Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΕΥΑΝΤΣΚ

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

ΕΥΑΝΤΣΚ's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σας, Μηχανικός εργάστηκε ως μισθωτή για δύο χρόνια σε πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. Ήταν ασφαλισμένη σε είδος στο ΤΣΜΕΔΕ και σε χρήμα στο ΙΚΑ. Το πακέτο ασφάλισης στο ΙΚΑ ήταν το 131 και είχε κράτηση για ανεργία ΟΑΕΔ. Πήρε ταμείο ανεργίας από 22/12/2014 έως 21/12/2015. Στις 15/2/2015 έκανε διαγραφή από όλους τους κλάδους του ΤΣΜΕΔΕ. Το ερώτημα είναι το εξής: Μπορεί να θεωρήσει το βιβλιάριο του ΙΚΑ σε είδος ως επιδοτούμενη άνεργη; Σημ. Στο πληροφοριακό σύστημα του ΙΚΑ εμφανίζεται ότι μέχρι 29/02/2016 έχει ασφάλιση στο ΙΚΑ μόνο σε χρήμα. Το ΤΣΜΕΔΕ υπάρχει περίπτωση να την ασφαλίσει ως επιδοτούμενη άνεργη; Σας παρακαλώ αν κάποιος γνωρίζει το θέμα να με βοηθήσει γιατί δυσκολεύομαι να βγάλω άκρη. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. Καλησπέρα σας, Επανέρχομαι γιατί γνωρίζω την απάντηση στο παραπάνω ερώτημα και θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά. Η εν λόγω μηχανικός δικαιούται ασφαλιστική ικανότητα από το ΙΚΑ ως επιδοτούμενη άνεργη έως 28/2/2017 γιατί επίδομα ανεργίας δικαιούταν λόγω της κράτησης υπέρ ανεργίας ΟΑΕΔ που της γινόταν στο πακέτο ασφάλισης 131 (ασθένεια σε χρήμα) του ΙΚΑ. Ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκρισή σας.
  2. Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας. Θα τα ψάξω σήμερα και θα σας ενημερώσω για τα αποτελέσματα. Καλή σας ημέρα!
  3. Η συγκεκριμένη κυρία είναι 33 ετών και δεν έχει καθόλου ένσημα στο ΙΚΑ. Είναι εγκυμονούσα και ψάχνει τρόπο να ασφαλιστεί.
  4. Στην περίπτωση αυτή θα έπρεπε να έχει κι ένσημα ΙΚΑ. 29 χρονών 600 ένσημα 30 χρονών 700 ένσημα 31 χρονών 800 ένσημα κ.ο.κ.
  5. Μηχανικός εργάστηκε ως μισθωτή για δύο χρόνια σε πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. Ήταν ασφαλισμένη σε είδος στο ΤΣΜΕΔΕ και σε χρήμα στο ΙΚΑ. Το πακέτο ασφάλισης στο ΙΚΑ ήταν το 131 και είχε κράτηση για ανεργία ΟΑΕΔ. Πήρε ταμείο ανεργίας από 22/12/2014 έως 21/12/2015. Στις 15/2/2015 έκανε διαγραφή από όλους τους κλάδους του ΤΣΜΕΔΕ. Το ερώτημα είναι το εξής: Μπορεί να θεωρήσει το βιβλιάριο του ΙΚΑ σε είδος ως επιδοτούμενη άνεργη; Σημ. Στο πληροφοριακό σύστημα του ΙΚΑ εμφανίζεται ότι μέχρι 29/02/2016 έχει ασφάλιση στο ΙΚΑ μόνο σε χρήμα. Το ΤΣΜΕΔΕ υπάρχει περίπτωση να την ασφαλίσει ως επιδοτούμενη άνεργη; Σας παρακαλώ αν κάποιος γνωρίζει το θέμα να με βοηθήσει γιατί δυσκολεύομαι να βγάλω άκρη. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.