Μετάβαση στο περιεχόμενο

alekos-iraklio

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Ηράκλειο Κρήτης
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Εταιρία Λογισμικού

alekos-iraklio's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Για τις πλάκες πεζοδρομίου να προσθέσω σε αυτό που έγραψε ο nik ότι είναι και το αισθητικό το θέμα, αφού μου αρέσουν περισσότερο τα πλακάκια. Απλά θα προσπαθήσω να μην είναι σκουρόχρωμα για να αντανακλάται ένα ποσοστό ακτινοβολίας. Για την αφαίρεση του ασφαλτόπανου σκεφτόμουν να το κρατήσω για να γλιτώσω το κόστος της αφαίρεσης και λόγω του ότι είναι σε καλή κατάσταση να το χρησιμοποιήσω σαν φράγμα υδρατμών και extra στεγάνωση. Ούτε εγώ έχω καταλάβει πως μπορεί να δημιουργηθούν υγροποιήσεις. Επίσης θεωρείτε ότι το επιπλέον κόστος για το 8αρι dow αξίζει? Με δεδομένη και τη γεωγραφική περιοχή που μένω..
  2. @nik Αυτή ειναι η τιμή, αλλά μόνο για τη μόνωση, όχι για τα πλακάκια. κ.Ροδόπουλε δεν έχει γίνει μελέτη από κάποιο μηχανικό. Αυτό είναι που μου πρότεινε η πλειοψηφία των μονωσάδων. Ποια βήματα της διαδικασίας πιστεύετε πως πρεπει να αλλάξω ή να προσέξω? Πιστεύτε πως πρεπει να αφαιρέσω το ασφαλτόπανο παρόλο που είναι σε καλή κατάσταση? Επίσης αν έχετε συμβουλές σε σχέση με τα υλικά είναι ευπρόσδεκτες. Δυστυχώς με όσους επαγγελματίες του κλάδου των μονώσεων ήρθα σε επαφή εδώ στο Ηράκλειο αντιμετωπίζουν το θέμα με μια σχετική προχειρότητα. Ίσως να φταίει ότι δεν είναι κάποιο μεγάλο και ακριβό έργο..τι να πω.. Ευχαριστώ
  3. Καλημέρα και συγχαρητήρια για την τόσο καλή δουλειά που κάνετε στο forum. Είναι το πρώτο μου post αλλά έχω φάει πολλές ώρες διαβάζοντας με ενδιαφέρον τις διάφορες συζητήσεις. Ο λόγος που αποφάσισα να γράψω είναι γιατί θέλω να κάνω μια μόνωση στην ταράτσα του σπιτιύ μου και έχω μπερδευτεί με το τι είναι το πιο σωστό. Μετά από επικοινωνία και συναντήσει με πολλούς επαγγελματίες του χώρου κατέληξα στην εξής διαδιακσία μόνωσης: Σημείωση: Το δώμα αυτή τη στιγμή έχει ασφαλτόπανο σε καλή κατάσταση και μετά την ολοκλήρωση της μόνωσης θα τοποθετηθεί γρανιτοπλακάκι. 1. Κοπή Αναμονών και πέρασμα με αναστολέα διάβρωσης (σταθεροποιητή σκουριάς) (π.χ. DuroStick RUST FREE POWDER). 2. Επάλειψη με ασφαλτικό γαλάκτωμα ESHACOAT για δημιουργία φράγματος υδρατμών. (χρειάζεται αφού έχω ήδη ασφαλτόπανο?) 3. Τοποθέτηση εξαεριστήρων (χρειάζεται?) 4. Τοποθέτηση φύλλων εξηλασμένης πολυστερίνης 5cm (DOW Roofmate ή Fibran) και κόλλησης τους με λεπτό στρώμα ελαστικής κόλλας πλακιδίων. 5. Κατασκευή ινοπλισμένης τσιμεντοκονίας κλήσεων με γαρμπιλομπετόν (ή περλομπετόν) με προσθήκη ρητινούχου γαλακτώματος και ινών προπυλενίου. Για τη δημιουργία οπλισμού του κονιάματος τοποθετείται σιδηρόπλεγμα. 6. Περιμετρικά του στηθαίου θα τοποθετηθεί φύλλο Ethafoam ώστε να δημιουργηθεί αρμός συστολής-διαστολής 5χιλ. Ο αρμός αυτό στη συνέχεια θα σφραγιστεί με πολυουρεθανική μαστίχη. 7. Διάστρωση εύκαμπτου τσιμεντοειδούς στεγανωτικού υλικού (BAUER ή MAPELASTIC ή kerakoll ή Durostick) μαζί με οπλισμό δυχτάκι σε όλη την επιφάνεια της ταράτσας και περιμετρικά του στηθαίου σε δύο στρώσεις. 8.Μετά από το πολύ 2 μέρες κόλληση πλακιδίων. Βρίσκομαι στο Ηράκλειο Κρήτης και η τιμή που έχω είναι περίπου στα 30 Ευρώ/τ.μ. (η τιμή δεν περιλαμβάνει τη κόλληση και αγορα των πλακιδίων) Θα ήθελα την άποψη σας επί του θέματος.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.