Μετάβαση στο περιεχόμενο

CHRIS_M

Core Members
  • Περιεχόμενα

    232
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από CHRIS_M

  1. Ν.4067/12, αρ7 (αρτιότητα και οικοδομησιμότητα)

    παρ. 2. Οικόπεδο που έχει δημιουργηθεί πριν από τη δημοσίευση του ν. 1577/1985 και έχει τα ελάχιστα όρια εμβαδού και προσώπου, κατά τον κανόνα ή κατά παρέκκλιση, που ισχύουν στην περιοχή, θεωρείται άρτιο και οικοδομήσιμο.

    παρ. 6. α) Στα ήδη εγκεκριμένα ρυμοτομικά σχέδια και σε εκείνα που εγκρίνονται σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.δ. της 17.7.1923 περί σχεδίων πόλεων, κωμών και συνοικισμών του κράτους και οικοδομής αυτών κατά την τακτοποίηση, εκτός από τα ελάχιστα όρια προσώπου και εμβαδού κατά τον κανόνα ή κατά παρέκκλιση, στο οικοδομήσιμο τμήμα του οικοπέδου πρέπει να εγγράφεται κάτοψη κτιρίου με ελάχιστη επιφάνεια πενήντα (50.00) τ.μ. και ελάχιστη πλευρά πέντε (5.00) μ..

    β) Οικόπεδο που δεν έχει τις παραπάνω προϋποθέσεις τακτοποιείται με τα γειτονικά σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.δ. της 17.7.1923 και του ν.δ. 690/1948 (Α΄ 133). Δεν απαιτείται η εγγραφή κάτοψης κτιρίου ελάχιστης επιφάνειας 50,00 τ.μ. και ελάχιστης πλευράς 5,00 μ. όταν το οικόπεδο έχει δημιουργηθεί πριν από την ισχύ του ν. 1577/1985 και έχουν καθοριστεί μικρότερα όρια αρτιότητας στην περιοχή.

     

    Τι δεν καταλαβαίνω? Συμφωνα με την παρ.2 του ΝΟΚ το οικόπεδο είναι οικοδομήσιμο,.

    Η παρ.6 αφορα ΄τη διαδικασία της Τακτοποίησης

     

    Αναφέρω από Ρωμαλιάδη "Εφαρμογή των Σχεδίων Πόλεων"

    Οικόπεδα που βρίσκονται στο Σ.Π. και έχουν εγκριθεί με τις διατάξεις του Ν.Δ.1923 προ ΓΟΚ 85 θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα εαν πληρούν τα της παρ. 2α του αρ 6.

    Έτσι, στα σχέδια αυτά ένα οικόπεδο είναι άρτιο και οικοδομησιμο εαν έχει το πρόσωπο και το εμβαδό που ισχύει στην περιοχή κατα τον κανόνα ή κατά την παρέκκλιση.

    Έχει καταργηθεί το μέσο βάθος και δημιουργείται πρόβλημα , διότι πολλές φορές ενώ ένα οικόπεδο έχει προσωπο και εμβαδό , στην πραγματικότητα δεν μπορεί να οικοδομηθεί.

    Μάλιστα ο Ρ. αναφερει το παράδειγμα οικοπεδου με πρόσωπο 80μ και βαθος 2μ. σε περιοχή που ηπαρέκκλιση έιναι Ε=150τ.μ. και το οικόπεδο προυφισταται του Σ.Π. στην πραγματικότητα δεν μπορεί να οικοδομηθεί.

    Το εν λόγω οικόπεδο επειδη είναι εξορισμού άρτιο και οικοδομήσιμο δεν είναι ούτε Τακτοποιητέο (έχει όλα όσα απαιτεί ο νόμος , δηλ. πρόσωπο και εμβαδό). Προσκυρωτεό δεν είναι , γιατί δεν είναι μη άρτιο.

    Έτσι , ενω στην ουσία δεν οικοδομείται, δεν μπορεί να τακτοποιηθεί και να προσκυρωθεί με τα όμορα και εξαρτάται από ιδιωτική συμφωνια με τους γείτονες για τακτοποίηση ή πώληση

  2. Οικόπεδο γωνιακό , σε εντός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου περιοχή , με χρόνο δημιουργίας προ του ν.1577/1985 , το οποίο έχει το εμβαδό και το πρόσωπο για να χαρακτηριστεί κατά παρέκκλιση άρτιο, ωστόσο σε αυτό δεν μπορεί να εγγραφεί κάτοψη κτιρίου ελάχιστης επιφάνειας 50,00 τμ. και ελάχιστης πλευράς 5,00 μ. (λόγω πρασιάς) θεωρείται οικοδομήσιμο ή μη οικοδομήσιμο?

    Σημειώνεται ότι στο οικόπεδο υπάρχει υφιστάμενο κτίσμα.

  3. Από τις οδηγίες του ΕΤΕΑΕΠ  https://www.eteaep.gov.gr/web/post/1645

    αντιγράφω:

    "ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

    Σε ορισμένες ειδικές περιπτώσεις, οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες του Ταμείου, ως εξής:

    • Όσοι ασφαλισμένοι έχουν παράλληλα και μισθωτή εργασία  ή καταβάλουν εισφορές με δελτίο παροχής υπηρεσιών και έχουν μέχρι δύο εργοδότες εξαντλούν την υποχρέωσή τους για καταβολή εισφορών μέσω της ΑΠΔ. Οι  ανωτέρω περιπτώσεις ασφαλισμένων, οι οποίοι θα λάβουν ειδοποιητήριο εισφορών, δεν θα πρέπει να καταβάλουν εισφορές μέχρι την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης  όπου είτε θα εκδοθούν εκ νέου ειδοποιητήρια, εφόσον απαιτούνται, είτε θα δημιουργηθεί πιστωτικό υπόλοιπο."

    Α) Από ότι καταλαβαίνω αν κάποιος είναι παράλληλα μισθωτός και αυτοαπασχολούμενος , τότε αγνοεί - δεν πληρώνει τις εισφορές που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα. Σωστά?

     

     

  4. Δημήτρη σε έχασα λίγο. Αυτό που έγραψες είναι απάντηση στο δικό μου ερώτημα? (#120)

     

     

     

     

    Μην κάνετε άσκοπη παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος, για λόγους οικονομίας του Φόρουμ. (Το μήνυμά σας έχει τροποποιηθεί).
    Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
    Pavlos33

  5. Οικόπεδο , το οποίο εντάχθηκε στο σχέδιο πόλης το 1964 , αρχικού εμβαδού 237τμ , μετά τη ρυμοτομία έχει εμβαδόν Ε=167τμ. και Πρόσωπο Π=10,20μ (προς βορρά σε εγκεκριμένη οδό)

    Στη συνέχεια το 1965 με προσκύρωση τμήματος καταργηθησας ιδιωτικής οδού (νότια του οικοπέδου) εμβαδού Ε=40τμ αποκτά τελικό εμβαδό Ε=40+167=207τμ. (το πρόσωπο παραμένει όπως πριν την προσκύρωση , δηλ Π=10,20μ)

    Τα όρια αρτιότητας της περιοχής είναι:

    Κανόνας Ε=400/ Π=15,  Παρέκκλιση (προ ΓΟΚ 73) Ε=300/ Π=13, Παρέκκλιση (προ 1963) Ε=180/ Π=10μ

    Συνεπώς, το οικόπεδο είναι μη άρτιο, αλλά κατεξαίρεση οικοδομήσιμο σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ25 ν.1337/1983.

    Το ερώτημα μου έχει να κάνει με τη μείωση του σ.δ. Ειδικότερα, ο σ.δ. της περιοχής είναι σ.δ.=1,40

    Θεωρείται : (α) ότι το οικόπεδο εμβαδού 207τ.μ. με χρόνο δημιουργίας το 1965 (δηλ. πάει στην παρέκκλιση προ ΓΟΚ 73) υπολείπεται <40% των 300τ.μ.  και χάνει 20% από τον σ.δ. δηλ σ.δ.=1,12

    ή (β) πάω με το οικόπεδο των 167τ.μ. το οποίο υπολείπεται <20% των 180τ.μ. (δηλ. πάει στην παρέκκλιση προ 1963) και χάνει 10% από τον σ.δ. δηλ σ.δ.=1,26

    Θεωρώ ότι είμαι στην (α) περίπτωση, δηλ σδ=1,12 , αλλά θέλω να δω αν υπάρχει κάποια διάταξη - με κάποιον τροπο - να πάω στο σ.δ. =1,26

  6. Καλή σας μέρα

    Μέχρι τι χρηματικό όριο μπορώ να πληρώσω με μερητά για την αγορά εξοπλισμού μου προκειμένου να μπορέσει αυτό (το τιμολόγιο) να περαστεί κανονικά στα έξοδα μου, προκειμένου να μην έχω πρόβλημα? Παλαιότερα θυμάμαι μεχρι 500ευρώ μπορουσα να πληρώσω με μετρητά και δεν υπήρχε προβλημα. Έχει αλλαξει κάτι?

  7. Το βασικό ερώτημα είναι εαν η συνέλευση της πολυκατοικίας μπορεί ή δεν μπορεί να αποφασίσει σχετικά με το εαν θα λειτουργήσει η θέρμανση καθώς ακόμη και ένας να θελήσει, θα πρέπει να ανάψει ο καυστήρας.

    Δηλαδή απαιτειται το 50% +1 για να αναψει ο καυστήρας  ή αρκεί ένας και μόνον ιδιοκτήτης?

  8. Και δηλαδή αν κάποιος θέλει να ζεσταθεί και δεν συμφωνεί το 50% + 1 της πολυκατοικίας να βαλουν πετρελαιο στην πολυκατοικία , τότε?

     

    Δημήτρη, από όσο γνωρίζω η συνέλευση της πολυκατοικίας δεν μπορεί να αποφασίσει το να μην λειτουργήσει η θέρμανση καθώς ακόμη και ένας να θελήσει, θα πρέπει να ανέψει ο καυστήρας. Ισχύει? ή απαιτειται 50% + 1 ψηφοι?

  9. Ερώτημα: Υπάρχει δυνατότητα ενός μεμονωμένου διαμερίσματος να αποσυνδεθεί μόνιμα από το δίκτυο της κεντρικής θέρμανσης (πετρέλαιο)  και να δημιουργήσει αυτόνομη - ανεξάρτητη μόνιμη εγκατάσταση για θέρμανση με πετρέλαιο , χωρίς να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας?

     

     

    οχι,  δεν υπαρχει

    Σε ευχαριστώ Δημήτρη για την άμεση απάντηση.

    Ερώτημα β: Υπάρχει δυνατότητα ενός μεμονωμένου διαμερίσματος να αποσυνδεθεί μόνιμα από το δίκτυο της κεντρικής θέρμανσης (πετρέλαιο) χωρίς να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας χωρίς όμως να εγκαταστήσει - δημιουργήσει νέα αυτόνομη - ανεξάρτητη μόνιμη εγκατάσταση για θέρμανση. Δηλαδή να επιλέξει να ζεσταίνεται με άλλους τρόπους , π.χ. air condition?

    Εφιστώ την προσοχή στο γεγονός ότι πρόκειται για πολυκατοικία με Οικ. Άδεια του 1977.

  10. Ήθελα να ρωτήσω το εξής:

    Δεδομένα: Πολυκατοικία , η οποία κατασκευάστηκε με Οικοδομική Άδεια του 1977 (δηλ. πριν την εφαρμογή του ΦΕΚ 631Δ/1985) , η οποία λειτουργεί με σύστημα κεντρικής θέρμανσης (πετρέλαιο)  και στην οποία η κατανομή των δαπανών θέρμανσης γίνεται σύμφωνα με τον Πίνακα , ο οποίος προσαρτάται στη σύσταση της οριζοντίου ιδιοκτησίας (ο Πίνακας περιλαμβάνει ξεχωριστή στήλη για τα χιλιοστά του κάθε διαμερίσματος και άλλη στήλη για τη συμμετοχή του στις δαπάνες της κεντρικής θέρμανσης - οι αριθμοί αυτοί είναι περίπου ίδιοι , αλλά δεν ταυτίζονται)

    Ερώτημα: Υπάρχει δυνατότητα ενός μεμονωμένου διαμερίσματος να αποσυνδεθεί μόνιμα από το δίκτυο της κεντρικής θέρμανσης (πετρέλαιο)  και να δημιουργήσει αυτόνομη - ανεξάρτητη μόνιμη εγκατάσταση για θέρμανση με πετρέλαιο , χωρίς να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας?

    Να σημειώσω ότι Κανονισμός στην πολυκατοικία δεν υπάρχει (υπάρχει αποκλειστικά και μόνο η Σύσταση Οριζοντιων Ιδιοκτησιών, η οποία δίνει σε κάθε διαμέρισμα χιλιοστά και συμμετοχή σε δαπάνες κεντρικής θέρμανσης).

    Επίσης, οι νέες εγκαταστάσεις , λέβητας, καυστήρας, δεξαμενή πετρελαίου θα τοποθετηθούν σε χώρο αποκλειστικής χρήσης του διαμερίσματος.

  11. Υπάρχει κάτι νεώτερο σχετικά με το εαν ο χαρακτηρισμός μία αυθαίρετης ισόγειας αποθήκης (Ε<50τ.μ.) ως ΥΔΒΧ προυποθέτει την ύπαρξη άλλου χώρου ΚΧ, όπως αναφέρει η Εγκ4?

    ή μπορεί να αντιμετωπιστεί ως ΥΔΒΧ δεδομένου του τροποποιημένου Παραρτήματος.

    Τα δεδομένα μου είναι τα εξής:

    (α) Εκτός σχεδίου γήπεδο - μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο.

    (β) Η μοναδική αυθαιρεσία ειναι μία ισόγεια αποθήκη εμβαδού Ε = 30τμ ύψους 3μ ( >2,5μ )

    Θεωρώ ότι εφόσον δεν υπάρχει χώρος Κ.Χ. (π.χ. κατοικία) και συνυπολογίζοντας όσα αναφέρει ο ΝΟΚ (αρ2 ορισμοί) και η Εγκ4 πρέπει η αποθήκη να μπει ως ΥΔΚΧ.

    Επικαιροποιημένες απόψεις???

  12. Γνωρίζει κάποιος πόσο είναι η νόμιμη αμοιβή δικηγόρου για μεταβίβαση ακινήτου αντικειμενικής αξίας περίπου 50.000ευρώ :

    (α) για έλεγχο τίτλων ιδιοκτησίας και

    (β) για παράσταση στο συμβόλαιο ?

    Κάπου είχα διαβάσει ότι το (α) είναι 1% επί της αξίας και όταν γίνονται το (α) και το (β) μαζί (δηλ. από τον ίδιο δικηγόρο) είναι στο 1,5% της αντικειμενικής. Ισχύει?

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.