Μετάβαση στο περιεχόμενο

kpanourg

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχ/γος & Αερ/γος Μηχ/κος

kpanourg's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ιατροφαρμακευτικη κάλυψη εννοείς? Αυτο δε με πειράζει διοτι με καλύπτει ο στρατός για το περισσοτερο χρόνο. Εκείνο που μου κάνει εντύπωση είναι πώς μπορούν και πληρώνουν τους διακανονισμούς μετά. Διότι για να έχεις να πληρώσεις τις δόσεις πρέπει να είναι τουλαχιστον 2-3 χρόνια.
  2. Να διαγραφείς απο πού? Απο τσμεδε και ΤΕΕ? Δεν νομίζω να γίνεται αυτό εύκολα. Ισως να μη γίνεται να ξαναγραφείς απο όσο ξέρω.
  3. Ωραια με καθησυχάσατε κάπως. Δεν ήξερα οτι το χρέος είναι αυτόνομη οντότητα και πως μπορείς να πληρώσεις μελλοντικά εξάμηνα δίχως να έχεις πληρώσει προηγούμενα. Οπότε σε συμβάσεις εργασίας που δεν κάνεις έναρξη στην εφορία δεν απαιτήται να είσαι ενήμερος απλα ασφαλισμένος. Παρολαυτα, εαν δε πληρώσω 3-4 εξάμηνα (δηλαδη 2100 Χ 4 + τοκοι περιπου 10.000) μετά πως πληρώνεις τις δόσεις του διακανονισμού?? Μου είπαν οτι συνήθως είναι 12 δόσεις, δηλαδή περιπου 1000 Ε/μηνα. Αρα εαν πρέπει να συνεχίσω μετά με μπλοκάκι δε θα μπορώ αφου 1000 Ε για το χρέος και 400 για τις τρεχουσες εισφορές είναι πολλά...
  4. Μπορείς να ξεκινησεις να δουλευεις ως μισθωτός σε βιομηχανία και να έχει χρέος στο τσμεδε? Θα τα πληρώσει ο εργοδότης άμεσα? 'Η μπορεις να κάνεις έναρξη στην εφορία χωρις ασφαλιστικη ενημερότητα? Ανέλυσε λίγο πως λειτουργεί αυτή η κατασταση διοτι ότι εχω εως σήμερα ήταν πάντα με πληρωμένο τσμεδε.
  5. Οκ. Και μια ερώτηση ακόμα. Είτε είμαι μισθωτός ή με σύμβαση έργου (ελευθ. επαγ.) μετα το στρατό το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχω για να ξεκινήσω να πληρώνομαι είναι μια βεβάιωση ασφαλιστικης ενημερώτητας (δηλαδή πληρωμένα όλα ή διακανονισμό). Σωστά? Εαν δεν υπάρχει δυνατότητα διακανονισμού όμως πάλι θα έχω πρόβλημα διότι πως θα τα αποπληρώσω χωρίς να έχω πάρει ούτε το πρώτο μισθό? Το ρωτάω αυτό γιατί στο τσμεδε μου είπαν οτι δεν σου εγγυωμαστε οτι θα μπορείς να κάνεις διακανονισμό τοτε, λόγω του ότι πρέπει να υπαρχει σχετικό νόμος πρώτα.
  6. Ναι ρώτησα για το συγκεκριμένο θέμα. Μπορω να γλιτώσω το κλάδο υγείας για 11 μήνες. Βεβαια εδώ το θέμα είναι ότι δε μπορώ να πληρώσω τίποτα για αύτο το διάστημα (Μου έτυχε και ο στρατός τώρα που είμαι και άνω πενταετιας και οι εισφορές διπλές). Άρα τι κάνω? Τα αφήνω απλήρωτα και όταν πίασω δουλεία τα πληρώνω όλα τα χρεωστούμενα μαζί με τους τοκους και τις τρεχουσες εισφορές ώστε να είμαι ασφαλιστικά ενήμερος? γινεται έτσι? Θα έχω άλλου τύπου κυρώσεις?
  7. Καλησπέρα σας. Αν και είμαι ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ ώς διπλωματούχος μηχανολόγος μηχανικός εδώ και πέντε χρόνια πληρώνοντας κανονικά τις εισφορές, τώρα προέκυψε αδυναμία πληρωμής αυτού του εξαμήνου καθώς επίσης και των επόμενων 3-4 εξαμήνων (όπως προβλέπω) λόγω του ότι κατατάσσομαι στο στρατό (και άρα δε θα έχω κάποιο εισόδημα). Να αναφέρω επίσης ότι απο την αρχή της ασφαλισης μου πληρώνω ώς ελέυθερος επαγγελματίας. Η ερώτηση μου είναι εάν υπάρχει κάποιος τρόπος να γίνει παύση των εισφορών για αυτή την περίοδο (να μη θεωρηθεί ώς συντάξιμος χρόνος) χωρίς να προκύψει ωστόσο οποιοδήποτε πρόβλημα μετά το πέρας αυτής της περιόδου που θα ξανα ξεκινήσω να εργάζομαι. Εαν όχι τότε πώς μπορώ να κινηθώ? Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.