Μετάβαση στο περιεχόμενο

chowchow

Ανενεργός χρήστη
  • Περιεχόμενα

    91
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από chowchow

  1. 1. Υπάρχει τρόπος να φορτώσεις κορυφές από αρχείο καταγραφικού (για τοπογραφικά);

    2. Μπορώ να κατεβάσω από κάπου 2d σύμβολα για υδραυλικά/ηλεκτρολογικά/πυρασφάλειες κλπ ;

     

    1. μονο αν εχεις αυτο : http://www.cigraph.it/cigraph/pagetrans.do?action=current_product&prodotti_id=24&lang=en

    2. γιατι τα 3d αντιστοιχα των βιβλιοθηκων τι εχουν ?

  2. Τώρα εάν θα είναι "κοτέτσι" ή όχι είναι άλλο θέμα. Αν αρέσει στον ιδιοκτήτη αυτό εμένα μου είναι αρκετό.

     

    του αρεσει στ' αληθεια?

    Θα του αρεσει και υστερα απο 6 μηνες διαμονης?

    Ο (μελλοντικος) ιδιοκτητης ειναι το πιο μπερδεμενο πλασμα του κοσμου.

    Υπαρχουν αυτα που "ονειρευεται", αυτα που "θελει", αυτα που νομιζει οτι "θελει", αυτα που "χρειαζεται", αυτα που νομιζει οτι "χρειαζεται" και αυτα που του λενε οτι "χρειαζεται". Ειναι δουλεια δικη μας να ξεμπλεξουμε το κουβαρι και να τον βοηθησουμε να καταλαβει τι "μπορει" και τι δεν "μπορει" να κανει. Στο 90% των περιπτωσεων δεν μπορει να εχει αυτο που χρειαζεται και στο 99% δεν μπορει να εχει αυτο που ονειρευεται.

    Και συνηθως δεν ειναι σε θεση να κατανοησει πως αυτο που βλεπει στο χαρτι ή στην οθονη θα ειναι στην πραγματικοτητα. Το συντριπτικο ποσοστο των πελατων μας για να καταλαβουν τα μεγεθη μιας κατοψης, πηγαινουν στο σπιτι τους και μετρανε αυτα που τωρα εχουν. Συζητησεις του στυλ " τωρα εχω 2.00μ ντουλαπες, αρα θελω 3.00μ, ή το δωματιο των παιδιων τωρα ειναι 2.80x3.00 αρα το 3.00x3.00 ειναι μια χαρα" ειανι στην πρωτη γραμμη. Προφανως και θα ειναι ευχαριστημενος με μια εγχρωμη κατοψη και ενα προοπτικο με μπολικα μπιχλιμπιδια.

     

    αλλά από καλλιτεχνικό οίστρο.
    αυτη ειναι και η "παρεξηγηση", η ριζα ολων των διαφωνιων και της απαξιωσης. Δεν υπαρχει "καλλιτεχνικος οιστρος" υπαρχουν κανονες.

    Αναλογιας, ανθρωπομετριας, προσανατολισμου, κυκλοφοριας, οικονομιας, αισθητικης, ογκομετριας, κατανομης δραστηριοτητων, ιδιωτικοτητας, ενταξης στον περιβαλλοντα χωρο και αλλα πολλα.

     

    Εκτός από τον προσανατολισμό, τί άλλο κοιτάτε σε ένα από σπίτι ή μια πολυκατοικία;
    τα παντα. Ακομη και τις καθημερινες συνηθειες της νοικοκυρας ( αν προτιμα να βαζει πλυντηριο στο ισογειο ή τον οροφο)

     

    Αυτά είναι λάθη που απορρέουν από τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμο και μόνο.
    και την απληστια των εργολαβων και τους παραλογους μερικες φορες περιορισμους του ΓΟΚ και το πεισμα των ιδιοκτητων και την ελλειψη συνεργασιας με ΠΜ στα πρωτα σταδια της συνθεσης.

    Και φυσικα τον "ωχαδελφισμο" μερικων συναδελφων που δεν συνυπολογιζουν τις αλλες ειδικοτητες και τις δυσκολιες που εκεινοι αντιμετωπιζουν στην σωστη ολοκληρωση της μελετης τους.

  3. Τί δουλειά έχεις "εσυ" με τον στατικό υπολογισμό;

    απολυτως καμια και το εννοω.

    απο την αλλη ουτε "εσυ" εχεις καμια δουλεια με την αρχιτεκτονικη συνθεση.

     

    Πιό απλά, η λίστα σου ως αρχιτέκτονα με τα πράγματα τα οποία πρέπει να έχει η σύνθεση σου απλά επεκτείνεται.
    ειλικρινα δεν ξερω τι διδασκονται οι αρχιτεκτονες σημερα και πως προτοιμαζονται για "τον πραγματικο κοσμο", αλλα στην δικη μου λιστα απο το πρωτο κι ολας ετος των σπουδων μου υπηρχε ο ορος "εφικτο κτιριο". Διδαχτηκαμε την συνεργασια, την αλληλοκατανοηση και τον σκοπο των αμοιβαιων υποχωρησεων προς οφελος ολων.

    Καθε δουλεια μου (επιφανειας > 100μ2) δουλευεται πανω σε 3 κανναβους. Αισθητικο, λειτουργικο, κατασκευαστικο. Και ο κατασκευαστικος δεν ενημερωνεται μονο απο τις συμβουλες των ΠΜ με τους οποιους συνεργαζομαι, αλλα και των Μηχανολογων οταν τα δεδομενα αλλαζουν.

    Η δουλεια μας ειναι συνεργασια και οχι αλληλοκαλυψη. Αυτο απαιτει κατανοηση & συνεργασια και οχι καβαλημενα καλαμια και βεντετισμους. Η απαξιωση της μια ειδικοτητας απο την αλλη, εχει σαν αποτελεσμα χειροτερα κτιρια και ελλειψη σεβασμου για την δουλεια μας απο τους μη μηχανικους.

     

    Τέλος, η φράση μου "θα ήθελα να δω μια λίστα συμβουλών από αρχιτέκτονες για σύνθεση", ισχύει και δεν είναι πρόκληση αλλά παράκκληση.
    οι "συμβουλες προς αρχιτεκτονες" μας λενε : "συναδελφε, το κτιριο σου εκτος απο ωραιο και λειτουργικο πρεπει να ειναι ΚΑΙ ασφαλες ( ή πρωτιστως ασφαλες, αν προτιμας). Πριν ξεκινησεις, πρεπει να λαβεις σοβαρα υπ' οψιν σου ολα αυτα που σου γραφω, ωστε να κανω την δουλεια μου σωστα χωρις να καταστρεψω την δικη σου και το αποτελεσμα να ειναι το καλυτερο δυνατο.".

    τι θα ηθελες να λενε οι "συμβουλες προς ΠΜ" ?

    γιατι η φραση σου ερμηνευεται : "πειτε μου 10 βασικα πραγματα ωστε να κανω αρχιτεκτονικες μελετες χωρις να σας εχω αναγκη".

    Αυτο εξηγησα οτι δεν γινεται. Οχι γιατι θα "μας παρετε τις δουλειες", αλλα γιατι θα ηταν το ισοδυναμο του "πειτε μας πως θα κανουμε στατικη μελετη,χωρις να σας εχουμε αναγκη".

    Αν λοιπον με αυτο το σκεπτικο, γινεις πιο σαφης στο τι ακριβως θελεις να περιεχει ο δεκαλογος των "οδηγιων προς ΠΜ απο εναν Αρχιτεκτονα" ευχαριστως να κανω μια προσπαθεια.

  4. Θα ήθελα πολύ να δω ένα θέμα "οδηγίες σωστής σύνθεσης σε πολιτικούς μηχανικούς".

     

    τοτε θα μετονομασεις το θεμα σε "οδηγιες σωστου στατικου υπολογισμου σε αρχιτεκτονες" ?

     

    γιατι το θεμα που θελεις να δεις, σημαινει οτι καποιος θα γραψει σε 100 αραδες εναν τυφλοσουρτη που θα περιεχει 5 χρονια σπουδων + τα χρονια της εμπειριας και της μελετης του. Πιστευεις οτι αυτο ειναι εφικτο?

     

    Γιατι, το πολυ χρησιμο θεμα των "οδηγιων" προς αρχιτεκτονες, δεν ειναι ακριβως αυτο. Ειναι ενας πολυ καλος μπουσουλας που βοηθαει την αρμονικη συνεργασια μεταξυ των δυο ειδικοτητων. Δεν μαθαινει στον εναν πως να κανει την δουλεια του αλλου, αλλα πως να μην την δυσκολευει.

  5. ...αλλιώς τί; Ισχύει αυτό που λέει η κυρία; Μετρά κάπου ο τοίχος;

     

    δεν μου εχει τυχει ποτε να ζητησει πολεοδομια να μετρησει στην δομηση. Πρωτη φορα το ακουω αυτο. Εχουν ζητησει (αυθαιρετα, αλλα δεν βαριεσαι) να το "σπασω" σε μικροτερα κομματια, του μετρου πχ. αλλα μεχρι εκει.

    Λογικα, αφου εχει 6+6 μετρα αποσταση απο το οριο, η σωστη διαμορφωση ειναι να κατεβει το 1.5μ στα πρωτα 6μ. και το υπολοιπο στα δευτερα.

     

    Αν μπαζώσει την πόδα του κατά 1,5μ δεν θα είναι εντάξει;
    σε τι μηκος? για να "ικανοποιησει το 1.5 ανα 5 θα πρεπει να φτασει το μπαζωμα 1μ. απο το σπιτι.
  6. Συνάδελφοι αρχιτέκτονες, μπορεί ένα διαμορφωμένο οικόπεδο να έχει υψομετρική διαφορά 3μ;

     

    1.5μ. ανα 5μ κλιμακωτα και πολλες ΕΠΑΕ το ζητουν και μεσοσταθμικα οταν οι κλισεις το επιτρεπουν.

  7. Με το εξίσου, πρέπει να έλαβες την απάντηση που αναζητούσες.

    αν το εξισου σημαινει εμμεσο ναι, οντως την ελαβα.

     

    οσον αφορα τα υπολοιπα, με καλυψαν οι συναδελφοι frightnight, spy1551 & myri, παραπανω.

     

    Άλλωστε κάτι τέτοιο είναι πολύ μικρότερης σημασίας από το μεγαλείο της επιστήμης αμφοτέρων

     

    Να το προσεξεις παντως ή να το αξιοποιησεις. Πιστευω οτι θα ειχες λαμπρο μελλον στην πολιτικη.

  8. Προφανως τα ελληνικα μου δεν επαρκουν για την διατυπωση μιας σαφους ερωτησης που θα μπορει να απαντηθει με ναι ή οχι.

    Παμε σ' ενα παραδειγμα :

    Πελατης ερχεται στο γραφειο σου με ακινητο του οποιου ο σκελετος εχει ολοκληρωθει.

    Η απο μερους σου ερευνα αποδεικνυει οτι η μελετη και κατασκευη του σκελετου του κτιριου ειναι απο καθε αποψη αψογη.

    Ο πελατης επιθυμει ριζικη αλλαγη της διαρρυθμισης του κτιριου. Δηλαδη μια νεα αρχιτεκτονικη μελετη, με τον προσθετο περιορισμο του ηδη υπαρχοντος σκελετου. Θεωρεις οτι η επιστημονικη σου καταρτηση στο Τμημα των Πολιτικων Μηχανικων απο το οποιο αποφοιτησες σου επιτρεπει να προτεινεις στον πελατη σου μια λυση εφαμιλλη αυτης που θα του προσφερε ενας Αρχιτεκτονας ?

     

    (πιο νια-νια δεν μπορω να το κανω, αν μπορει καποιος αλλος συναδελφος που χειριζεται καλυτερα την Ελληνικη, ας με βοηθησει)

     

    (Για την σημειωση): εννοω πως εσυ σαν ατομο αντιλαμβανεσαι της επιστημονικη επαρκεια της ειδικοτητας σου.

  9. κι εγω απαντηση στο ερωτημα μου δεν πηρα και το επαναλαμβανω :

    Συναδελφε Chilon, εχεις την επιστημονικη επαρκεια να ολοκληρωσεις αρχιτεκτονικη συνθεση/μελετη εφαμιλλη ενος Αρχιτεκτονα μηχανικου : ναι ή οχι ?

  10. Στην συνάδελφο chowchow απαντώ ξεκάθαρα ότι ο Πολιτικός Μηχανικός διαθέτει τις απαιτούμενες (και απαραίτητες) γνώσεις Μηχανικής

    για την εκπόνηση μελετών κτιριακών έργων. Επίσης, ο Αρχιτέκτων Μηχανικός είναι και αυτός ικανός για την εκπόνηση τέτοιου είδους μελετών.

    Νομίζω ότι απάντησα.

     

    Απαντας ξεκαθαρα αλλα σε αλλη ερωτηση.

    Αρχιτεκτονικη συνθεση/μελετη : ναι ή οχι ?

    και μην μου πεις οτι δεν υφισταται τετοιο πραγμα, γιατι οριζεται/διαχωριζεται σαφως απο την Στατικη μελέτη και στον ΓΟΚ.

  11. Το τι επιδιώκεις με την τοποθέτησή σου, μου είναι άγνωστο και αδιάφορο.

    Την σαφη και κατηγορηματικα διατυπωμενη απαντηση στην ερωτηση:

    Θεωρεις οτι με το Πτυχιο του Πολιτικου Μηχανικου που διαθετεις, εχεις την απαραιτητη επιστημονικη καταρτιση να κανεις μια πληρη αρχιτεκτονικη μελετη, εφαμιλλη αυτης ενος Αρχιτεκτονα Μηχανικου?

    Ενα απλο ναι ή οχι αρκει.

     

     

    @ howard_roark

     

    Δεν εχω κανενα προβλημα με τους ΠΜ, που ασκουν το νομιμο δικαιωμα τους να κανουν αρχιτεκτονικες μελετες και να τις υπογραφουν.

    Εχω προβλημα με τους ΠΜ που με δικαιολογια (ταχα) την ασφαλεια της οικοδομης θεωρουν εαυτους, τους μονους ικανους να εκπονουν & αρχιτεκτονικες μελετες. Υπαρχει διαφορα.

    Οσο για τους πελατες, ας προσεχαν.

  12. @ chowchow,

     

    νομίζω είσαι λίγο άδικος. Από την παρακολούθηση των εδώ συζητήσεων προκύπτει ότι η πλειοψηφία των Π.Μ. ''θεωρεί'' ότι διαθέτει γνώσεις Αρχιτεκτονικής. Δεν έχω αντιληφθεί κάποιον που ενώ αναγνωρίζει την έλλειψη γνώσεων προπαγανδίζει εσκεμμένα.

     

    Αναφορικά με τους ιδιώτες-πελάτες το ζοχάδιασμα των Αρχιτεκτόνων το υιοθετούν κατόπιν εορτής...

     

    Αδικη δεν ειμαι, εσκεμμενα υπερβολικη ισως.

    Η πλειοψηφια των ΠΜ "θεωρει", μελετα & υπογραφει, αλλα δεν βγαινει και να πει δημοσια, οτι αν πατε σε αρχιτεκτονα για την αρχιτεκτονικη μελετη θα σας πεσει το σπιτι στο κεφαλι, ουτε αποσιωπα σκοπιμως οτι σε καθε περιπτωση η στατικη μελετη θα γινει απο τον ΠΜ.

     

    Στα 27 χρονια που ασκω (το αχρηστο) επαγγελμα μου, δεν εχω μελετησει/υπογραψει ουτε μια στατικη μελετη. Δεν ειναι δουλεια μου. Και οσους αρχιτεκτονες εχω γνωρισει σ' αυτα τα χρονια, ειχαν συνεργατες ΠΜ για τις στατικες μελετες.

  13. @ Chilon

    οσο και να το παλευεις με σοφιστειες, Αρχιτεκτονας δεν εισαι και δεν θα γινεις ποτε, εκτος και αν καθισεις 5 χρονια στα θρανια και παρεις το πτυχιο.

    Εισαι ενας Πολιτικος Μηχανικος, που το κρατος του του εδωσε δικαιωμα να υπογραφει αρχιτεκτονικες μελετες. Μπορεις λοιπον νομιμα να το κανεις, οπως και χιλιαδες αλλοι συναδελφοι σου. Μην επιμενεις ομως στα περι "κτιριακου εργου", "ενιαιου συνολου" και ολα τα σχετικα, γιατι οταν στριμωχνεσαι στα περι ανεπαρκους καταρτισης καταληγεις με το γνωστο πια :

    Αν κάποιος ιδιώτης - μη Μηχανικός δεν έχει πρόβλημα να αναθέσει την μελέτη του σπιτιού του (με άλλα λόγια να εμπιστευτεί

    την ασφάλεια, την ζωή και την περιουσία του) σε κάποιον που γνωρίζει ανεπαρκώς την Στατική· τότε δεν έχω κάτι άλλο να του

    πω πέραν της ευχής για καλή τύχη (και καλά ξεμπερδέματα)

     

    κοινως : " ακουστε, υποψηφιοι πελατες, φυσικα αρχιτεκτονας δεν ειμαι, αλλα το σπιτι που θα σας φτιαξω εγω, ασχημο & δυσλειτουργικο μπορει να ειναι, αλλα δεν θα πεσει ποτε να σας πλακωσει. Ενω αυτα που φτιαχνουν οι αρχιτεκτονες, πεφτουν σαν τραπουλοχαρτα".

     

    Οι συναδελφοι (ολων των ειδικοτητων) που σε διαβαζουν, πιθανως χαμογελουν, οι ιδωτες ομως, που ηδη εχουν προβλημα να διαχωρισουν τις ειδικοτητες και να κατανοησουν τον ρολο της καθε μιας, μολυνονται με μια "νοθευμενη" κατα το πως σε συμφερει θεωρια. Οι αιχμες και η απαξιωση δεν κρυβονται πισω απο καλοδιατυπωμενες εκφρασεις και οι συγκαλυμμενες κινδυνολογιες & απειλες πισω απο "ζαχαρωμενες" κολακειες.

  14. τελεια, τωρα δες (με το μεγαλυτερο zoom που εχεις) : η γραμμη τοιχου - υποστυλωματος - κατω πλακας & πανω πλακας ταυτιζονται απολυτα ?

    για να δεις και την πανω πλακα μαζι με την κατω επελεξε την και στο view Home story & one story Down.

     

    Παρακαλώ, για λόγους οικονομίας του Φόρουμ, μην παραθέτετε ολόκληρο το προηγούμενο μήνυμα, όταν είναι ξεκάθαρο ότι απαντάτε σ΄αυτό (Άρθρο 8 των Κανόνων Συμμετοχής τους οποίους και διαβάζουμε).

    Ευχαριστώ, ilias

  15. στο Α δεν ξεχωρίζει το υπ/μα που είναι ποιο ανοιχτόχρωμα από τους τοίχους; το ίδιο και στο Β από την πλευρά του Α;

     

    στην όψη φαίνεται η ακμή της πλάκας πάνω από τον τοίχο

     

    Κάτι σου έχει φύγει στον τοίχο.

  16. 1.πρέπει να συνεχίζω τους τοίχους μέχρι την πλάκα στο ύψος και μέσα στο δοκάρι;

    2. Το ίδιο και τις κολώνες;

    3. στην κάτοψη θα πρέπει ο τοίχος να 'τρέχει' μέσα στο ενδιάμεσο υποστύλωμα;

    4 Το δοκάρι ομοίως;

    Όλα τα παραπάνω σωστά.

    Επίσης αν χρησιμοποιείς composite για την πλάκα (περιλαμβάνοντας και το πάτωμα), περνάς το δοκάρι περιμετρικά φροντίζοντας να έχει το πάχος του τοίχου και την πλάκα εσωτερικά της τοιχοποιίας. Διαφορετικά θα βλέπεις το πάτωμα να περνά και κάτω από τους τοίχους.

     

    Οι τοίχοι τρέχουν σε όλο το μήκος των πλευρών, η επιφάνεια-υλικό υπ/των και τοίχων είναι η ίδια
    Sτο render δεν θα φαίνεται διαφορά. Αν βλέπεις γραμμή και στην όψη, κάπου σου έχει φύγει ελάχιστα η ευθεία.
  17. μπορεις να μου πεις γιατί ο εσωτ. τοίχος κάνει αυτό το δόντι ψηλά και μπαίνει μέσα στο δοκάρι στη φώτο που επισυνάπτω; Έχω σβήσει τον εξ. τοίχο για ευκολία

    Σε ποιο ύψος σταματάει ο εξωτερικός που έχεις σβήσει?

    υποθέτω κάτω από το δοκάρι, για την αλλαγή του χρώματος.

    Αυτός είναι και ο λόγος που ο εσωτερικός συνεχίζει μέχρι έξω.

    Αν θέλεις να το αποφύγεις στο 3d, "κόψε" τον τοίχο με το δοκάρι. Και γραμμή δεν θα σου κάνει στην κάτοψη η ένωση των τοίχων και δεν θα φαίνεται στο 3d και την όψη.

     

    Χρησιμοποιείστε τόνους!

    Διαβάζουμε τους Κανόνες συμμετοχής!

    Ευχαριστώ, ilias

  18. τα χρησιμοποιώ για να κάνω οποιοδήποτε 2Δ σχέδιο. Εσύ πως τυπώνεις τις κατόψεις π.χ.; από άποψη κατευθείαν από το μοντέλο; και αν θες να κάνεις μια μικροαλλαγή γιατί το μοντέλο δεν σου κόβει π.χ. ένα τοίχο όπως θες και στην κάτοψη αυτό φαίνεται;

    Η διαφορά της άποψης με το φύλλο εργασίας είναι πως αν αλλάξεις κάτι στο στο μοντέλο ανανεώνεται αλλά όχι και το αντίστροφο οπότε μπορείς να επέμβεις για λεπτομέρειες άφοβα.

    Και κυρίως στις τομές που σου βγάζει γραμμές που πρέπει να σβήσεις χωρίς να πειραχθεί το μοντέλο

     

    Το 3Δ document δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ.

     

    Τυπώνω κανονικά από τα Layouts, τα οποία ενημερώνονται αυτόματα από το μοντέλο, όπως το έχω ορίσει στο πρότυπο.

    Δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τοίχους, ή γραμμές στις τομές, γενικά δεν χρειάζεται να διορθώσω τίποτε από το σχέδιο που μου φέρνει το μοντέλο.

     

     

    Χρησιμοποιείστε τόνους!

    Διαβάζουμε τους Κανόνες συμμετοχής!

    Ευχαριστώ, ilias

  19. Ζητώ συγνώμη, τόσα πόστ και δεν κατάλαβα το φύλο σου:oops: είμαι απαράδεκτος

     

    δεν φταις εσυ, το profile δεν εχει φυλο και το chowchow δεν δινει hint :)

     

    τα φύλλα εργασίας ανανεώνονται σύμφωνα με το 3d μοντέλο, το μοντέλο δεν ανανεώνεται με το φύλο εργασίας!

     

    ενω το 3D document ειναι αμφιδρομο.

    σε τι χρησιμοποιεις τα φυλλα εργασιας?

  20. Επίσης να επισημάνω την πολύ μεγάλη χρησιμότητα των φύλλων εργασίας, ή worksheets για τον φίλο chowchow που έχει την αγγλική έκδοση

     

    Σ' εμενα ειναι πιο χρησιμα τα 3D Documents, κυριολεκτικα μου ελυσαν τα χερια. Ιδιαιτερα οταν πρεπει να δωσω σε πελατες και υπαλληλους πολεοδομιας να καταλαβουν συνθετους ογκους. Περναω παντα 2-3 στον φακελλο της αδειας, κυριως αυτα που αντιστοιχουν στις τομες και οπου υπαρχει "δυσκολο" σημειο. Γενικα αποφευγω οτιδηποτε ειναι σε 2D και δεν ανανεωνεται αυτοματα (παντα κατι ξεχναω να διορθωσω).

     

    Α! και κατι αλλο : ειμαι Η chowchow ;)

  21. Δεν ξέρω τι έχω κάνει αλλά πλέον όταν τοποθετώ ένα αντικείμενο ή ένα παράθυρο, επιλέγω σημείο και πατάω x αλλά δε μου βγάζει επιλογή για συντεταγμένες.

     

    Options/Work Environment/Tracker and Coordinate Input

    Appearance:

    Show Tracker τσεκαρισμενο

    μην ξεχασεις να το περασεις στο βασικο σου profile, αλλιως θα χρειαστει να το ρυθμιζεις καθε φορα που αρχιζεις καινουργια μελετη.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.