Μετάβαση στο περιεχόμενο

Mindcircus

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

226 profile views
  1. Προς Dimitris GM Και εάν προς το παρόν δεν υπάρχει δυνατότητα για νόμιμη άδεια κ ο έχων τον "αερα" θέλει να κάνει παράνομη υπαγωγή στον 4178? Με λίγα λόγια, δίνω συναίνεση αφού το ρίσκο είναι 100% δικό του ή θα βρω τον μπελά μου?
  2. Συγνωμη που δεν ημουν ξεκαθαρος.Ο αυθαιρετουχος είναι αυτός με το δικαίωμα υψουν.
  3. Σύμφωνα με το νόμο η ταράτσα/δώμα δεν μπορεί να αποτελέσει οριζόντια ιδιοκτησία και είναι στην ιδιοκτησία όλων των ιδιοκτητών μιας πολυκατοικίας, ανεξάρτητα εάν έχει συμφωνηθει αποκλειστική χρηση. Έστω τώρα ότι κάποιος ιδιοκτήτης έχει δικαίωμα υψουν στη συμβολαιογραφική πραξη. Τότε, το νέο διαμέρισμα έρχεται στην ιδιοκτησία του με την ολοκλήρωσή του. Εάν κατά την ανέγερση προβεί σε πολεοδομικη παράβαση, και υπαρξει καταγγελια το πρόστιμο (κ τα πιθανά ποινικά εάν εξαντληθεί η αυστηροτητα) ειναι ευθύνη μόνο του ιδιοκτήτη που χτίζει, ή όλων των ιδιοκτητών στους οποίους ανήκει (από το νομο) ή ταράτσα?
  4. Η απάντηση όσον αφορά τον 4178 είναι σαφής. Το οικόπεδο έχει ΣΔ 0.8, άρα και μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος 14μ. Η πολυκατοικία είναι ήδη 5οροφη (ισόγειο+4 όροφοι), οπότε έχει εξαντληθεί το ύψος, καθώς το επιπλέον δωμάτιο στην ταράτσα θα συνιστούσε 6ο όροφο, οπότε, ακόμα και αν υπάρχει υπόλοιπο συντελεστή, δεν μπορώ να κάνω κάτι (νόμιμα). Σωστά?
  5. Σας ευχαριστώ και πάλι. Παραθέτω για ευκολία (γιατί το έμπειρο μάτι ίσως δει κάτι που η δική μου περιγραφή δεν μπορεί να αποτυπώσει) αεροφωτογραφια (Google maps) καθως και πλαϊνή από την πλευρά του δρόμου (street view Google maps). Το καφέ κομμάτι στην οροφή είναι το ξύλινο στεγαστρο της περγκολας και το κομμάτι που επιθυμώ να κλείσω με αλουμίνια. Όπως βλέπετε από την πλαϊνή φώτο υπάρχει ήδη ένας τοίχος στον οποίο στηρίζεται μέρος του στεγαστρου της περγκολας, ενώ εκεί που τελειώνει ο τοίχος, ιδανικά θα μπουν αλουμίνια. Για να μην παρεξηγηθώ, σκοπός μου, ως αδαής, είναι να δω εάν αξίζει τον κόπο να ξεκινήσω τη διαδικασία αυτοψίας κ μελέτης (επειδή δε γνωρίζω την ακριβή ερμηνεία του νομου κ αντιλαμβανομαι πως είναι τραβηγμένη περιπτωση) ή, κατά τα κοινώς λεγομενα, θα φάω τα μούτρα μου
  6. Ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν είμαι μηχανικός, ιδιώτης είμαι. Τι εννοείτε παράνομη υπαγωγή?
  7. Στην ταράτσα τετραοροφης οικοδομής υπάρχει μικρό δώμα και ξύλινη πέργκολα η οποία κατασκευαστει το 2009. Περιμετρικά υπάρχει το στηθαιο του μπαλκονιού και τοιχώμα στο οποίο στηρίζεται μέρος της περγκολας. Βάσει αυτού μπορεί να γίνει τακτοποίηση αυθαιρετου ισχυριζομενοι πως έχει ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός πριν το 2011 και να 'κλειστεί' η περγκολα δημιοργωντας ένα επιπλέον δωμάτιο, το οποίο θα συνδεθεί με εσωτερική σκάλα με τονα τελευταίο όροφο? Σημειωτέον, έχει εξαντληθεί το ύψος και δεν μπορεί να εκδοθεί 'κανονικη' οικοδομική άδεια.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.