Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τεοτοκ

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Τεοτοκ

  1. Παντως σε νεα επικοινωνια μου με την aleo μου ειπαν πως σε οσες λιγοστες εγκαταστασεις ειχαν θεμα μτο φαινομενο pid οταν μετρουσαν ταση ανοικτου βρογχου στα πρωτα 3 και στα τελευταια 3 πανελ του string υπηρχαν αισθητα διαφορετικες μετρησεις για αυτο και θεωρουν πως δεν εχω αυτο το προβλημα.Τους ειπα και για το τεστ ηλεκτροφωταυγειας και μου ειπαν πως θα με απαντησουν αν ειναι αποδεκτες οι μετρησεις απο ρην συγκεκριμενη εταιρια που τους ανεφερα...
  2. Το συστηματακι της efergy την κανει μια χαρα την δουλεια.Ισως εχει μια πολυ μικρη αποκλιση αλλα για τα λεφτα του ειναι σουπερ!
  3. Εριξα μια γρηγορη ματια στο τεστ ηλεκτροφωταύγειας και καταλαβαινω οτι ειναι πραγματικα μια σωστη λυση . Το μονο που δεν ξερω ειναι ποσο αξιζει για να συγκρινεις ποια ειναι η καλυτερη λυση,και εννοω να βαλεις καινουρια πανελ ή να τα ελενξεις(και μιλαω για τα δεδομενα τα δικα μου: 5kw οικιακο).Καποιος αλλος τροπος υπαρχει? Δεν θα επρεπε η προμηθευτρια εταιρια των πανελ να εχει μια διαδικασια ελεγχου?
  4. Οπως ειδες στο γραφημα κατα τις 15:00 παλι το κανει αλλα εκει το καταλαβαινω ειναι η καμιναδα μου. Το φαινομενο παρατηρειται αυτην την εποχη απο τις 10 εως τις 12 και το καλοκαιρι λιγο αργοτερα. Εννοειται πως δεν εχει αλλαξει καποιος παραγοντας οπως σκιαση και επειδη τα βγαλαμε και τα μετρησαμε ενα ενα δεν παρατηρηθηκε καποιο οπτικο προβλημα στα πανελ.Τα junction boxs τα ελενξαμε και δεν φανηκε να εχουν και αυτα θεμα. Τωρα για τους αλλους παραγοντες καλωδια και ασφαλειες-αντικεραυνικα ουτε εκει φαινεται να εχω θεμα. Χαλαζι δεν εχει πεσει αλλα φανταζομαι πως αν ειχα τετοιο προβλημα δεν θα φανερωνοταν μονο στο 1 string. Μπορεις να μου δωσεις τα φωτα σου για το τεστ της ηλεκτροφωταύγειας που ανεφερες?
  5. Καταρχην να σε ευχαριστησω για την αμεση απαντηση σου! Θα δεις στο επισυναπτομενο αρχειο την απεικονιση που εχω απο το μετρητικο μου. Δυστυχως δεν εχω περισσοτερες επιλογες. Οσον αφορα την ασφαλεια σε ευχαριστω για τον ενδιαφερον σου αλλα ειμαι μηχανικος και επισης τις οποιες μετρησεις τις κανει παντα ο εγκαταστατης του φβ(ο οποιος του φανερωνεται για πρωτη φορα τετοιο προβλημα). Τελος η εγκατασταση ειναι απο 1/8/2012. Ελπιζω να βοηθαω λιγο με την απεικονιση. efergy.docx
  6. Καλησπερα σε ολους, θα ηθελα την βοηθεια σας στο προβλημα που αντιμετωπιζω στο οικιακο μου φβ.Ειναι 5kW με πανελ aleo 240W, Εχω 2 strings με 2 inverters.Ολα δουλευαν μια χαρα εως τον περασμενο Αυγουστο.Τοτε ξεκινησε το ενα string στις καλυτερες ωρες παραγωγης να εχει πτωση παραγωγης για περιπου μιση ωρα και μετα επανερχοταν.Αυτο το φαινομενο το κανει πλεον 3 φορες την ημερα μονο τις ''καλες'' ημερες.Μερες με διαστηματα συννεφιας δουλευει απροβληματιστα.Μιλησα με aleo και μου ειπαν να μετρησω εναν ενα τα πανελ .Οντως τα μετρησα και το αποτελεσμα τασης ανοικτου βρογχου ειναι 33Α.Αποτελεσμα αποδεκτο απο την aleo.Τα inverter μου δεν τα aναφερω γιατι φαινεται να μην εχουν προβλημα μιας και οταν τα κανω τραμπα 2 stings το προβλημα παρα μενει στο string και δεν ακολουθει τον inverter.Σας ακουγεται να εχω και εγω το φαινομενο PID?Το ρωταω γιατι εμενα δεν ειναι σταθερα μικροτερη η παραγωγη μου αλλα κατα διαστηματα της μισης ωρας. Σας ευχαριστω εκ των προτερων!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.