Μετάβαση στο περιεχόμενο

Lisa11

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Lisa11's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ισως ειναι τελικα καλυτερο να τα πουλησω και να παρω ενα ενιαιο, δεν το ειχα σκεφτει κυριως γιατι νομιζα οτι θα ειναι πιο ευαίσθητη μια συσκευη αντι για δύο, αλλα τωρα βλέπω πως τα προβληματα ειναι ισως περισσοτερα τωρα που εχω δύο. Ευχαριστώ πολυ για τις πολύτιμες συμβουλες! Θα ερευνησω λιγο ακομα το θεμα της βασης και θα αποφασισω μετά.
  2. Ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Αυτο με τους κοχλιες θα το ψαξω γιατι δεν καταλαβαινω ακριβώς πως λειτουργει. Εχω μεχρι στιγμης φωναξει 2 σιδεραδες. Ο πρωτος μου ειπε να κανει τη βαση του στεγνωτηριου με 3 ποδια και να καρφωσει και 4 σιδερα στο ταβανι μόνιμα, αλλα το φοβήθηκα λογω κραδασμων. Ο δευτερος μου ειπε για τον γαντζο στο ταβανι, που θα λειτουργει επικουρικα μόνο οταν βγαινει το 4ο ποδι. Ισως πρεπει να φωναξω και καποιον ακομα να δω τι θα πει. Αλλα νομιζω οτι ειναι και θεμα θεωριας, να υπολογιστουν οι δυναμεις που θα ασκουνται κι αυτο δεν ξερω να το κανω.
  3. Ευχαριστώ πολυ για την απαντηση. Φοβηθηκα να κανω βαση με ροδες γιατι μιλησα με την αντιπροσωπεια και μου ειπαν να το αποφυγω ειδικα για το πλυντήριο την ωρα που στιβει. Το αγκιστρο στο ταβανι θα χρησιμοποιειται μονο για να στηριξει τη βαση του στεγνωτηριου οταν βγει το 4ο πόδι, γιατι κι εγω φοβαμαι τους κραδασμους σε ωρα λειτουργιας. Είναι αραγε ασφαλες και προτιμοτερο να εχω 2 βασεις με ροδες και φρενο; Το φρενο μπορει να μπει σε 3 ροδες μονο λογω χωρου. Σιγουρα θα ειναι πιο ευκολο να τα τραβαω.
  4. Καλησπέρα, θα ήθελα τη συμβουλή σας σχετικά με την κατασκευή βάσης για ένα στεγνωτήριο. Προς το παρόν, το έχω στοιβάξει πάνω από το πλυντήριο, αλλά το μπάνιο είναι πάρα πολύ μικρό και δεν έχω τη δυνατότητα να τα τραβήξω ούτε για να καθαρίσω ούτε για να ξεβουλώσω ή να ελέγξω το σιφώνι που βρίσκεται στο δάπεδο. Σκέφτομαι λοιπόν, να φτιάξω μια υπερυψωμένη βάση για το στεγνωτήριο, ώστε να στέκεται εκεί μόνο του, και να μπορώ μετά να τραβήξω το πλυντήριο, στρίβοντάς το για να βγει από τη γωνία που είναι στριμωγμένο. Το πρόβλημα είναι όμως, ότι για να έχω αρκετό χώρο να το στρίψω, η βάση του στεγνωτηρίου πρέπει να έχει μόνο 3 πόδια, γιατί από εκεί που θα βρίσκεται κανονικά το τέταρτο πόδι, θα βγει έξω, λοξά, το πλυντήριο. Σκέφτηκα να έχω το 4ο πόδι όταν το στεγνωτήριο θα λειτουργεί κανονικά, αλλά να μπορεί να βγαίνει με κάποιον τρόπο, και να έχω ένα στήριγμα για το στεγνωτήριο και τη βάση από το ταβάνι. Πχ ένας γάντζος με έναν ιμάντα ή κάτι τέτοιο. Αυτός ο μηχανισμός στήριξης θα μπαίνει σε λειτουργία μόνο όταν θέλω να τραβήξω το πλυντήριο από κάτω. Είμαστε το τελευταίο διαμέρισμα και από πάνω είναι η ταράτσα. Επίσης, το μπάνιο έχει πλακάκι σχεδόν μέχρι επάνω, δηλ. περίπου 40 πόντους από το ταβάνι. Οποιαδήποτε ιδέα ή συμβουλή έχετε θα είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  5. Κατ΄αρχήν σας ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις και τις σκέψεις σας. Η αλήθεια είναι ότι έχω λίγο ταρακουνηθεί με τις απόψεις σας για τις αποκλίσεις και θα ψάξω να βρω τα αντίγραφα που έχω κρατήσει για να δω κι εγώ τι ακριβώς έχει γίνει, όσο μπορέσω να καταλάβω δηλαδή. Ελπίζω να μην έχει γίνει κάτι παράτυπο. Ίσως τα όρια που λέτε με τους τοίχους. Αν δεν βρω άκρη θα ψάξω να συνεννοηθώ με κάποιον μηχανικό. Ευχαριστώ και πάλι.
  6. Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Ελπίζω ο μηχανικός που κανονίσαμε να το δούμε μαζί να μου πει τι πρέπει να κάνω και αν χρειάζεται τακτοποίηση. Ευχαριστώ και πάλι.
  7. Καλημέρα και Καλή Χρονιά. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Εκείνο που με απασχολεί δεν είναι η αμοιβή του μηχανικού, είναι το ότι δεν θέλω να του πάω κόντρα γιατί περιμένω να μου κάνει κάποιες μετατροπές στο σπίτι μετά, και φοβάμαι ότι δεν θα τις κάνει τελικά αν είναι να πληρώσει κι άλλα πρόστιμα, ειδικά όταν ισχυρίζεται ότι όλα είναι οκ τώρα.
  8. Ο πωλητής ισχυρίζεται ότι όλα είναι καλά και νόμιμα και ο δικός του μηχανικός θα δώσει βεβαίωση ότι δεν υπάρχουν αυθαιρεσίες. Τι θα γίνει αν ο δικός μου μηχανικός διαπιστώσει κάτι αντίθετο; Ξέρω πως τώρα πια οι μηχανικοί είναι ιδιαίτερα υπεύθυνοι στη χορήγηση των βεβαιώσεων. Επομένως τι θα γίνει αν υπάρξει αντιδικία μεταξύ τους;
  9. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Ο μηχανικός μου είπε θα μετρήσει τον Η/Χ και, εάν διαπιστώσει ότι σωστά έγινε η αναγνώριση με τον Ν 3843/2010, θα βεβαιώσει ότι δεν υπάρχουν αυθαιρεσίες, δηλαδή ότι έχει γίνει η σχετική ρύθμιση. Αλλά από ό,τι κατάλαβα, δεν θα αναφέρει πουθενά όλα τα τετραγωνικά. Ο Η/Χ θα αναφέρεται με τα ρυθμισμένα τμ, δηλαδή χωρίς τους τοίχους. Και ο αγοραστής μου επιμένει για μείωση τιμής. Του εξηγώ ότι τελικά αγοράζει όλα τα τμ, και τα 93, αλλά επιμένει να λέει ότι θα φαίνεται 89 στα χαρτιά. Και κανείς ούτε μηχανικός ούτε συμβολαιογράφος ούτε δικηγόρος δεν μπορούν να με συμβουλέψουν τι να κάνω.
  10. Ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά σας γράφω γιατί είμαι λίγο απελπισμένη πια. Η δικηγόρος μόνο αυτό μου λέει, να προσέξω, γιατί το συμβόλαιο μπορεί να βγει άκυρο. Της έχω δώσει όλα τα χαρτιά, αλλά δεν μου είπε τίποτα για το ότι πρέπει να ελέγξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Πήγε στο Υποθηκοφυλακείο, έλεγξε τα βάρη και τα συμβόλαια και μου είπε ότι η δουλειά της σταματάει εκεί. Δεν με βοηθά καθόλου στο θέμα της αποθήκης. Με παραπέμπει σε συμβολαιογράφο και μηχανικό. Η συμβολαιογράφος δεν έχει απάντηση να μου δώσει. Ο μηχανικός δεν έχει πάει να το έχει δει ακόμα, αλλά μου έλεγε ότι μάλλον δεν είναι νόμιμο. Δεν μου εξηγεί όμως αν χρειάζεται να γίνει αναγνώριση ή όχι. Δεν ξέρω τι να κάνω.
  11. Πρόκειται να αγοράσω οροφοδιαμέρισμα τέταρτου ορόφου σε 4όροφη οικοδομή, που το πουλάει κατασκευαστής. Μου έχει δώσει τη σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας στην οποία αναφέρονται όλοι οι όροφοι και οι θέσεις στάθμευσης στο υπόγειο ως οριζόντιες ιδιοκτησίες. Μου έδωσε επίσης μια τροποποίηση σύστασης, στην οποία επισύναψε νέα κάτοψη υπογείου, όπου ορίζεται ότι στον κοινόχρηστο χώρο δημιουργούνται 4 αποθήκες και ορίζει ποια διαμερίσματα θα τις έχουν ως αποκλειστική χρήση. Στο νέο σχέδιο του υπογείου, φαίνεται ότι ο χώρος του λεβητοστασίου έχει μετατραπεί σε αποθήκη (αυτή που ανήκει στο δικό μου διαμέρισμα ως αποκλειστική χρήση). Το λεβητοστάσιο δεν χρειάστηκε να κατασκευαστεί γιατί η πολυκατοικία συνδέθηκε απευθείας στο Φυσικό Αέριο. Στο αρχικό σχέδιο του υπογείου που είναι συνημμένο στην Οικοδομική άδεια δεν υπήρχαν οι 4 αποθήκες καθόλου. Πήγα στην Πολεοδομία να πάρω αντίγραφα των Σχεδίων, και μου είπαν ότι το δεύτερο σχέδιο με την τροποποίηση του χώρου του λεβητοστασίου σε αποθήκη, δεν έχει κατατεθεί, ούτε έχει γίνει αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας. Η δικηγόρος και ένας μηχανικός που ρώτησα, μου είπαν να προσέξω γιατί μπορεί το συμβόλαιο να είναι άκυρο αν υπάρχουν αυθαιρεσίες. Τι να κάνω; Πρέπει να γίνει τακτοποίηση; Και αν ναι, πρέπει να ζητήσω από τον κατασκευαστή να το ρυθμίσει πριν να υπογράψουμε το συμβόλαιο; Πρέπει να το ρυθμίσω εγώ; Ελπίζω με την πολύχρονη πείρα σας να μπορέσετε να με βοηθήσετε γιατί πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω.
  12. Θέλω να πουλήσω διαμέρισμα 80 τμ (όπως φαίνεται στο συμβόλαιο που το αγόρασα), στο οποίο έχω τακτοποιήσει τον κλειστό Η/Χ 9 τμ με τον Ν. 3843/2010. Όμως, ο νόμος αυτός έλεγε ότι τα τμ θα αναφέρονται χωρίς τους τοίχους. Κανονικά ο Η/Χ είναι 13 τμ μαζί με τους τοίχους. Η συμβολαιογράφος λέει ότι θα γράψει στο συμβόλαιο 80 τμ και τακτοποιημένος Η/Χ 9 τμ. Ο αγοραστής όμως, θέλει να του κάνω μείωση τιμής, γιατί του είχα πει ότι το διαμέρισμα είναι 80 + 13 = 93 τμ (και όχι 89 που θα προκύπτει από το συμβόλαιο). Ο λογιστής μου, μου έχει πει να γράφω παντού, και στο Ε9 ότι το διαμέρισμα είναι 89 τμ. Ο μηχανικός που ρώτησα για τη βεβαίωση που απαιτείται, μου λέει ότι δεν θα γράψει τα συνολικά τετραγωνικά μέτρα, απλά θα βεβαιώσει ότι δεν υπάρχουν αυθαιρεσίες. Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε για το τι πρέπει να γράψουμε στο συμβόλαιο και αν είναι δίκαιο να κάνω μείωση τιμής στον αγοραστή; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και ελπίζω στη βοήθειά σας, γιατί μηχανικός, δικηγόρος και συμβολαιογράφος δεν μπορούν να μου δώσουν ξεκάθαρη απάντηση και το συμβόλαιο πρέπει να γίνει άμεσα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.