Μετάβαση στο περιεχόμενο

AntoniaTz

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by AntoniaTz

  1. επιτρέψτε μου να καταλάβω, μου λέτε τώρα ότι για κάθε μία περίπτωση, υπάρχει μόνο μία λύση σύμφωνα με τους κανονισμούς και τα πρότυπα και το κόστος είναι αυτό και τέλος? Αποκλείεται να μας έχουν προταθεί με βάση των κανονισμών/προτύπων παραπάνω της μίας λύσης και δεν είναι κάνε αυτή και τέλος? Επίσης, τα πρότυπα και οι κανονισμοί θα αποφασίσουν για τη χρήση το χώρου, αν ας πούμε θέλουμε να στρώσουμε τραπεζοκαρέκλες ή θέλουμε να παραμείνει αποκλειστικά για την πρόσβαση στους ηλιακούς χωρίς χρήση? αναφέρομαι στη βατότητα ή μη... δεν είναι και αυτός παράγοντας του κόστους? Να μην μακρηγορώ... και επειδή οτιδήποτε και να πω είναι ή το βγάζετε λάθος... ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας! (ελπίζω σε αυτό να υπάρχει συμφωνία).
  2. * κριτήριο της επιλογής μας είναι η ελαφριότερη σε βάρος κατασκευή - δεν αναφέρθηκα σε ποσό και καλαισθησία. η καλαισθησία έρχεται σε δεύτερη μοίρα. * δεν αναφέρθηκα σε βατή επιφάνεια - η αναφορά στα ηλεκτρολογικά είναι γεγονός αλλά δεν είναι για ιδιαίτερο σκοπό πέραν του να συναντήσουν πάνω στο δώμα τους ηλιακούς * ναι χρειάζονται ρύσεις όπως και έχει αναφερθεί αρχικά
  3. Συγχνώμη, δεν κατάλαβα την ερώτηση. Όταν μιλάτε για κόστος, εννοείται το οικονομικό της υπόθεσης για την κατασκευή? Τότε κατ' εμέ είναι απόφαση του ιδιοκτήτη εάν θα επιλέξει τη λύση Α ή Β με την προϋπόθεση φυσικά ότι μιλάμε για λύσεις βασισμένες στις μελέτες του κτίσματος. Έχουμε βρεθεί μπροστά σε αρκετές παρουσιάσεις από κατασκευαστές ύστερα από επίσκεψη του χώρου-αυτοψία και με βάση την κατασκευή μας. Οι λύσεις αφορούν: συμβατική - ανεστραμμένη - με ή χωρίς ασφαλτόπανο, κτλ. Προσωπικά είμαι ενάντια του ασφαλτόπανου... την ίδια στιγμή που από κάποιους ειδικούς που έχουμε πάρει λύση και σεβόμαστε την εμπειρία τους το έχουν. Όχι όμως όλοι. Εάν δεν κατάλαβα σωστά, παρακαλώ αγνοήστε ή/και σβήστε το υπάρχον ποστ.
  4. όταν λέω στους απέναντι βλέπουμε τα δικά μας ελαττώματα... δεν αναφερόμουνα σε σένα προσωπικά αλλά και το γεγονός ότι έχει-δεν έχει κάνει κάποιος κατασκευή χωρίς άδεια δεν είναι ελάττωμα αλλά το αποτέλεσμα κάποιου... ελάττωμα είναι να ενεργεί ας πούμε στη ζωή του κάποιος παράνομα που μπορεί να είναι από άδεια κατασκευής, πληρωμές άνευ αποδείξεων, κτλ. όπως είπα και παραπάνω: Η άδεια έχει ημερομηνία Δεκ.2014 και αν με όλους που έχω συνεργαστεί μέχρι τώρα ήξεραν ή ήθελαν να κάνουν τη δουλειά τους με συνέπεια, δε θα ήμουνα τώρα εδώ να θέτω ερωτήματα και αντί για απαντήσεις να λαμβάνω κρίσεις και συμπεράσματα. Το 'θέματα ιδιωτών' τελικά τι σκοπό εξυπηρετεί ή κάτω από ποιες προυποθέσεις χρειάζεται κάποιος να ποστάρει χωρίς να λάβει το σχόλιο - ρώτα μηχανικό. "Αγαπητέ" Arche... δε ζητάω να φιάξω μελέτη μέσα από το σάιτ σας, ούτε και να βρω ττη λύση μου. Ζητάω να μάθω ποιες είναι οι απόψεις των ατόμων με εμπειρία σε θέματα τέτοια Γι'αυτό παραθέτω ξανά την ερώτησή μου και σε παρακαλώ πολύ αν δεν έχετε να προτείνετε κάτι επί του θέματος μπορείτε είτε να με αγνοήσετε ή ακόμα να σβήσετε και το μήνυμα (αν θεωρείτε ότι κακώς το ανέβασα εδώ) στην καινούρια κατασκευή οικοδομής - η ταράτσα στο σκυρόδερμα χωρίς επιπλέον διαμόρφωση - τι θα προτείνατε για μία λύση υγρο-θερμο-μόνωσης? με δεδομένα * προτιμούμε την πιο ελαφριά σε βάρος λύση * ο ηλεκρολόγος έχει τραβήξει ορατές καλωδιώσεις από τη μια άκρη στην άλλη οι οποίες τρέχουν στο πάτωμα * χρειαζονται ρησεις * μιλαμε περιπου για τα 85m2
  5. Έχεις δίκο Arche... από το πληκτρολόγιο οι κουβέντες είναι πολλές, όπως και η κρίση σου να ξέρεις για το θέμα αδείας. Από που το έβγαλες το συμπέρασμα? από το γεγονός ότι έχω κατά καιρούς στείλει κάποιες ερωτήσεις (νόμιζα ότι γι'αυτό υπάρχει εδώ το θέμα ιδιωτών)... ή όλοι όσι έρχονται στο forum αυτό είναι παράνομοι ιδιοκτήτες (συνήθως στον απέναντι βλέπουμε τα ελαττώματα τα δικά μας) ? Η άδεια έχει ημερομηνία Δεκ.2014 και αν με όλους που έχω συνεργαστεί μέχρι τώρα ήξεραν ή ήθελαν να κάνουν τη δουλειά τους με συνέπεια, δε θα ήμουνα τώρα εδώ να θέτω ερωτήματα και αντί για απαντήσεις να λαμβάνω κρίσεις και συμπεράσματα.
  6. Να προσθεσω: * χρειαζονται ρησεις * μιλαμε περιπου για τα 85m2 Ευχαριστω.
  7. καλησπέρα σας! έχοντας διαβάσει αρκετές σελίδες για μόνωση ταράτσας στο θέμα αυτό και σε άλλα που έχουν ανοιχτεί στο forum, έχω βρεθεί μπροστά σε διάφορες λύσεις πιστοποιημένες και μη - αρκετές ώστε έχω γεμίσει ερωτηματικά πολλά... γι'αυτό θα τολμήσω να ρωτήσω για μια ακόμα φορά τη γνώμη/συμβουλή σας για το παρακάτω. στην καινούρια κατασκευή οικοδομής - η ταράτσα στο σκυρόδερμα χωρίς επιπλέον διαμόρφωση - τι θα προτείνατε για μία λύση υγρο-θερμο-μόνωσης? με δεδομένα * προτιμούμε την πιο ελαφριά σε βάρος λύση * ο ηλεκρολόγος έχει τραβήξει ορατές καλωδιώσεις από τη μια άκρη στην άλλη οι οποίες τρέχουν στο πάτωμα ευχαριστώ!
  8. Καλησπέρα σας! Σχετικά με το θέμα θερμοπρόσοψης/κέλυφος και τρυπημα... σε καινούρια οικοδομή έχουμε βάλει στις προσόψεις μπαλκονιών (μπρος/πίσω) θερμοπρόσοψη. Όταν με το καλό μετακομίσουμε και έρθει η ώρα της ανάγκης να τρυπήσουμε τη θερμομόνωση, π.χ. να περάσουμε καλωδιώσεις κλιματιστικού... τι θα πρέπει να προέξουμε? Αναφέρθηκε παραπάνω... να τρυπήσουμε τη θερμομόνωση σε βάθος αρκεί μετά να την επισκευάσουμε. Ευχαριστώ.
  9. Ευχαριστώ αγαπητέ astrah. Πράγματι για οικιακό τιμολόγιο ρεύματος η διαφορά είναι μικρή. Μπορείς να μιλάς για οικονομικότερη λύση στην περίπτωση των μεγάλων καταναλώσεων - επαγγελματική χρήση. Ήμουνα σήμερα στη ΔΕΔΔΗΕ για να ρωτήσω τι σημαίνει από θέμα κόστους και χρόνου, η εγκατάσταση καινούριας παροχής/μετρητή. Πρόκειται για καινούρια οικοδομή. Αυτό που μου είπανε είναι να κάνω την αίτηση, να γίνει μελέτη και τότε θα μπορούν να μου πουν το κόστος και χρόνο. Μην έχοντας προηγούμενη εμπειρία με τέτοιου είδους εγκατάσταση, από δική σας εμπειρία, τι πιστεύετε? Μιλάμε για καινούρια ηλεκτροδότηση σε γειτονειά Πειραιά/Καμίνια πυκνοκατοικημένη θα έλεγα.
  10. Καλησπέρα σας... ποια είναι η γνώμη σας για παροχη ηλεκτρικης ενεργειας μέσω ιδιωτικής εταιρείας και όχι από ΔΕΗ? Έχει κάποιο μέλος εμπειρία με παροχής ρεύματος από ιδιωτική εταιρεία, αξίζει τον κόπο? Να προσθέσω ότι πρόκειται για καινούρια εγκατάσταση, πρώτη φορά ρευματοδότηση για το εν λόγω οικοδόμημα.
  11. Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές και τις αναλυτικές οδηγίες!
  12. Αγαπητοί/ές, σε συνέχεια τους θέματος αυτού, έλαβα περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο εφαρμογής του βιομηχανικού κατευθείαν πάνω στο μπετό. 1. εξομάλυνση επιφανειών με εργαλείο ειδικό αδαμαντοφόρο 2. λείανση με μηχανή μωσαικών 3. απαραίτητοι καθαρισμοί + αστάρι + .... υπόλοιπες εργασίες εφαρμογής βιομηχανικού. Το ότι δε θα πέσει τσιμεντοκονία και τα βήματα (1) και (2) θα γίνουν κατευθείαν πάνω στην πλάκα του μπετού του υπογείου θα πρέπει να με απασχολεί ή λόγω της άγνοιας μου ανησυχώ άνευ λόγου και αιτίας ;
  13. επιτρέψτε μου να προσθέσω, όταν εννοώ να διαχειριστεί και λειάνει την πλάκα, όχι με μηχάνημα απ' ευθείας πάνω στο μπετό, αλλά με τη χρήση κάποιου υλικού με σκοπό να "γεμίσει" και να δώσει την πιο λεία επιφάνεια. Το υλικό αυτό δεν είναι τσιμεντοκονία, αλλά και λεπτομερή απάντηση δεν πήρα. ζήτησα ήδη να μου γράψουν στην προσφορά υλικά και εργασίες που πρόκειται να γίνουν ώστε να υπάρχει μία πιο ξεκάθαρη εικόνα. Το ερώτημα παρ' όλα αυτά παραμένει: Χρειαζόμαστε την παραδοσιακή τσιμεντοκονία όπως την ξέρουμε που στρώνεται πριν την τελική διαμόρφωση (πλακάκια/μάρμαρα, κτλ.) από κάτι που δεν μπορούμε να το υπολογίσουμε αυτή τη στιγμή? Είναι δηλαδή απαραίτητη για την προστασία της υπάρουσας υποδομής και ας πρόκειται η τελική επίσρωση να είναι κάτι "ελαφρύ" όπως το βιομηχανικό και όχι κάτι άλλο? Ευχαριστώ!
  14. Καλημέρα! Για μία νεόδμητη οικοδομή, το δάπεδο του υπογείου έχει παραμείνει χωρίς καμία διαμόρφωση, δηλαδή στην πλάκα σκυροδέματος από την ανέγερση του κτιρίου. Το δάπεδο είναι σε καλή κατάσταση, χωρίς ρήγματα, υγρασία και διακυμάνσεις υψομετρικές. Η πλάκα δεν είναι λεία, αλλά είναι επίπεδη. Δεν περνάνε σωληνώσεις π.χ. κάποια ενδοδαπέδια θέρμανση ή ηλεκτρικές γειώσεις, ούτε ορατές αλλά και ούτε μέσα στο τσιμέντο. Οι τοίχοι έχουν σοβατιστεί και είναι έτοιμοι για ελαιοχρωματιμό. Για το χώρο αυτό που αποτελείται από 3 αποθήκες, δωμάτιο καυστήρα/δεξαμενής και διάδρομο, σκεφτόμαστε να προχωρήσουμε στη λύση του βιομηχανικού δαπέδου. Το ερώτημα που έχουμε είναι αν πριν την εφαρμογή της λύσης αυτής απατείται τσιμεντοκονία. Τεχνίτες από τους οποίους έχουμε πάρει προσφορά, αναφέρουν ότι το υπάρχον δάπεδο είναι σε τέτοια κατάσταση που μπορούν να το διαχειριστούν και να το λειάνουν χωρίς προσθήκη τσιμεντοκονίας. Θα ήθελα τη γνώμη σας γι'αυτό το θέμα. Θα μας προστατέψει η εφαρμογή της τσιμεντοκονίας από κάτι που δεν μπορούμε να το υπολογίσουμε αυτή τη στιγμή? Ο λόγος που κοιτάμε βιομηχανικό δάπεδο είναι θέμα οικονομικότερης λύσης από το στρώσιμο πλακακιών. Ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.