Μετάβαση στο περιεχόμενο

horatio

Members
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by horatio

  1. Απεχει περιπου 3 μετρα απο το πλησιεστερο σωμα. Μαλλον ειναι και λιγο μουφα ο θερμοστατης, να ψαχτω για κανεναν αλλον?
  2. Καλησπερα σας κυριοι, Εχω βαλει φετος φυσ.αεριο στο διαμερισμα 90τμ., συγκεκριμενα εναν λεβητα Viessman και θερμοστατη Honeywell DT 90A ο οποίος αναβει καθε ~5 λεπτα για ενα λεπτο και εχω μονιμα χλιαρο νερο στα σωματα. Τον εχω στους 22 ολη μερα αλλα νομιζω πως πρεπει να εχω πραγματικη θερμοκρασια 21 και 20,5 στο πιο εκτεθημενο και απομακρο δωματιο. Προτεινετε να τον ΄΄γαργαλησω΄΄, να μεγαλωσω το ΟN OFF time (ειναι στο 1Min) η το cycles/hour (ειναι στο 6) για να εχω πιο ζεστη? Βεβαια με τη συγκεκριμενη ρυθμιση βλεπω πως δεν καιει και πολυ. Σας ευχαριστω εκ των προτερων.
  3. Και μια-δυο τελευταιες ερωτησεις: Εστω οτι θα δουλεψει οπως υποσχεται και δευτερος συναδελφος που ηρθε για αυτοψια, αξιζει να συνδεσω τον ηλιακο με τον λεβητα ή τα 200€ extra δεν θα αποσβεστουν ποτε? Θεωρειται απο την εμπειρια σας ανωτερο τον viessmann 050 συμπυκνωσης εναντι του baxi luna duo tec space+? 1:4 ο ενας 1:7 ο αλλος, τι ειναι τουτα... 500 πραγματα να συγκρινεις, το κεφαλι μου πονεσε.
  4. Δηλαδη φιλε kcher θεωρεις να μη παω στο κολεκτερ, αλλα στο παταρι και να δινω απο το σωμα του μπανιου χωρίς boiler?
  5. Καταλαβα, δεν το γλιτωνω το γεωτρυπανο. Κυριοι σας ευχαριστω. Θελει σκεψη και περαιτερω μελετη και ψαξιμο το πραγμα.
  6. η φωτο του κολλεκτερ επιτελους! http://postimg.org/image/rqt3fxwlz/
  7. Ελεγα μηπως στεκει κατι τετοιο γιατι θα αποφυγω το πολυ τρυπανι και την εμφανη διελευση για να βγουμε εξω στο κουτι. Ενω με τον αλλο τροπο που μου υπεδειξε οι σωληνες περνουν πανω απο τα ντουλαπια της κουζινας και καλυπτονται απο την εσοχη αυτων και μπαινουμε κατευθειαν παταρι με ενα τρυπημα.
  8. Σωστα 7 ειναι το εχω και σε εικονα αλλα δεν μπορω να το ανεβασω. Μια ραγα στο κολλεκτερ με 7 μπλε βανακια και απο κατω αλλη μια με 7 κοκκινα και με τους σωληνες τους αντιστοιχα.
  9. Ναι, εχεις δικιο, μου ειπε και αυτος οτι θα ειναι ανεξαρτητη γραμμη στο boiler απο αυτη του μπανιου.
  10. Καλησπερα φιλε kcher, εξω απο την πορτα εχω να κουτι με σωληνες και κατι βανες και απο πανω τον κυκλοφορητη της θερμανσης. Οι σωληνες φαινεται να εχουν ολοι την ιδια διαμετρο 13mm. 6 ζευγη σωληνων για τα 6 σωματα. Μου ειπε ειναι δισωληνιο συστημα. Οι μετρητες ειναι κατω στον κεντρικο λεβητα και εχουμε ωρομετρηση πετρελαιο. Λες να μου ειπε λαθος??
  11. Ευχαριστω φιλε aithilenio, οποτε με αυτες τις παραμετρους θεωρητικα δεν θα εχουμε προβλημα. Ευχαριστω και παλι.
  12. Θα σε γελασω φιλε μου. Αυτο το σημειο δεν το θυμαμαι καλα. Εχω και ηλιακο παντως, οποτε δεν ξερω αν χρειαζεται. Παιζει ρολο αυτο?
  13. Καλησπερα σε ολους, Σκοπευω να βαλω φυσικο αεριο στο σπιτι μου - διαμερισμα 80τ,μ., 2 δωματια 6 σωματα. Εχω ορομετρηση πετρελαιου αλλα οι μισοι ενοικοι εχουν αυτονομησει στο αεριο οποτε θα ακολουθησω (6 διαμερισματα 3 οροφη οικοδομη). Πηρα μια προσφορα απο εναν συναδελφο σας χθες αλλα θα ηθελα τη συμβουλη σας στο εξης θεμα της εγκαταστασης: Μου προτεινε να βαλουμε στον λεβητα στο μπαλκονι της κουζινας ( ο οποιος λεβητας με μια ερευνα που εκανα τους τελευταιους μηνες θεωρω πως ειναι μια καλη περιπτωση για εξω - Baxi luna space +), αλλα να κουμπωσει τους σωληνες στο παταρι που ειναι το boiler και το δικτυο και τρυπωντας να κατεβει και στο καλοριφερ του μπανιου και απο εκει να διαμοιραζεται και στο υπολοιπο σπιτι αναλογως. Εχω δισωληνιο συστημα μου ειπε, δεν χρειαζεται να τρυπαμε για να κουμπωσουμε εξω που ειναι το κουτι με τους σωληνες και τον υπαρχον κυκλοφορητη. Στην ερωτηση αν θα καθυστερουν να ''παρουν μπρος'' τα σωματα μου ειπαι οχι λογω της κατανομης τους (το σπιτι μου ειναι ενα τετραγωνο πραγμα) και το ζεστο νερο μαλιστα θα ειναι πιο αμεσο. Στεκει τεχνικα μια τετοια εγκατασταση ειναι ειναι μια ''μπακαλιστικη λυση?'' Σας ευχαριστω εκ των προτερων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.