Μετάβαση στο περιεχόμενο

johny_p

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    17
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης
  1. ζητάμε μια online γνώμη για να μην μας κοροϊδέψει ο κάθε ένας που μας βλέπει σαν ευρώ. δεν ζήτησα online μελέτη, αν και θα ήταν κατά πολύ καλύτερη από αυτήν που κάνουν κάποιοι άλλοι από κοντα, αλλά μια άποψη και ας είναι κατά προσέγγιση.Μπορώ να σας πω πάντως ότι και εσείς και οι συνάδελφοί σας με βοηθήσατε αρκετά και ας μην κάνατε μελέτη. τέλος, για να τελειώσω και με το όλο θέμα, αφού υπάρχει ήδη άδεια για σκεπή, θα κάνω σκεπή με πάνελ και ας κοστίσει όσο θέλει, θα ησυχάσω μια και καλή. σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας.
  2. οι περισσότεροι ανήκουν στην α και β.μου είπαν και κάποιον που ανήκει στην γ αλλά δεν βρήκα χρόνο να μιλήσω ακόμα.
  3. σου έφερα εγώ αντίρρηση?εσύ ειρωνεύεσαι.έκανα απλά μια ερώτηση γιατί πολύ απλά οι προτάσεις που δέχτηκα δεν μου γέμισαν το μάτι.εγώ δεν είπα κάπου ότι διαφωνώ, απλά σου λέω ξανά ότι αυτά που λες εσύ απέχουν κατά πολύ από αυτά που μου πρότειναν.δηλαδή τι να κάνω τώρα να πάω να τους μαλώσω που μου είπαν άλλες τιμές?ξέρω εγώ τι θα κάνουν αυτοί και πως θα το φτιάξουν? με βάση αυτών που λες, που έχεις δίκιο, εγώ κατέληξα ότι δεν θα εμπιστευτώ κανέναν και θα κάνω αυτό που πρέπει να γίνει σωστή δουλειά. υγ ούτε κοστολόγησα δουλειά ούτε έβαλα όριο κανένα ποσό.δεν κοστολόγησα εγώ την δουλειά βασικά.άλλο ρώτησα εξ αρχής αλλά εσύ κόλλησες εκεί. υγ2 για αυτό ρώτησα, για να πάρω γνώμες πως θα γίνει μια σωστή υγρομόνωση ανεξαρτήτου κόστους, με τι υλικά και άσε το κόστος στην άκρη.
  4. πουθενά δεν μου είπαν τέτοια ποσά εδώ. πήρα τις απαντήσεις μου πάντως.σας ευχαριστώ.
  5. φυσικά και πήγα απλά ήθελα μια 2η γνώμη γιατί ο κάθε ένας λέει ότι θέλει χωρίς να παίρνω ουσιαστικές λύσεις αλλά προτάσεις ανούσιες που μόνο λεφτά θα ξοδέψω χωρίς να λύσω το πρόβλημα. μύκητες έχει και οι ρύσεις σε ένα σημείο είναι απλά πισίνα, θες γαλότσες να περάσεις.σε όλα τα άλλα όχι (δεν το λέω εγώ, όσοι το είδαν). οι απορίες μου ήταν ως προς το ποια υλικά είναι πιο αξιόπιστα.
  6. αν θέλετε πάντως, έτσι από περιέργεια πείτε μου λίγο με τι υλικά και τι τρόπους εφαρμογής είναι οι παραπάνω τιμές.
  7. με αυτά τα χρήματα έχω ήδη λύση.ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
  8. ε δεν ξέρω τι να σου πω, τόσα είπαν τόσο λέω.δεν είμαι ειδικός για να ξέρω. 9.000 ευρώ για μια υγρομόνωση???θα φέρουν υλικά από άλλο πλανήτη να την φτιάξουν?
  9. θέλω να κάνω μια υγρομόνωση ταράτσας γιατί έχω λιμνάζοντα νερά σε σημείο περίπου 30-40τμ από τα 180 που είναι συνολικά η ταράτσα.έχει σαθρό κομμάτι εκεί αλλά ευτυχώς δεν έχει θέμα ο οπλισμός ακόμα για αυτό και θέλω να το προλάβω. έχω πάρει κάποιες προτάσεις από μαστόρους κλπ του χώρου αλλά επειδή δεν είναι εποχές να πετάμε λεφτά σε πειράματα θέλω να ρωτήσω και λίγο την γνώμη σας. μου έχουν προτείνει μέχρι στιγμής (αφού γίνει καθαρισμός να φύγει το σαθρό και να πάρει σωστές ρύσεις): - ασφαλτόπανο - durostick hydrostop - σκεπή με πάνελ (είναι η σκεπή στην άδεια αν αυτό είναι θέμα).το κόστος ξεφεύγει στο θεο εδώ. - ανεστραμμένη μόνωση με μεμβράνη κόστος δεν ξέρω τίποτα από τα παραπάνω στα σίγουρα.μόνο για το durostick ρώτησα τιμές και για 3 στρώσεις + πλέγμα + τσιμεντοκωνία όπου είναι σαθρό βγαίνει κοντά στα 2.000 το κόστος είναι σημαντικός παράγοντας αλλά δεν θέλω να ασχολούμαι με την μόνωση κάθε χρόνο.θέλω να πάει όσο πιο πολύ γίνεται. υγ θερμομόνωση έχει ήδη η πλάκα μέσα αν αυτό έχει καμία σημασία.
  10. συνοψίζοντας, αφού έψαξα παντού και ρώτησα όποιον έβρισκα γνώστη και μη, κατέληξα σε κάποια συμπεράσματα. - μαλτέζος (200λ 2.7τμ), τον απέρριψα εξ αρχής λόγο μικρών συλλεκτών και επειδή ήταν πάρα πολλοί αυτοί που έλεγαν ότι έχει μόνο όνομα. - ηλιοακμή (200λ 4.2τμ) , ενώ μου έκανε τρομερή εντύπωση οι πολύ δυνατοί συλλέκτες του, πετύχαινα συνεχώς κατόχους αλλά και επαγγελματίες να μου λένε για αστοχία υλικών. - καλπακ (200λ 4.2), ενώ τον είχα σαν κορυφή πολλοί είχαν διαφορετική άποψη, πολλά αρνητικά σχόλια από κατόχους και επαγγελματίες.το γεγονός ότι γράφουν παντού καθαρή χωρητικότητα 202λ και στο solarkeymark γράφει 171 δεν μαρέσει, από την στιγμή που τον πληρώνω χρυσάφι θέλω να είναι ότι λέει. θεωρό πως κοροϊδεύουν τον κόσμο και πιστεύω πως δεν είναι μόνο σε αυτό το θέμα, έχω και υποψίες πως το καζάνι το παίρνουν έτοιμο από αλλού.παρατηρώντας τα χαρακτηριστικά και ειδικά το βάρος για να ξέρω πως θα τον ανεβάσουμε, είδα πως σε σύγκριση με άλλους της κατηγορίας του είναι κατα πολύ ελαφρύτερος, αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά μπορεί και τίποτα. - nobel (200λ 4τμ) με ξίνιζε ότι είναι βουλγαρία και τον είχα τελευταία επιλογή, ήθελα καθαρά ελληνικό αλλά αφενός όλοι σχεδόν οι υδραυλικοί που ξέρω αυτόν δουλεύουν, αφετέρου αν πήγα σε 10 μαγαζιά οι 3 μου πρότειναν αυτόν και στους 2 έχω πολύ εμπιστοσύνη γιατί τους ξέρω καλά και θα με βλέπουν συνέχεια.εκτός αυτού έχω ένα μπόιλερ ίδιας μάρκας και 7 χρόνια μόνο την θερμοκρασία του νερού βλέπω, ούτε καν μέσα δεν το έχω, είναι κάτω από μια σκάλα και παρόλο που το χτυπάει ο αέρας και το κρύο πάντα το πρωί έχει ζεστό νερό.θετικό ότι δεν βρήκα αρνητικά σχόλια όσο έψαχνα - Helional (200λ 4τμ??) έχω διαβάσει και ακούσει πάρα πολλά θετικά σχόλια για τον συγκεκριμένο, η αλήθεια είναι πως δεν τον ήξερα καν αλλά όταν άρχισα να ψάχνω τον εβλεπα πολύ σε ταράτσες (όπως νομπελ και wilco) και διάβασα το πιστοποιητικό στο solarkeymark.η απόδοση του είναι κοντά με τον nobel aelios που είναι το φτηνό μοντέλο του Ξυλινάκη. για τον classic δεν βρήκα σαν system παρα μόνο σαν συλλέκτες (apollon al 2000) για να τον συγκρίνω.σαν σύγκριση ο συλλέκτης του hfps και του classic είναι κοντά.το μόνο θέμα με αυτόν είναι ότι το μαγαζί που τον πουλάει δεν είναι εκεί που λένε και που το ήξερα εγώ, πράγμα που μπορεί να σημαίνει ότι έκλεισε. ερωτηματικό αν τον βγάζουν ακόμα με 4τμ συλλέκτες γιατί δεν τον βρίσκω πουθενά. σύμφωνα με όλα αυτά καταπάσα πιθανότητα πάω για τον nobel classic 200/4 και αφήνω μια μικρή πιθανότητα για τον helional. ευχαριστώ για τις προτάσεις και την βοήθεια που ήταν πολύ σημαντική στο να αποφασίσω.
  11. τυχαία έπεσε το μάτι μου στην μάστερσολ και μου έκανε εντύπωση που δίνει 10 χρόνια στο μπόιλερ και 15 στους συλλέκτες.αξίζει σαν εταιρεία, έχει κανείς άποψη?
  12. Ο apollon έχει καλύτερη απόδοση από τον aelios έχεις δίκιο αλλά δεν μπορώ να βρω για το σύστημα Nobel classic μετρήσεις. Και ο st2500 της ηκιοακμη έχει καλύτερη απόδοση από όλους αλλά σε ένα σύστημα που είδα μετρήσεις είναι χειρότερος. Το δίλημμα μου είναι, Nobel classic ή Mark 4?ποιος θα έχεις μεγαλύτερη αντοχή και απόδοση? (ή όποιος αλλος είναι καλύτερος, megasun 200/4.2 πχ που έχει τον πιο δυνατό συλλέκτη )
  13. Από ότι είδα τον συλλέκτη του δεν έχει τόση καλή απόδοση όσο των άλλων 2 . έχει πιστοποιητικό αλλά δεν γράφει απόδοση. Όπως δεν βρήκα και για τον ηκιοακμη 200/4.2 Τα λεφτά δεν είναι θέμα, θέλω κάτι που να μείνει για χρόνια με την καλύτερη δυνατή απόδοση. Με βάση την απόδοση και την αξιοπιστία στα χρόνια τι θα προτείνατε? ΥΓ για τον νομπελ κοίταξα αλλά με τους aelios συλλέκτες 4τμ που βγάζει 91% fsol στα 170λ Είναι πιο αξιόπιστος από τον καλπακ? Αντέχει στον χρόνο?
  14. Είμαι σε χωριό σε μονοκατοικία χωρίς πρόβλημα με χώρο και μπόλικο ήλιο, δεν έχω τέτοια θέματα. Για αυτό ρωτάω εδώ για τα νούμερα και ποιον να επιλέξω με βάση την απόδοση με την αντοχή στον χρόνο
  15. Ναι την διάβασα την ανάλυση που έκανες και με βοήθησε πολύ. Σύμφωνα λοιπόν με εκείνον τον οδηγό ο Nobel aelios είναι ο πιο αποδοτικος από ότι κατάλαβα, με 7% fsol στα 170λ παραπάνω από τον καλπακ. Στο site του καλπακ λέει καθαρή χωρητικότητα 195λ ενώ το solarmasterkey λέει 170, ποιο είναι το σωστό? Ακόμα και εκεί ο νομπελ είναι καλύτερος γιατί έχει 195λ καθαρό Για τον sunpower 200 2.7 δεν βρήκα δοκιμές
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.