Μετάβαση στο περιεχόμενο

civilgeoeng

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από civilgeoeng

  1. Τα λεγόμενα cofferdams μπορούν να προσομοιωθούν με επίπεδα πλαίσια στα αντίστοιχα ύψη της εκσκαφής όπου χρησιμοποιούνται.

     

    Υπάρχουν εταιρίες που προμηθεύουν αντίστοιχες δοκούς και συστήματα αντιστηρίξεων στην αγορά για αντίστοιχα έργα βαθέων εκσκαφών.

     

    Προσοχή χρείάζεται κατά την επίλυση του πλαισίου στις εσωτερικές αρθρώσεις και στα limitation, ανάλογα όπως τα ορίζει στο specification του ο κάθε κατασκευαστής.

     

    Η σωστή ανάλυση (που θέλω να πιστεύω ότι  γίνεται στην μελετητική πράξη) προυποθέτει επισταμένη μελέτη των σχετικών δυσκαμψιών του συστήματος εδάφους-μεταλλικού πλαισίου προκειμένου να βρεθουν οι σωστές ωθήσεις γαιών και οι αντίστοιχες κατανομές των φορτίων. Αυτό θέλει επαναληπτική διαδικασία καθώς και έλεγχο αν η παραμόρφωση του πλαισιου γίνεται σύμφωνα με τα assumptions που έχουμε υποθέσει για την αλλαγή της γεωμετρίας κάτω από τα εξωτερικά φορτία.

     

    Με δεδομένα τα φορτία από τις εδαφικές ωθήσεις έγραψα συνάδελφε.

    Στο δια ταύτα για τη στατική τους επίλυσή?

  2. Καλησπέρα συνάδελφοι

     

    Γνωρίζει κανείς με ποιόν τρόπο υπολογίζουμε τα εεμ ενός ορθογωνίου μεταλλικού πλαισίου (με συνδέσεις στους κόμβους προφανώς, όχι συνεχούς) με αντηρίδα στο μέσο των μελών της μεγάλης διάστασης, για την αντιστήριξη εκσκαφής (με δεδομένα τα φορτία από τις εδαφικές ωθήσεις)?

    Κάτι τέτοιο δηλαδή:

    http://www.gme-shields.com/wp-content/uploads/2013/01/2013-12-10_1341.png

  3. IELTS, με συγκεκριμένο βαθμό κιόλας, απαιτείται ΜΟΝΟ αν θέλεις να κάνεις μεταπτυχιακό. Για να πιάσεις δουλειά πρέπει να ξέρεις να μιλάς και να γράφεις μια ξένη γλώσσα, όχι πτυχίο ξένης γλώσσας. Το αν ξέρεις θα φανεί όταν έχεις συνέντευξη. Από εκεί και πέρα υπάρχει thread με πάρα πολλές πληροφορίες.

     

    Κάπως όμως πρέπει να φρεσκάρω τα αγγλικά μου για να μπορώ να τα κάνω αυτά (το lower το είχα πάρει προ 15ετίας).

    Με την προετοιμασία για το IELTS λογικά θα είμαι οκ για μια συνέντευξη, σωστά?

     

    Όταν λες Βόρεια Ευρώπη ουσιαστικά πρέπει να έχεις στο μυαλό σου Αγγλία γιατί για Γερμανία το ξεχνά αν δεν ξέρεις Γερμανικά και σε χώρες όπως Σουηδία-Νορβηγία-Ολλανδία-Δανία υπάρχουν ελάχιστες δουλειές για πολιτικούς μηχανικούς (και μάλιστα μόνο με Αγγλικά)

     

    Κρίμα, κυρίως Σκανδιναβικές είχα κατά νου...

    Και Φινλανδία ίδια φάση να υποθέσω?

     

    1. Να κάνεις ένα μεταπτυχιακό στην Αγγλία προσπαθώντας να διασυνδεθείς με την εκεί αγορά ελπίζωντας σε μια δουλειά μετά κόντρα στον τεράστιο ανταγωνισμό

     

    Δυστυχώς λεφτά και κουράγια για επιπλέον σπουδές προς το παρόν δεν υπάρχουν...

    Γνωρίζω πάντως δύο συμφοιτητές οι οποίοι με το που τελείωσαν πριν 2 χρόνια βρήκαν δουλειά στην Αγγλία.

    Παίζει σήμερα κάτι τέτοιο?

     

    2. Να ξεχάσεις την Ευρώπη και να ψάξεις δουλειά στα πέρατα του κόσμου: Μέση Ανατολή, Αφρική, Απώτερη Ανατολή...(πάλι κόντρα στον τεράστιο ανταγωνισμό)

     

    Η.Α.Ε. νομίζω ζητάνε μόνο έμπειρους μηχανικούς, ή κάνω λάθος?

    Η.Π.Α., Καναδάς και Αυστραλία τι παίζει?

  4. Καλησπέρα φόρουμ,

     

    μετά από μια δεκαετία και πλέον πήρα το δίπλωμα πολιτικού μηχανικού γεωτεχνικού τομέα.

    Με ενδιαφέρει να βρω δουλειά στο εξωτερικό (έστω και ετεροαπασχολούμενος για αρχή), κατά προτίμηση βόρεια Ευρώπη.

    Από πτυχία ξένων γλωσσών έχω μόνο το lower και απ' όσο ξέρω για εξωτερικό απαιτείται το ielts.

    Ποιά είναι τα πρώτα βήματα που πρέπει να κάνω τώρα (και με ποιά σειρά αν έχει σημασία), τι πρέπει να ξέρω/ψάξω/μάθω και τι έχετε να προτείνετε οι πιο έμπειροι σε κάποιον που ξεκινάει τη σταδιοδρομία του έχοντας ως στόχο την εργασία στο εξωτερικό?

     

    Ευχαριστώ!

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.