Μετάβαση στο περιεχόμενο

Dimitris ilias

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από Dimitris ilias

  1. Δυστυχώς τα ίδια Παντελή μου τα ίδια παντελάκη μου ……αντί το ΤΕΕ να κάνει ολοκληρωμένη πρόταση για το επάγγελμα του μηχανικού με αναλογική πρόσβαση (για να μην αδικείται κανένας) σε επαγγελματικές δραστηριότητες για όλους τους Μηχανικούς ( ΠΕ & ΤΕ) , βάσει του προγράμματος σπουδών και τα έτη φοίτησης,  τις πιστοποιήσεις,  αναγνώριση των μεταπτυχιακών , εμπειρία –εξέλιξη) , βλέπουμε μια πρόταση που μας γυρίζει 100% στο 1930.   

    • Upvote 2
  2. ελεγκτής με μηδενική εμπειρία!!!!! δεν έχει ξαναγίνει. φανερά ψηφοθηρική διάταξη με απρόβλεπτες συνέπειες. σαν να λέμε ανθυπολογαχος γενικός επιθεωρητής στρατού.
    Εχεις απολυτο δικιο. Κατ' ελαχιστο 3 ετης εμπειρια για την κατ Ι , 6 ετης για την Κατ ΙΙ και 12 ετης για την κατ ΙΙΙ
  3. Αυτά τα προσχέδια θέλουν να επαναφέρουν το ΝΔ 4663/30 από το παράθυρο και έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τον Ν. 4254 ο οποίος διαμορφώθηκε με τη τελική του μορφή για συνολική λύση το θέματος επαγγελματικά δικαιώματα μηχανικών ανώτατης εκπαίδευσης με τη σύμφωνη γνώμη τους ΤΕΕ . Αντί να έχουν αρχίσει oi διαδικασίες για την εφαρμογή της πρότασης του ΤΕΕΤΚΜ αντ'  αυτού βλέπουμε τα ίδια και τα ίδια προσχέδια π.δ. να ανακυκλώνονται.  

  4. Μαλλον πολλοι συναδερφοι ( κυρίως ΤΕ) δεν εχουν καταλαβει ( η τεμπελιαζουν να διαβάσουν)  ακομα τι εχει βγεί και λειτουργούν με την λογική του κουτσοβολέματος σε τοιπικό επιπεδο. Κύριοι το κουτσοβόλευα ( του σαλαμοποιημένου ΒΔ72 στα 3 ) έλαβε ΤΕΛΟΣ.

    • Upvote 1
    • Downvote 1
  5. επειδή ικανούς τους έχω

    βλέπω να βγει μια απόφαση για Ε.Δ  για Π.Μ ΤΕΙ και Α.Τ ΤΕΙ  αντίστοιχα των Π.Μ ΑΕΙ και ΑΤΜ ΑΕΙ

    και να λέει ότι έχουν Ε.Δ   για τοπογραφικα ΕΓΣΑ   μέχι 500 τ.μ  εντός σχεδίου και 4100τ.μ εκτός

     

    από αυτό το κράτος όλα να τα περιμένεις 8-)

    δηλαδή συνάδερφε το βρίσκεις δίκαιο να μείνουμε χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα της ώρα μάλιστα που τα κολέγια ισοτιμούνται με τα ελληνικά  ΑΕΙ ( ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ - ΤΕΙ).  Εσείς που είστε μέλη του ΤΕΕ πρέπει να πρωτοστατήσετε στο να ξεκαθαρίσει το τοπίο δια μέσω του καθορισμού του πλαισίου άσκησης του επαγγέλματος του μηχανικού και όχι δια μέσου του bullyng στις υπηρεσίας.

  6. Εγώ θεωρώ ότι η απόφαση του ΣτΕ είναι μια πολιτική και όχι νομική απόφαση ή ακόμα είναι απόφαση της ΚΕΔ της σούπερ λίγκας . Ερχεται σε αντίθεση με πολλές παλιότερες αποφάσεις του ιδίου οργάνου και μου θυμίζει τις δύο αποφάσεις του ΑΠ , του 1973 που η 21η Απριλίου θεωρήθηκε Επανάσταση και του 1974 που θεωρήθηκε Πραξικόπημα . 

     

    Δυστυχώς το ΣτΕ μοιράζει σπόρια και δεν λύνει κανένα πρόβλημα . Αντἰθετα προσθέτει . Οπως οι αποφάσεις του για το κόψιμο των συντάξεων που διαφωνεί , ενώ για το κόψιμο των εφ΄ άπαξ συμφωνεί , αν και τα δύο έγιναν λόγω των μνημονίων και της κρατικής χρεοκοπίας και απλά χρησιμοποιεί νομικούρες και σοφιστείες για να πει ότι πρακτικά δεν θέλει να μιλήσει .

     

    Με τις αποφάσεις του ΣτΕ έχουμε δύο σημαντικά γεγονότα .

     

    1. Το κράτος οφείλει τεράστια ποσά στους πτυχιούχους ΤΕΙ διότι από το τέλος του 1986 μέχρι σήμερα , δηλαδή 30 χρόνια , δεν έχει εκδόσει ΕΔ ως όφειλε από τον Ν.1404/1983 .

     

    2. Ο,τι φέρει υπογραφή μέχρι σήμερα πτυχιούχου ΤΕΙ είναι παράνομο και άκυρο .

     

    Ακόμα όποια δουλειά γίνεται από μηχανικό κάθε ιδρύματος από 1-1-2015 είναι επίσης παράνομη .

     

    Καταλαβαίνουμε ότι το μπάχαλο αυτό μπορεί ξαφνικά να οδηγήσει σε τραγελαφικές καταστάσεις .

     

    Ακόμα το ΣτΕ πρωτοτυπεί και ξεχωρίζει την ανώτερη εκπαίδευση 3,5 χρόνων διάρκειας των ΑΣΤΕΜ και ΑΣΤΕΓ  των ΚΑΤΕ-ΚΑΤΕΕ και των 4ετών σχολών ΑΣΥΑ και ΑΣΥΘ από την επίσης 3,5 χρόνων διάρκειας των ΤΕΙ των ετών 1983-2001 , ενώ δεν κάνει το ίδιο με τις σχολές των πανεπιστημίων , σχεδόν όλων , που ιδρύθηκαν ως ανώτερες και έγιναν ανώτατες μετά από κάποια χρόνια ή δεκαετίες .

     

    Ταυτόχρονα σήμερα 

     

    http://www.esos.gr/arthra/43117/isotimoi-oi-titloi-ton-kollegion-me-ton-aei-gia-ti-vathmologiki-kai-misthologiki

     

    Οπως βλέπουμε οι νομικοί , δεν προωθούν λύσεις , αλλά ομοιάζουν προς τον Πιλάτο , που έρχεται και αυτές τις μέρες να μας δείξει πόσο επίκαιρος είναι όταν οι φορείς της εξουσίας , είναι χαμηλότερου ύψους του απαιτουμένου .

     

    Δυστυχώς η απαξίωση της χώρας είναι γενική . 

    συνάδερφε προφανώς το ΣτΕ σεβάστηκε τη βούληση της πολιτείας  που ενέταξε το πτυχίο / δίπλωμα ΤΕΙ( ΤΕΙ -ΑΣΠΑΙΤΕ) στο 6 ΕΠΠ (ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ) μαζί με το πτυχίο / δίπλωμα πανεπιστημίων ( πανεπιστήμια - πολυτεχνεία - ανώτατη σχολή καλλών τεχνών) ενώ για τους παλιότερους τίτλους όπως είναι και τα διπλώματα ΚΑΤΕΕ τα κατάταξε στο 5ο επίπεδο του ΕΠΠ (ΑΝΩΤΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ)

  7. Το ΣτΕ με αυτή την απόφαση αποσυνδέει με το πιο ξεκάθαρο τρόπο τους πτυχιούχους ΤΕΙ με τους υπομηχανικούς και τους πτυχιούχους ΚΑΤΕΕ, ΚΑΤΕ όπως τους είχε ταυτίσει το ΤΕΕ τόσα χρόνια!!!! Λέει ξεκάθαρα ότι πρέπει να εκδοθούν κανονιστικές πράξεις Π.Δ. γιατί το επάγγελμα του Μηχανικού στην Ελλάδα είναι ρυθμιζόμενο και για λόγους δημόσιας ασφάλειας όσοι το ασκούν πρέπει να το ασκούν μέσα από κανονιστικές πράξεις. Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα δεν υπάρχουν Π.Δ. ούτε για τους Διπλωματούχους, ούτε για τους πτυχιούχους δηλ δουλεύουμε παράνομα...???

    Το ΣτΕ δεν είπε ότι ο συγκεκριμένος πτυχιούχος δεν έχει δικαίωμα εξαρτημένου τοπογραφικού, είπε ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο άσκησες του επαγγέλματος ως πτυχιούχος ΤΕΙ(Δομικών, Έργων υποδομής, Τοπογράφοι) πάντα σύμφωνα με τις προηγούμενες αποφάσεις του ΣτΕ (ότι πρέπει να είναι ξεκάθαρες οι εργασίες και τα όρια άσκησες του επαγγέλματος).

    Επίσης σημαντική επισήμανση του ΣτΕ ότι τα Π.Δ. που πρέπει να βγουν πρέπει να έχουν γνωμοδοτήσει το ΣΑΠΕ/ΣΑΤΕ για τις αντίστοιχες εργασίες. Στις οποίες γνωμοδοτήσεις το τοπογραφικό συμπεριλαμβάνεται!!!

     

    Με λίγα λόγια Κούγκι συνάδελφοι!!!! 

    ακριβώς, δε λέει ότι το τοπογραφικό δεν είναι στο γνωστικό σου αντικείμενο η από τα καθορισμένα επαγγελματικά σου δικαιώματα δεν προκύπτει ότι έχεις το επαγγελματικό δικαίωμα τοπογραφικού αλλά ότι δεν έχεις καθορισμένο πλαίσιο άσκησης επαγγέλματος και ότι οι απόφοιτοι αυτοί οδηγούνται σε επαγγελματική ΑΠΡΑΞΙΑ.

  8. Ειναι αυτο του Αυγουστου το οποια ειναι κοπτοραπτικη των υπαρχοντων νομων και απλα εβαλαν και τα ιδιωτικα εργα σε μελετη επιβλεψη και κατασκευη ...το οποιο στο ενιαιο μητρωο μελετητων (για δημοσια & ιδιωτικα εργα) το οποιο δεν εχει τους μηχανικους ΤΕΙ το οποιο με απλα Ελληνικα τους πεταει εξω απο ολες τις μελετες ακομα και αυτες ( στα ορια των βδ των υπομηχανικων) που ατυπως εφαρμοζονταν. Θεωρω οτι θα ειναι διαφορετικο...

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.