Μετάβαση στο περιεχόμενο

Spiros Tigarakis

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Spiros Tigarakis

  1. 3x50 ειναι ο γενικος διακοπτης του πινακα , τωρα στο bus duct δεν ξερω τι αμπεραζ υπαρχει γιατι παιρνουν και αλλοι πινακες πιο πισω. συγκεκριμενα αυτος που μετραω ειναι ο δυσμενεστερος....θεμα διαρροης σιγουρα δεν τιθεται , το να μετρησω σε καποιο αλλο σημειο της παροχης ειναι μια ιδεα και καλη θα ελεγα... εγω αυτο που προσπαθω ομως να θυμηθω ειναι οτι για παραδειγμα σε μια 1φ εγκατασταση με τα φορτια ολα πανω η μεγιστη αποδεκτη αποκλιση μεταξυ ουδ και γειωσης ειναι εως 2 αντε 3 το πολυ βολτ(πρακτικα παντα διοτι θεωρητικα θα επρπε να ειναι μηδεν) . στο τριφασικο αυτη η αποκλιση τριπλασιαζεται αρα τα 7 βολτ που βλεπω εγω ειναι λογικα?
  2. Γεια και χαρα σε ολους! Σε πινακα κτηριου 3φ μετραω μεταξυ ουδετερου και γειωσης 7 βολτ ταση... 1η απορια ¨. αποδεκτο νουμερο? 2η απορια παιζει καποιο ρολο οτι η παροχη ερχεται απο bus duct πολλων μετρων και οτι ο ουδετεροσ θεωρειται ενεργος αγωγος και εχει μια πτωση τασης που εξαρταται απο τα μετρα του ιδιου του αγωγου? 3η απορια . αν οντως υπαρχει θεμα ποιες ειναι οι απαραιτητες ενεργειες/ελεγχοι? ευχαριστω εκ των προτερων!
  3. Καλημερα στην ομαδα. μια απορια : Σε μια οικια ποιοι ελεγχοι πρπει να γινουν ( περα απο τον ελεγχο για ΔΔΕ και καποιους οπτικους ελεγχους φανταζομαι) ωστε να μπορεις μετα να συμπληρωσεις την νεα ΥΔΕ? Επισης θες καποιο οργανο ειδικο μετρησεων?
  4. Παιδια σημερα ειχα μια διαφωνια με συναδελφο σε επιπεδο φιλικο και οχι διενεξης.... . η διαφωνια μας ηταν οτι συνδεοντας μια καμερα ας πουμε στο 1 μετρο απο το τροφοδοτικο θα τραβηξει 450 μιλιαμπερ στα 12 βολτ συνεχες ενω αν το καλωδιο ηταν 40 μετρα η καμερα μπορει να τραβαγε εως και τα διπλασια αμπερ(δηλωνοντας και εμπειρια σε αυτο το κομματι). Εγω του ελεγα οτι η συσκευη θα τραβαγε τα ιδια αμπερ με μια πτωση τασης η οποια εξαρταται αν θα ηταν σε επιθυμητα επιπεδα παντως το ρευμα δεν θα αυξανοταν ουτε με χιλιες σφαιρες!!!!. πειτε μου τι ισχυει γιατι θα τρελαθω.. κανω καπου λαθος ??βαση του πρωτου νομου του ωμ η αντισταση ειναι δυσαναλογη του ρευματος δηλαδη ανεβαινει το ενα πεφτει το αλλο... αυτα... ευχαριστω εκ των προτερων.
  5. Σε κτηριο πανεπιστημιακου χωρου στην πατρα σκανε 3 φασεις απο κολωνα στον υποσταθμο του κτηριου(βρισκεται στο υπογειο) και μετα γινεται ο υποβιβασμος σε χ.τ. απο κει και περα το κτηριο εχει θεμελιακη γειωση και τριγωνο. θα μπορουσα με καποιο τροπο να ξερω το ειδος γειωσης του κτηριου? τι αλλα στοιχεια χρειαζομαι για να ανακαλυψω αυτο...
  6. Ρε παιδια στο πινακα π αναφερω υπαρχουν 3 ειδων φορτια, μια διαταξη απο φαν κοιλ π προστατευεται απο δδε, διαταξη ρευματοδοτων π προστατευεται απο αλλο δδε και διαταξη η φωτισμου η οποια σπαει σε μικροαυτοματους χωρις πουθενα να υπαρχει ρελες... κατι μ διαφευγει???
  7. ναι οντως εχω κλεισει το μικροαυτοματο.. ρευματα επιστροφης στον ουδετερο σαν επιστροφες υπαρχουν απο αλλες καταναλωσεις στο σπιτι οποτε ειναι πιθανο να περναει ενα ρευμα επιστροφης που αντι να καταληξει στον ρελλε καταληγει μεσα απο το σωμα μου στην γη???? αυτο ισως εξηγει και αυτο που λεει ο φιλος nvel ....η ουδετερογειωση επισης για αυτο το φαινομενο που αντιμετωπιζω στο σπιτι ειναι κατι που πρεπει να με ανησυχει σαν περιπτωση φθορας??
  8. καταρχην ειμαι νεος στο φορουμ και απειρος ηλεκτρολογος και επισης ενα μπραβο στο σαιτ που βοηθαει αρκετα! απλη απορια : θελω να μαστορεψω ενα φωτιστικο το αφαιρω απο την οροφη και αφοτου πριν απο αυτο εχω κλεισει τον αυτοματο να μην με τσακισει κανα ρευμα. πιανω τον ουδετερο και πεφτει ο ρελες. σε πρωτη εκτιμηση αυτο λεγεται διαροη προς την γη και ο ρελες το βρισκει. η απορια μου ειναι οτι ο αγωγος του ουδετερου θα ακολουθησει την διαδρομη με την λιγοτερη αντισταση αρα απο την ουδετερογειωση και οχι απο το σωμα μου προς την γη. γιατι συμβαινει αυτο το φαινομενο και τι μου ξεφευγει??
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.