Μετάβαση στο περιεχόμενο

doa

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Piraeus

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

doa's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σας. Κατ' αρχάς ευχαριστώ όλους όσοι βοηθούν. Με βοήθησαν κι εμένα προσωπικά το περασμένο Σαββατοκύριακο κι έλυσα απορίες μου. Επανέρχομαι με άλλη μία. Η ερώτηση που ακολουθεί είναι ερώτηση πιστοποίησης σε τμήμα Θερμοϋδραυλικών του ΙΕΚ Κορυδαλλού: "Επιτρέπεται η εγκατάσταση θερμαντικών σωμάτων μικρότερων ή μεγαλύτερων από τα μεγέθη που προβλέπει η μηχανολογική μελέτη? Να αιτιολογήσετε την απάντησή σας." Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Σαββουλίδης Δημ. Θεοδωρος.
  2. Costas ελπίζω να μη σε κουράσω με κάτι τελευταίο. Εχω του Σελλούντου το διπλό βιβλίο. Εχει εκεί μέσα τον πίνακα γιατί εγώ τελικά έχω σε μια φωτοτυπία τμήμα αυτού του πίνακα που έχει από 40 έως 69 deg C. Αν δεν το έχει ο Σελλούντος, μπορείς να μου πεις κάπου που θα το βρω. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Μου έλυσες το θέμα μου 100%. Σαββουλίδης Δημ. Θεόδωρος.
  3. Είναι εκπαιδευτικό το ζήτημα. Κάνω μάθημα σε κάτι παιδια σε ένα ΙΕΚ και το ορίσαμε έτσι στην εργασία. Και λέω να μην κάνω την εύκολη λύση. Να βρω τη λύση έστω και στο λίγο πιο δύσκολο. Το θέμα μου είναι το εξής: 1ο σώμα: [(90+70)/2]-20=60 άρα συντελεστής=1,00 2ο σώμα: [(??+??... εδώ μπορείς να με βοηθήσεις? Εγώ πιστέυω το εξής: 2ο σώμα: [(80+60)/2]-20=50 άρα συντελεστής=0,79 έχω δεχθεί ότι το νερό μπαίνει στο δεύτερο με 80 και βγαίνει με 60. πως το βλέπεις? και συνεχίζω με την παραδοχή ότι έχω 3 σώματα στον βρόγχο. 3ο σώμα: [(65+45)/2]-20=35 συντελεστής για 35 κελσίου δεν υπάρχει! Που κάνω λάθος?? Μήπως κάτι τραγικά εύκολο δεν το έχω καταλάβει? Και φυσικά ούτε λόγος για να αποφασίσω να βάλω 4ο σώμα στον βρόγχο! Εκεί θα ψάχνω στα υπόγεια συντελεστές! Ευχαριστώ πάρα πολύ!!!
  4. Βρήκα ακριβώς την απορία μου. Καλησπερά. Σε σχέση με αυτό που γράφεις. Όταν έχω κόμβο με 3 π.χ. σώματα και έστω στο πρώτο έχω 90/70/20, στο δεύτερο θα έχω με δίοδη βάνα (50% του πρώτου 90 βαθμών νερού θα πάει by pass κατευθείαν στο δεύτερο σώμα και 50 το 70 βαθμών νερό που βγαίνει απο το πρώτο σώμα): 1. (90+70)/2 ή 2. κάτι άλλο που δεν ξέρω? Και μετά, στο δεύτερο σώμα η διόρθωση πως γίνεται? εννοώ όπως στο πρώτο έχω 90/70/20 και πάω στον πίνακα που βρήκες συντελεστή 1,00 και βρίσκω τον αντίστοιχο? Σε ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. Σαββουλίδης Δημ. Θεόδωρος.
  5. Δηλαδή οι του ΤΕΙ δεν έχουν τέτοιο δικαίωμα? Διότι σε ιδιωτικές εταιρείες ήμουν κανονικά ως πραγματογνώμονας.
  6. Καλησπέρα σας κύριοι και κυρίες. Γνωρίζει κάποιος τις διαδικασίες για να πάει κάποιος μηχανικός να γραφτεί στα μητρώα του δημοσίου ως πραγματογνόμωνας, ώστε να καλείται αν χρειάζεται από το κράτος?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Σαββουλίδης Δημ. Θεόδωρος.
  7. Γεια σας και χρόνια πολλά. Δουλευώ ως σχεδιαστής και δουλεύω ταυτόχρονα (εδώ και λίγο καιρό) το ALL PLAN και το ESA PT αλλά και το CINEMA 4D. Μπορούμε να μιλήσουμε με κάποιον γιατί προσωπικά αν και δουλεύω το AUTOCAD εδώ κια χρόνια, και αρκετά έως πολύ καλά το SOLID EDGE το ALL PLAN μου φαίνεται λίγο δύστοκο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.