Μετάβαση στο περιεχόμενο

andreaskouzapas

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

andreaskouzapas's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. το συγκεκριμενο μηχανημα θα κανει ενα κυκλο εργασιας. Για να γινει ομως σωστα πρεπει να λαμβανει σηματα απο διαφορα switches. Και ως επακολοθο να δινει εντολες σε actuators η contactors. Τωρα νομιζω ειμαι πιο ξεκαθαρος. Εχει δουλεψει κανεις με τετοιου ειδους καταστασεις να μας πει; Τα plc τι τιμες εχουν στο εμποριο και τι χρειαζομαι για τον προγραμματισμο του; Η γλωσσα lader ισχυει ακομα;
  2. Κυριοι γεια σας. Θελω να κατασκευασω ενα μηχανημα το οποιο για να λειτουργησει σωστα πρεπει να περνει feedback απο limit switches η proximity switch η οτιδηποτε χρειαστει και να δινει εντολες για να ενεργοποιουντε contactors. Να χρεισιμοποιησω plc η κατι πλακετες οπως το ardruino η το rashberry; Πειτε μου την γνωμη σας.
  3. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Νομίζω φίλε Πέτρανθε με κάλυψες πλήρως. Κινήθηκα στις ίδιες γραμμές με τις δικές σου.
  4. Το σπιτι ειναι κυπρο αρα δεν ειναι υποχρεωφικη η θεμελιακη γειωση. Η περιπτωση που περιγραφω ειναι περιπου σαν την θεμελιακη γειωση με την διαφορα οτι ολος ο οπλισμος γειωνετε σε μια μονο ραβδο. Δεν ακουμπα το μπετον στο εδαφος. Ο λογος ειναι επειδη στην κατω μερια συνηθιζεται να βαζουν ναιλον.
  5. Οκ. Απο οτι καταλαβα ο επιτηρητης τασης ελεγχει τα επιπεδα της τασης μεταξυ φασεων και ουδετερου. Ακομα προστατευει στην περιπτωση που χαθει ο ουδετερος ή καποιες απο τις φασης. Και δεν προστατευει απο πληγμα κεραυνου.
  6. Συναδελφοι δικο μου λαθος. Phase failure εννοουσα. Παρακαλω οπως διορθωθει και στον τιτλο.
  7. Φιλε μανο ευχαριστω για την απαντηση. Στην περιπτωση που αναφερω, το πατωμα ειναι επενδυμενο με κεραμικο. Δεν ειναι φουλ γειωμενο π.χ γειωμενο σιδερο. Το ερωτημα μου ακριβως ειναι αν θα ηταν προτιμοτερο να πλησιασω σε χαμηλοτερη αντισταση πατωματος γειωνοντας τον οπλισμο απο κατω η οχι. Ελπιζω να μην σας μπερδεψα.
  8. Αγαπητοί συνάδελφοι, ένα phase relay, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν surge arrestor τόσο σε άμεσα όσο και σε έμμεσα κτυπήματα κεραυνών; Ευχαριστώ.
  9. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους δημιουργούς αυτού του site. Είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιώ από τα φοιτητικά μου χρόνια. Συνάμα θα ήθελα να εκφράσω μία απορία σχετικά με την ηλεκτρική αντίσταση που πρέπει να έχει ένα πάτωμα-δάπεδο. Την στιγμή που δεν μπορώ να έχω ηλεκτρικά μονωμένο πάτωμα (λόγο του ότι μιλάμε για σπίτι), τι είναι προτιμότερο; Να γειώσω τον οπλισμό-σιδεροσύνδεση του σπιτιού για να έχω όσο γίνεται χαμηλότερη αντίσταση ή όχι;; Στην περίπτωση που γειώσω τον οπλισμό του σπιτιού για χαμηλότερη αντίσταση, τότε: -στην περίπτωση σφάλματος φάσης με πάτωμα θα έχω μικρές βηματικές τάσεις ενώ -στην περίπτωση που το ρεύμα διαπεράσει μέσω ενός ανθρώπου (δηλαδή ένας ξυπόλυτος ακουμπήσει την φάση) θα έχω πιο υψηλά ρεύματα. Θα απαντούσε κάποιος θα πέσει το RCD αλλά μου αρέσει να σκεύτομαι τα πράγματα και για την περίπτωση μη διακοπής του RCD. Για να μην παρεξηγηθώ εννοείται ότι το σπίτι θα έχει ράβδο γείωσης. Είναι σύστημα ΤΤ. Αναμένω τις απαντήσεις σας. Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.