Μετάβαση στο περιεχόμενο

chowchow

Ανενεργός χρήστη
  • Περιεχόμενα

    91
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by chowchow

  1. ποιο πτυχιο? εχεις και πτυχιο? δεν εισαι απλα ενας καλλιτεχνης σε οιστρο?
  2. @achille το μονο που με παρηγορει, ειναι οτι το εμαθα αργα και γλυτωσα την υπαρξιακη κριση
  3. 1. μονο αν εχεις αυτο : http://www.cigraph.it/cigraph/pagetrans.do?action=current_product&prodotti_id=24&lang=en 2. γιατι τα 3d αντιστοιχα των βιβλιοθηκων τι εχουν ?
  4. του αρεσει στ' αληθεια? Θα του αρεσει και υστερα απο 6 μηνες διαμονης? Ο (μελλοντικος) ιδιοκτητης ειναι το πιο μπερδεμενο πλασμα του κοσμου. Υπαρχουν αυτα που "ονειρευεται", αυτα που "θελει", αυτα που νομιζει οτι "θελει", αυτα που "χρειαζεται", αυτα που νομιζει οτι "χρειαζεται" και αυτα που του λενε οτι "χρειαζεται". Ειναι δουλεια δικη μας να ξεμπλεξουμε το κουβαρι και να τον βοηθησουμε να καταλαβει τι "μπορει" και τι δεν "μπορει" να κανει. Στο 90% των περιπτωσεων δεν μπορει να εχει αυτο που χρειαζεται και στο 99% δεν μπορει να εχει αυτο που ονειρευεται. Και συνηθως δεν ειναι σε θεση να κατανοησει πως αυτο που βλεπει στο χαρτι ή στην οθονη θα ειναι στην πραγματικοτητα. Το συντριπτικο ποσοστο των πελατων μας για να καταλαβουν τα μεγεθη μιας κατοψης, πηγαινουν στο σπιτι τους και μετρανε αυτα που τωρα εχουν. Συζητησεις του στυλ " τωρα εχω 2.00μ ντουλαπες, αρα θελω 3.00μ, ή το δωματιο των παιδιων τωρα ειναι 2.80x3.00 αρα το 3.00x3.00 ειναι μια χαρα" ειανι στην πρωτη γραμμη. Προφανως και θα ειναι ευχαριστημενος με μια εγχρωμη κατοψη και ενα προοπτικο με μπολικα μπιχλιμπιδια. αυτη ειναι και η "παρεξηγηση", η ριζα ολων των διαφωνιων και της απαξιωσης. Δεν υπαρχει "καλλιτεχνικος οιστρος" υπαρχουν κανονες.Αναλογιας, ανθρωπομετριας, προσανατολισμου, κυκλοφοριας, οικονομιας, αισθητικης, ογκομετριας, κατανομης δραστηριοτητων, ιδιωτικοτητας, ενταξης στον περιβαλλοντα χωρο και αλλα πολλα. τα παντα. Ακομη και τις καθημερινες συνηθειες της νοικοκυρας ( αν προτιμα να βαζει πλυντηριο στο ισογειο ή τον οροφο) και την απληστια των εργολαβων και τους παραλογους μερικες φορες περιορισμους του ΓΟΚ και το πεισμα των ιδιοκτητων και την ελλειψη συνεργασιας με ΠΜ στα πρωτα σταδια της συνθεσης.Και φυσικα τον "ωχαδελφισμο" μερικων συναδελφων που δεν συνυπολογιζουν τις αλλες ειδικοτητες και τις δυσκολιες που εκεινοι αντιμετωπιζουν στην σωστη ολοκληρωση της μελετης τους.
  5. απολυτως καμια και το εννοω. απο την αλλη ουτε "εσυ" εχεις καμια δουλεια με την αρχιτεκτονικη συνθεση. ειλικρινα δεν ξερω τι διδασκονται οι αρχιτεκτονες σημερα και πως προτοιμαζονται για "τον πραγματικο κοσμο", αλλα στην δικη μου λιστα απο το πρωτο κι ολας ετος των σπουδων μου υπηρχε ο ορος "εφικτο κτιριο". Διδαχτηκαμε την συνεργασια, την αλληλοκατανοηση και τον σκοπο των αμοιβαιων υποχωρησεων προς οφελος ολων. Καθε δουλεια μου (επιφανειας > 100μ2) δουλευεται πανω σε 3 κανναβους. Αισθητικο, λειτουργικο, κατασκευαστικο. Και ο κατασκευαστικος δεν ενημερωνεται μονο απο τις συμβουλες των ΠΜ με τους οποιους συνεργαζομαι, αλλα και των Μηχανολογων οταν τα δεδομενα αλλαζουν. Η δουλεια μας ειναι συνεργασια και οχι αλληλοκαλυψη. Αυτο απαιτει κατανοηση & συνεργασια και οχι καβαλημενα καλαμια και βεντετισμους. Η απαξιωση της μια ειδικοτητας απο την αλλη, εχει σαν αποτελεσμα χειροτερα κτιρια και ελλειψη σεβασμου για την δουλεια μας απο τους μη μηχανικους. οι "συμβουλες προς αρχιτεκτονες" μας λενε : "συναδελφε, το κτιριο σου εκτος απο ωραιο και λειτουργικο πρεπει να ειναι ΚΑΙ ασφαλες ( ή πρωτιστως ασφαλες, αν προτιμας). Πριν ξεκινησεις, πρεπει να λαβεις σοβαρα υπ' οψιν σου ολα αυτα που σου γραφω, ωστε να κανω την δουλεια μου σωστα χωρις να καταστρεψω την δικη σου και το αποτελεσμα να ειναι το καλυτερο δυνατο.".τι θα ηθελες να λενε οι "συμβουλες προς ΠΜ" ? γιατι η φραση σου ερμηνευεται : "πειτε μου 10 βασικα πραγματα ωστε να κανω αρχιτεκτονικες μελετες χωρις να σας εχω αναγκη". Αυτο εξηγησα οτι δεν γινεται. Οχι γιατι θα "μας παρετε τις δουλειες", αλλα γιατι θα ηταν το ισοδυναμο του "πειτε μας πως θα κανουμε στατικη μελετη,χωρις να σας εχουμε αναγκη". Αν λοιπον με αυτο το σκεπτικο, γινεις πιο σαφης στο τι ακριβως θελεις να περιεχει ο δεκαλογος των "οδηγιων προς ΠΜ απο εναν Αρχιτεκτονα" ευχαριστως να κανω μια προσπαθεια.
  6. τοτε θα μετονομασεις το θεμα σε "οδηγιες σωστου στατικου υπολογισμου σε αρχιτεκτονες" ? γιατι το θεμα που θελεις να δεις, σημαινει οτι καποιος θα γραψει σε 100 αραδες εναν τυφλοσουρτη που θα περιεχει 5 χρονια σπουδων + τα χρονια της εμπειριας και της μελετης του. Πιστευεις οτι αυτο ειναι εφικτο? Γιατι, το πολυ χρησιμο θεμα των "οδηγιων" προς αρχιτεκτονες, δεν ειναι ακριβως αυτο. Ειναι ενας πολυ καλος μπουσουλας που βοηθαει την αρμονικη συνεργασια μεταξυ των δυο ειδικοτητων. Δεν μαθαινει στον εναν πως να κανει την δουλεια του αλλου, αλλα πως να μην την δυσκολευει.
  7. δεν μου εχει τυχει ποτε να ζητησει πολεοδομια να μετρησει στην δομηση. Πρωτη φορα το ακουω αυτο. Εχουν ζητησει (αυθαιρετα, αλλα δεν βαριεσαι) να το "σπασω" σε μικροτερα κομματια, του μετρου πχ. αλλα μεχρι εκει. Λογικα, αφου εχει 6+6 μετρα αποσταση απο το οριο, η σωστη διαμορφωση ειναι να κατεβει το 1.5μ στα πρωτα 6μ. και το υπολοιπο στα δευτερα. σε τι μηκος? για να "ικανοποιησει το 1.5 ανα 5 θα πρεπει να φτασει το μπαζωμα 1μ. απο το σπιτι.
  8. 1.5μ. ανα 5μ κλιμακωτα και πολλες ΕΠΑΕ το ζητουν και μεσοσταθμικα οταν οι κλισεις το επιτρεπουν.
  9. αν το εξισου σημαινει εμμεσο ναι, οντως την ελαβα. οσον αφορα τα υπολοιπα, με καλυψαν οι συναδελφοι frightnight, spy1551 & myri, παραπανω. Να το προσεξεις παντως ή να το αξιοποιησεις. Πιστευω οτι θα ειχες λαμπρο μελλον στην πολιτικη.
  10. Προφανως τα ελληνικα μου δεν επαρκουν για την διατυπωση μιας σαφους ερωτησης που θα μπορει να απαντηθει με ναι ή οχι. Παμε σ' ενα παραδειγμα : Πελατης ερχεται στο γραφειο σου με ακινητο του οποιου ο σκελετος εχει ολοκληρωθει. Η απο μερους σου ερευνα αποδεικνυει οτι η μελετη και κατασκευη του σκελετου του κτιριου ειναι απο καθε αποψη αψογη. Ο πελατης επιθυμει ριζικη αλλαγη της διαρρυθμισης του κτιριου. Δηλαδη μια νεα αρχιτεκτονικη μελετη, με τον προσθετο περιορισμο του ηδη υπαρχοντος σκελετου. Θεωρεις οτι η επιστημονικη σου καταρτηση στο Τμημα των Πολιτικων Μηχανικων απο το οποιο αποφοιτησες σου επιτρεπει να προτεινεις στον πελατη σου μια λυση εφαμιλλη αυτης που θα του προσφερε ενας Αρχιτεκτονας ? (πιο νια-νια δεν μπορω να το κανω, αν μπορει καποιος αλλος συναδελφος που χειριζεται καλυτερα την Ελληνικη, ας με βοηθησει) (Για την σημειωση): εννοω πως εσυ σαν ατομο αντιλαμβανεσαι της επιστημονικη επαρκεια της ειδικοτητας σου.
  11. κι εγω απαντηση στο ερωτημα μου δεν πηρα και το επαναλαμβανω : Συναδελφε Chilon, εχεις την επιστημονικη επαρκεια να ολοκληρωσεις αρχιτεκτονικη συνθεση/μελετη εφαμιλλη ενος Αρχιτεκτονα μηχανικου : ναι ή οχι ?
  12. Απαντας ξεκαθαρα αλλα σε αλλη ερωτηση. Αρχιτεκτονικη συνθεση/μελετη : ναι ή οχι ? και μην μου πεις οτι δεν υφισταται τετοιο πραγμα, γιατι οριζεται/διαχωριζεται σαφως απο την Στατικη μελέτη και στον ΓΟΚ.
  13. Την σαφη και κατηγορηματικα διατυπωμενη απαντηση στην ερωτηση: Θεωρεις οτι με το Πτυχιο του Πολιτικου Μηχανικου που διαθετεις, εχεις την απαραιτητη επιστημονικη καταρτιση να κανεις μια πληρη αρχιτεκτονικη μελετη, εφαμιλλη αυτης ενος Αρχιτεκτονα Μηχανικου? Ενα απλο ναι ή οχι αρκει. @ howard_roark Δεν εχω κανενα προβλημα με τους ΠΜ, που ασκουν το νομιμο δικαιωμα τους να κανουν αρχιτεκτονικες μελετες και να τις υπογραφουν. Εχω προβλημα με τους ΠΜ που με δικαιολογια (ταχα) την ασφαλεια της οικοδομης θεωρουν εαυτους, τους μονους ικανους να εκπονουν & αρχιτεκτονικες μελετες. Υπαρχει διαφορα. Οσο για τους πελατες, ας προσεχαν.
  14. Αδικη δεν ειμαι, εσκεμμενα υπερβολικη ισως. Η πλειοψηφια των ΠΜ "θεωρει", μελετα & υπογραφει, αλλα δεν βγαινει και να πει δημοσια, οτι αν πατε σε αρχιτεκτονα για την αρχιτεκτονικη μελετη θα σας πεσει το σπιτι στο κεφαλι, ουτε αποσιωπα σκοπιμως οτι σε καθε περιπτωση η στατικη μελετη θα γινει απο τον ΠΜ. Στα 27 χρονια που ασκω (το αχρηστο) επαγγελμα μου, δεν εχω μελετησει/υπογραψει ουτε μια στατικη μελετη. Δεν ειναι δουλεια μου. Και οσους αρχιτεκτονες εχω γνωρισει σ' αυτα τα χρονια, ειχαν συνεργατες ΠΜ για τις στατικες μελετες.
  15. @ Chilon οσο και να το παλευεις με σοφιστειες, Αρχιτεκτονας δεν εισαι και δεν θα γινεις ποτε, εκτος και αν καθισεις 5 χρονια στα θρανια και παρεις το πτυχιο. Εισαι ενας Πολιτικος Μηχανικος, που το κρατος του του εδωσε δικαιωμα να υπογραφει αρχιτεκτονικες μελετες. Μπορεις λοιπον νομιμα να το κανεις, οπως και χιλιαδες αλλοι συναδελφοι σου. Μην επιμενεις ομως στα περι "κτιριακου εργου", "ενιαιου συνολου" και ολα τα σχετικα, γιατι οταν στριμωχνεσαι στα περι ανεπαρκους καταρτισης καταληγεις με το γνωστο πια : κοινως : " ακουστε, υποψηφιοι πελατες, φυσικα αρχιτεκτονας δεν ειμαι, αλλα το σπιτι που θα σας φτιαξω εγω, ασχημο & δυσλειτουργικο μπορει να ειναι, αλλα δεν θα πεσει ποτε να σας πλακωσει. Ενω αυτα που φτιαχνουν οι αρχιτεκτονες, πεφτουν σαν τραπουλοχαρτα". Οι συναδελφοι (ολων των ειδικοτητων) που σε διαβαζουν, πιθανως χαμογελουν, οι ιδωτες ομως, που ηδη εχουν προβλημα να διαχωρισουν τις ειδικοτητες και να κατανοησουν τον ρολο της καθε μιας, μολυνονται με μια "νοθευμενη" κατα το πως σε συμφερει θεωρια. Οι αιχμες και η απαξιωση δεν κρυβονται πισω απο καλοδιατυπωμενες εκφρασεις και οι συγκαλυμμενες κινδυνολογιες & απειλες πισω απο "ζαχαρωμενες" κολακειες.
  16. τελεια, τωρα δες (με το μεγαλυτερο zoom που εχεις) : η γραμμη τοιχου - υποστυλωματος - κατω πλακας & πανω πλακας ταυτιζονται απολυτα ? για να δεις και την πανω πλακα μαζι με την κατω επελεξε την και στο view Home story & one story Down. Παρακαλώ, για λόγους οικονομίας του Φόρουμ, μην παραθέτετε ολόκληρο το προηγούμενο μήνυμα, όταν είναι ξεκάθαρο ότι απαντάτε σ΄αυτό (Άρθρο 8 των Κανόνων Συμμετοχής τους οποίους και διαβάζουμε). Ευχαριστώ, ilias
  17. Κάνε ένα κλικ αριστερά τον ήλιο σου και βγάλε το φως της κάμερας στο photorender. ( και πάψε να το κοιτάς απο τόσο περίεργη γωνία, ζαλίζομαι )
  18. Όλα τα παραπάνω σωστά. Επίσης αν χρησιμοποιείς composite για την πλάκα (περιλαμβάνοντας και το πάτωμα), περνάς το δοκάρι περιμετρικά φροντίζοντας να έχει το πάχος του τοίχου και την πλάκα εσωτερικά της τοιχοποιίας. Διαφορετικά θα βλέπεις το πάτωμα να περνά και κάτω από τους τοίχους. Sτο render δεν θα φαίνεται διαφορά. Αν βλέπεις γραμμή και στην όψη, κάπου σου έχει φύγει ελάχιστα η ευθεία.
  19. Σε ποιο ύψος σταματάει ο εξωτερικός που έχεις σβήσει? υποθέτω κάτω από το δοκάρι, για την αλλαγή του χρώματος. Αυτός είναι και ο λόγος που ο εσωτερικός συνεχίζει μέχρι έξω. Αν θέλεις να το αποφύγεις στο 3d, "κόψε" τον τοίχο με το δοκάρι. Και γραμμή δεν θα σου κάνει στην κάτοψη η ένωση των τοίχων και δεν θα φαίνεται στο 3d και την όψη. Χρησιμοποιείστε τόνους! Διαβάζουμε τους Κανόνες συμμετοχής! Ευχαριστώ, ilias
  20. Τυπώνω κανονικά από τα Layouts, τα οποία ενημερώνονται αυτόματα από το μοντέλο, όπως το έχω ορίσει στο πρότυπο. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τοίχους, ή γραμμές στις τομές, γενικά δεν χρειάζεται να διορθώσω τίποτε από το σχέδιο που μου φέρνει το μοντέλο. Χρησιμοποιείστε τόνους! Διαβάζουμε τους Κανόνες συμμετοχής! Ευχαριστώ, ilias
  21. δεν φταις εσυ, το profile δεν εχει φυλο και το chowchow δεν δινει hint ενω το 3D document ειναι αμφιδρομο. σε τι χρησιμοποιεις τα φυλλα εργασιας?
  22. Σ' εμενα ειναι πιο χρησιμα τα 3D Documents, κυριολεκτικα μου ελυσαν τα χερια. Ιδιαιτερα οταν πρεπει να δωσω σε πελατες και υπαλληλους πολεοδομιας να καταλαβουν συνθετους ογκους. Περναω παντα 2-3 στον φακελλο της αδειας, κυριως αυτα που αντιστοιχουν στις τομες και οπου υπαρχει "δυσκολο" σημειο. Γενικα αποφευγω οτιδηποτε ειναι σε 2D και δεν ανανεωνεται αυτοματα (παντα κατι ξεχναω να διορθωσω). Α! και κατι αλλο : ειμαι Η chowchow
  23. Options/Work Environment/Tracker and Coordinate Input Appearance: Show Tracker τσεκαρισμενο μην ξεχασεις να το περασεις στο βασικο σου profile, αλλιως θα χρειαστει να το ρυθμιζεις καθε φορα που αρχιζεις καινουργια μελετη.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.