Μετάβαση στο περιεχόμενο

evlia

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Σύρος
  1. Απ' ότι φαίνεται θεωρείτε οτι η υπόθεση είναι μούφα. Απλά να πληροφορήσω πως το θέμα του τοιχου αντιστήριξης που έλεγα κάποια στιγμή, λύθηκε μεσω ΕΠΑΕ οι οποίοι γέλασαν όταν η μηχανικός μου ρώτησε τελικά για τον τοίχο και της είπαν να πει στην υπάλληλο πως αν δεν γνωρίζει να μην μιλάει. Τώρα, αν σας προσέβαλα τόσο πολύ, ειλικρινά λυπάμαι. Δεν μπήκα εδω μέσα ούτε όμως να προσβάλετε εμένα (αφου έχω την λογική να καταλαβαίνω και να παραδέχομαι πως δεν γνωρίζω από αυτά) και δεν ζήτησα καμία λύση στο δήθεν πρόβλημά μου μεσω ΙΝΤΕΡΝΕΤ. Ήθελα να εκφράσω ένα παράπονο σαν απλός πολίτης και με όποια δικαιώματα μου δίνει αυτό. Δεν ήθελα να κρίνω κανέναν για την δουλειά του (είμαι λογίστρια και δεν έχω καμία σχέση με αυτά) δεν θέλησα να καταγγείλω κανέναν και φυσικά δεν είχα καμία διάθεση να αισθανθώ ότι κακώς άνοιξα τέτοιο θέμα.
  2. Καταρχάς δεν αποφάσισα μόνη να πάω στην Υπηρεσία. Μου το πρότεινε η μηχανικός μου, να πάω προσωπικά στον προιστάμενο να δει εκείνος αν μπορεί να χρεωθεί αλλου ο φάκελος και μου είπε οτι δεν ανακατεύεται στους φακέλους των υπαλλήλων. Κάθε φορά που τελειώνουν με μία παρατήρηση της υπαλλήλου, βρίσκει κάτι άλλο. Πολλοί εδω στην περιοχή έχουν πρόβλημα με την συγκεκριμένη γιατί δεν έχει εμπειρία και είναι περίεργη. Όσο για την σκεπαστή, η υπάλληλος μας είπε ότι θα πρέπει να καταθέσω στο ΤΕΕ για να πληρώσω αφου θεωρείται ημιυπαίθριος χώρος η σκεπαστή βεράντα και πρέπει να μπει στην δόμηση. Όταν το πληρώσω, θα δούμε. Σας λέω τι μου είπαν. Δεν δίνει ξεκάθαρη απάντηση αυτή λέει πωσ φταίει η μηχανικός και το ανάποδο. Κοιτάξτε. Εγω δεν ξέρω από αυτά. Ξεκάθαρα. Εχω μια μηχανικό η οποία είναι πολυ καλή και η ίδια μου λέει πως είναι η πιο εύκολη οικοδομή που έχει δει γιατί δεν έχει τίποτα το ιδιαίτερο και πως απλά έχουμε πέσει στην περίπτωση ανθρώπου. Δεν έχει το οικόπεδο κανένα πρόβλημα νομιμότητας και εξάλλου έχει περάσει ο φάκελος απο ΕΠΑΕ. Δεν θελω να φανώ καυστική, ούτε το παίζω έξυπνη. Απλά δεν φημίζομαι για την τύχη μου και όλο αυτό μου έχει πέσει λίγο βαρύ. Εχω κάνει τρελό αγώνα για να φτάσω σε αθτό το σημείο να φτιάξω κάτι δικό μου (καθώς δεν έχω κανέναν πίσω μου, είμαι μόνη) και με πικάρει λίγο το θέμα.
  3. Προς Θεού, δεν λέω να μην παίρνει κάποιος άδεια. Απλά έκλεινε στην μηχανικό μου ραντεβού και όταν πήγαινε την πετύχαινε στην πόρτα λέγοντας της "λυπάμαι, παίρνω άδεια δεν μπορώ να σε εξυπηρετήσω". Τι εννοείται ότι θα περάσει το 9 μηνο;
  4. Καλημέρα σε όλους. Η αλήθεια είναι πως δεν έχω κάτι σημαντικό να πω. Απλά θα ήθελα να εκφράσω το παράπονό μου για την υπηρεσία της Πολεοδομίας και αν έχει κάποιος κάποια καλή ιδέα, θα την δεχτώ με πολύ σεβασμό. Έχω καταθέσει την άδεια της οικοδομής μου απο τις 19/06/2009, για ένα σπίτι στην Σύρο 94 τ.μ. με 21 τ.μ. γκαράζ και 13 τ.μ. σκεπαστή βεράντα (χωρίς υπόγεια, χωρίσ στέρνα, ενα σπίτι δηλαδή επίπεδο) σε ένα οικόπεδο 3,5 στρ. εκτός οικισμού και εντός ζώνης. Η υπάλληλος που ανέλαβε τον φάκελο, κοινώς μου κάνει πλάκα, αφου απο την στιγμή που πήρε τον φάκελο, έχει πάρει 3 φορές άδεια 2 εβδομάδων, άδεια γάμου και γενικώς μου κάνει την ζωή δύσκολη με άπειρες παρατηρήσεις και η μηχανικός μου κάθε φορά προσπαθεί να της αποδείξει πως δεν είναι ελέφαντας. Η άδεια έχει πλεον πληρωθεί (μαζί με την επίβλεψη), με τα χίλια ζόρια και δεν λέει να υπογράψει την άδεια γιατί υποστηρίζει πως φταίει η μηχανικός μου που δεν έχει ασχοληθεί με τις παρατηρήσεις που έχει δήθεν κάνει, οι οποίες δεν έχουν κοινοποιηθεί ποτέ ούτε στην μηχανικό μου ούτε και σε εμένα. Πήγα πρόσφατα η ίδια στον προϊστάμενο, του κατέθεσα αριθμό πρωτοκόλλου ώστε να αναλάβει άλλος τον φάκελο αλλά δεν παίρνει ευθύνη και θα πρέπει να περιμένω είπε την υπάλληλο. Προχθές πήγα στην ίδια, την διαολόστειλα και με έστειλε να πληρώσω για την σκεπαστή βεράντα (νόμος ημιυπαίθριων) για τα οποία δεν έχει βγει ακόμα απόφαση απο τον Νομάρχη και φυσικά και να το πληρώσω όταν έρθει η ώρα, θα βρει σίγουρα κάτι άλλο. Έχω πλεον απογοητευτεί, η μηχανικός μου έχει απελπιστεί και βρίσκομαι σε αδιέξοδο. Ελπίζω να μην σας κούρασα με τον παραλογισμό μου!
  5. Παιδιά, καλημέρα. Δεν ξέρω αν έχω το σωστό φόρουμ, συγχωρέστε με αν κάνω λάθος. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Ένα κατάστημα με άδεια λειτουργίας ως αποθήκη τι χρειάζεται για να αλλάξει η άδεια σε συνεργείο μοτοσυκλετών; Η αποθήκη επίσης χρειάζεται επισκευή οροφής διότι έχει τσίγκους. Περνάει η αλλαγή αυτή απο Πολεοδομία; Και αν όλα τα παραπάνω υφίστανται, πόσο καιρό μπορεί να πάρει αυτή η διαδικασία και από ποιους φορείς πρέπει να περάσει; Σημείωση, βρίσκομαι σε νησί και ήδη έμαθα ότι πρέπει να περάσει όλη αυτή η διαδικασία απο την Περιφέρεια Αιγαίου. Ελπίζω να έγινα κατανοητή και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  6. Επιχείρησα να σας στείλω μία φωτό. Ελπίζω να βοηθήσει. http://img38.imageshack.us/img38/2397/dsc01148xi.jpg
  7. Ας τα πάρω τα πράγματα από την αρχή γιατί μάλλον δεν έχω εξηγήσει κάτι καλά. Έχω ένα οικόπεδο 3,5 στρ. εκτός σχεδίου εντός οικισμού και έχω καταθέσει μία άδεια για ένα σπίτι 94,35 τμ. Το οικόπεδο είναι περιφραγμένο από τοίχο (ξερολιθιά) ενός μέτρου. Το σπίτι θα κατασκευαστεί στο κέντρο του οικοπέδου, είναι ενος επιπέδου. Η υψομετρική διαφορά του οικοπέδου είναι στο 1,20μ. και θα γίνει με εσκαφή όχι με μπάζωμα για να κατασκευαστεί το σπίτι σε ένα επίπεδο. Το πίσω μέρος του σπιτιού απέχει 12 μέτρα από την υπάρχον περίφραξη (ξερολιθια) και στα 4μ. από το σπίτι η μηχάνικος πρότεινε κατασκευή τοίχου για προστασία από πιθανή πτώση χωμάτων. Μέσα στο σχέδιο λοιπόν έχει τοποθετήσει τοίχο (αντιστήριξη) διαστάσεων 7 μήκος 3 ύψος κατασκευάζπντας τον από πέτρα και η πολεοδομία ισχυρίζεται ότι πρέπει να κατασκευαστεί απο οπλισμένο σκυρόδεμα, να συμπεριληφθεί στην μελέτη του σπιτιού και κατα συνέπεια να αυξηθεί ο συντελεστής δόμησης. Ερώτηση 1: Κατα πόσο ευσταθεί ο ισχυρισμός της πολεοδομίας και αν όχι (ή ναι αντίστοιχα) που αναγράφεται; Ερώτηση 2: Αν ευσταθεί πώς ακυρώνω την κατασκευή του τοίχου από την μελέτη και τι κόστος θα έχει αυτό; Ελπίζω να έγινα λίγο πιο κατανοητή αυτή τη φορά.
  8. Καταρχάς, εξεπλάγην που απαντήσατε τόσο γρήγορα, να είστε καλά! Δεύτερον, ο τοίχος από το σπίτι εχει απόσταση 6μ. και με τα όρια του οικοπέδου άλλα τόσα. Δεν υπάρχει μεσοτοιχία με κανένα για τον απλούστατο λόγο... δεν έχω γείτονες. Έχει καμία σχέση το ότι είναι οικόπεδο εκτός σχεδίου αλλά εντός οικισμού; Είναι 3,5 στρέμματα. Αν δεν έχω καταλάβει κάτι καλά, συγχωρέστε με για την άγνοιά μου. Όταν προσπαθείς να φτιάξεις για πρώτη φορά σπίτι (και ειδικά αυτές τις εποχές) υποθέτω πως είναι λογικό να παθαίνεις πανικό...
  9. Παιδιά, καλησπέρα. Έχω ξεκινήσει έναν αγώνα με την πολεοδομία εδώ και 4 μήνες να βγάλω μία άδεια για ένα σπίτι 94,35 τ.μ. Πίσω από το σπίτι υπάρχει ένας 3μ. τοίχος αντιστήριξης για τα χώματα του βουνού (η υψομετρική διαφορά του οικοπέδου δεν με έπαιρνε για λιγότερο εξάλλου). Με τα πολλά, μία υπάλληλος στην πολεοδομία (εκείνη καθυστερεί τον φάκελο από το να πάει στην Αρχιτεκτονική) επιβάλλει στην μηχανικό μου να βάλει τον τοίχο στην δόμηση (κοινώς να πληρώσω μια άδεια πλεόν για 120τ.μ. συν το ότι θα το πληρώνω εφόρου ζωής ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κ.τ.λ.). Η μηχανικός μου,έχει κάνει αίτηση ώστε η υπαλληλος να της γνωστοποιήσει που ακριβώς το αναφέρει αυτό στην νομοθεσία και εκείνη απλά το καθυστερεί για δικούς της φαντάζομαι λόγους. Αν έγινα κατανοητή, θα ήθελα να μου πει κάποιος : τελικά ο τοίχος επιβάλλεται να μπει στην δόμηση; Αν είναι έτσι, τα οικόπεδα που έχουν μεγάλες υψομετρικές διαφορές, δεν θα είχαν πρόβλημα στο υπόλοιπο της δόμησης; Αξίζει να πάω να κάνω φασαρία, διακινδυνεύοντας όταν έρθουν για αυτοψία να με έχουν πάρει με κακό μάτι; Ξέρω πως είναι υποχρέωση της μηχανικού μου να διευθετήσει το θέμα αλλά μια επιπλεον γνώμη θα μου ήταν αν όχι ευχάριστη αλλά ικανοποιητική. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.