω όλα για την άνοιξη μιας και δεν επείγει, όπως έγραψες κι εσύ Τerry. Terry ειχες γραψει σε προηγουμενο μνμ: "Αν θες να κανεις κατι σωστο και απλο, τωρα, κανε προετοιμασια της επιφανειας (τριψιμο κτλ) και περασε δυο χερια υλικου crystal growth.Ειναι φτηνο σαν υλικο.Τα υπολοιπα τα κανεις την ανοιξη. (μπορεις να περασεις και τσιμεντοειδες με ελαστομερες αν θελεις)" Μετα μου εγραψες να τα αφησω για την άνοιξη και να βαλω πολυουρεθανικης βασης και ανεστραμμενη. Ποιο απο όλα θεωρείς καλύτερο για ανεστραμμενη; Να βρω μηχανημα μωσαικων να τριψουν την πλακα,να φτιαξουν λιγο και τις ρυσεις και μετα τι; Επιπλέον δεν μπορω να βρω απο καπου ποση διαφορα στη θερμοκρασια της πλακας θα κανει η ανεστραμμενη με 6 ποντους εξηλασμενη πολυστερινη. Δηλαδή αν έξω εχει 10 βαθμους τι θερμοκρασια θα εχει η πλακα; Ολα αυτα με προβληματιζουν για τη συμπυκνωση των υδρατμων που εχω στο σπιτι ώστε να βρω και το καταλληλο παχος εξηλασμενης.
  2. Ξαναανεβηκε τωρα ο αντρας μου. Στο βαθυτερο σημειο 5 χιλιοστα. Και στον βορινο τοιχο που εγραψα πριν η περιοχη ειναι 4μ επι 0,25μ με μεσο ορο υψους νερου γυρω στα 2,5 χιλιοστα. Ειναι αστειο ε? μαλλον θα κανω ο,τι λες!!
  3. ωραια!! γιατι ουτε εγω θελω τετοιο φορτωμα. Θα βαλω μια ακομα υδρορροη στην αλλη ακρη και με τον τροχο θα χαμηλωσω ελαχιστα την πλακα κανοντας ενα μονοπατακι για το νερο προς την υδρορροη. Πως σου φαίνεται ομως ο προβληματισμος για τη μουχλα; Μηπως η ψηξη της πλακας απο το νερο θα ειναι αμελητεα σε σχεση με τωρα και δεν θα φτανει το σημειο της υγροποιησης των υδρατμων; Πώ μπορώ να ανεβασω φωτο να τη δεις?
  4. καλε ναι χιλιοστα, οχι εκατοστα. ισα ισα κανεις πλατς πλατς με την παλαμη. Μετα απο 3 ωρες ξαναανεβηκα και δεν ειχε τιποτα. Αν βαλω εξηλασμενη, γεωυφασμα χαλικια τοτε το λιγο αυτο νερο θα αργει περισσοτερο να εξατμιστει και φοβαμαι μηπως μου δημιουργησει προβλημα υγρασίας. Γι αυτο σκεφτομουν κατω απο την εξηλασμενη να βαλω αποστατες. Απο την αλλη αν το κανω αυτο τοτε το χειμωνα το κρυο νερο θα κινειται πανω στην πλακα, θα την ψυχει και θα εχω παλι συμπυκνωση υδρατμων στο εσωτερικο και παλι μουχλα στην ενισχυμενη ζωνη που ειναι χωρις εσωτερικη μονωση ενω το υπολοιπο εχει ηρακλειτες (καπως ετσι μου το ειπαν). Καλα τα σκεφτομαι?
  5. Μετα τη βροχή και μολις σταματησαν οι υδροροες να τρεχουν ανεβηκα πανω να δω. Στο κεντρο ειναι ενταξει, σε μια περιοχή ακτίνας περιπου 1 μ^2 στο μεσο του ψηλοτερου -χαμηλοτερου σταματαει λιγο νερο υψους 2-3 χιλιοστα και στην βορινη πλευρα ολου του τοιχου διπλα στη μια υδρορροή μαζευει αρκετο. Δηλαδη μια περιοχή 4μ επί 0.5μ κραταει 5 χιλιοστα νερο. Αρα εχεις μετριως ικανοποιητικες ρύσεις με τοπικα προβληματα. Του γειτονα κανει λακκο στη μεση, τα χρυσοψαρα του λειπουν. Διορθωνεται χωρίς γαρμπιλομπετο παντου;
  6. Λοιπόν επειδή πονοκεφάλιασα να διαβάζω για μονώσεις και άκρη να μην βγάζω κάλεσα έναν μονωσά και συμφωνήσαμε στα εξής (έτσι για να δείτε και τις τιμές εδώ). 1) πλύσιμο δώματος και κατι μερεμέτια στο στηθαίο 2) επάλειψη δώματος και τμήματος στηθαίου με aquamat της isomat 2 χέρια 3) fibran 5cm και λωρίδες διογκωμένου πολυαιθυλενίου 5mm στην ένωση στηθαίου-πλάκας 4) γαρμπιλομπετόν ρύσεων περίπου 8 cm και περιμετρικό λούκι στην ένωση στηθαίου-πλάκας 5) αστάρωμα και hyperdesmo 2 χέρια όταν στεγώσει καλά το προηγούμενο τιμή αν τμ 46 + φπα
  7. Ααααχ με αποθαρρύνεις ίσα ίσα που είχα βρει λύση. Πες μου κάτι ακόμα: Το penetron για να δουλέψει θέλει φρέσκο μπετό ή να ξύσεις το υπάρχον μέχρι να βρεις λαβράκι ή καλύτερα CSH (αν το γράφω σωστά). Και το aquamat elastic της isomat το ίδιο θέλει; ή επειδή το 2ο δεν είναι με κρυστάλλους δεν έχει τέτοιο θέμα; Όταν λέω πλύσιμο εννοώ πλύσιμο με πλυστικό όχι με τη σκούπα και το λάστιχο ή θέλει και τριβείο σαν αυτό που έχουν οι μαρμαράδες; Η εποχή όντως με προβληματίζει γι αυτό απορρίπτω τα ελαστομερή πολυουρεθανικής βάσης και πάω κατευθείαν σε τσιμεντοειδές ελαστικό που θέλει βρεμένη μέχρι κορεσμού ταράτσα. ε? ή δεν έχω καταλάβει καλά?
  8. εδω ειναι ολα πολυ πιο ακριβα... Επιπλεον η μονωση που μου προτεινουν ερχεται σε πολλα σημεια σε αντιθεση με αυτα που διαβαζω εδω. Δεν ειμαστε αυτης της δουλειας γι αυτο σκεφτομαι την ανεστραμμενη που ειναι ευκολα διορθωσιμη. Τσιμεντοειδες ελαστικο στεγανωτικο, εξηλασμενη πολυστερινη, γεωυφασμα, χαλικια. Πόσο στραβα να παει;
  9. Βρηκα αρκετα ψάχνωντας οκ. Αυτα τι διαρκεια ζωης μπορει να εχουν με δεδομενο οτι θα καλυφτουν απο εξηλασμενη πολυστερινη, γεωυφασμα και χαλικια; Δεν εχω λιμναζοντα νερα και μεταξυ πλακας και στηθαιου θα κανω λουκι για να μην ειναι ορθη γωνια. Επιπλεον επειδη θα κανω τωρα τη μονωση και οχι Σεπτεμβρη θα εχω προβλημα με τη υγρασια που εχει η πλακα; Διαβασα οτι αν πχ εβαζα ελαστομερες πολυουρεθανικης βασης μπορει να εκανε ζαρες. Το τσιμεντοειδες θα εχει τέτοιο προβλημα; Και αλλη μια απορια. Την πολυστερινη την ακουμπαω τη μια διπλα στην αλλη ή τις κολλαω μεταξυ τους με ταινια απο πανω για να μην εχουν κενο και εχω απωλειες θερμοτητας; Θα κανουμε μονοι μας τη μονωση γιατι τα συνεργεια που καλεσα θελουν γυρω στα 65Ε/μ^2 (και δεν μπορω να τα διαθεσω για να κανω το τελειο) γι αυτο εχω τοσες αποριες και θελω να κανω κατι με τις λιγοτερες αστοχιες αφου δεν ειμαστε ειδικοι.
  10. Μπορεις να μου πεις μερικα παραδειγματα; Διαβασα σε αλλο θεμα για το penetron. Εχεις καποιο να μου προτεινεις; ή καποια για να μην θεωρηθει διαφήμιση; Σε ευχαριστω πολύ.
  11. Τι είδους υγρομονωση θα μου προτείνατε; Θέλω κάποιο επαλειφόμενο. Είδα όμως ότι υπάρχουν διάφορα. Τσιμεντοειδή, πολυουρεθανικης βασης, ακρυλικής βάσης. Τι θεωρείτε καταλληλότερο για πλάκα του 93 στις κυκλαδες; πανω απο αυτο θα γινει ανεστραμμενη θερμομονωση οποτε ό,τι βαλω θα ειναι προστετευμενο. Το κοστος παιζει ρολο.
  12. Σε ευχαριστω για την απαντησή σου! Εννοεις να καθαρισω τη μουχλα με χλωρίνη για παραδειγμα ή κατι πιο εξειδικευμενο; Επιπλεον σκεφτομουν μηπως θα ηταν καλη ιδεα κατω απο την εξηλασμενη πολυστερινη να ακουμπησω στην στεγανη ταρατσα μερικα πλακακια (1 παρα 1 πχ) για να οδηγουν τα νερα πιο ευκολα στην υδροροη και να υπαρχει αερας μεταξυ ταρατσας και ποληστερινης για επιπλεον θερμομονωση. Ειναι καλη ιδεα;
  13. Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Δηλαδή θεωρείς ότι με αυτή τη μεθοδο και τις βελτιωσεις σου δεν θα ξαναεχω μουχλα στην ενισχυμενη ζωνη; Επιμενω γιατι παλι θα εχω ζεστη στο εσωτερικο και η ενισχυμενη ζωνη θα εχει μονωση στην οποια ομως θα παρεμβαλλεται η υγρομονωση. Κλεινει οντως η θερμογεφυρα;
  14. Γεια σας. Έχω το εξής πρόβλημα. Στο ταβάνι του σπιτιού έχω μούχλα κατά μήκος όλης της ενισχυμένης ζώνης η οποία είναι χωρίς μόνωση ενώ το υπόλοιπο ταβάνι έχει εσωτερική μόνωση 5 εκ. Γι αυτό θέλω να κάνω μόνωση και για να μην έχω συμπύκνωση υδρατμών και για τα ενεργειακά οφέλη. Είναι σωστή η παρακάτω διαδικασία για να το πετύχω με δεδομένο ότι στην ταράτσα δεν λιμνάζουν νερά; 1) πλυσιμο ταρατσας 2) δημιουργια λουκιων 2) βαψιμο με καποιο υλικο πολυουρεθανικης βασης σαν tο hyperdesmo 3) εξηλασμενη πολυστερήνη 5 εκ 4) γεωυφασμα 5) χαλικια
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.