Μετάβαση στο περιεχόμενο

panos-v

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by panos-v

  1. Το έγραψα γιατί το πίστευα. Μέχρι που είδα ότι οι απαντήσεις που πήρα απ τον didonis ήταν αυτά που μου είπαν 5-6 άσχετοι φίλοι. Τίποτα το συγκεκριμένο δηλ, παρά αοριστίες που στο τέλος κατέληξαν σε "χαλαρή πλακίτσα" στην οποία αρχικά γέλασα, αλλά επειδή συνεχίστηκε μεταξύ μελών, απάντησα αναλόγως. Δεν άνοιξα θέμα για χαλαρή πλακίτσα. Όσο για την ποινή ασχολίαστο. Αναφέρθηκα στους τρόπους που χρησιμοποιούν οι δημοκρατικότατοι συντονιστές ώς συνήθως. Το τελευταίο με έκανε να γελάσω πολύ... Εγώ δηλ είμαι ευεργετηθέντας?? χαχαχα Και αχάριστος κιόλας? Και εχθρός προς αυτόν που με ευεργέτησε??? χαχαχαχα τι να πω φίλε. πολύ γέλιο.
  2. Επειδή δεν απευθύνεσαι σε εμένα δεν θα σου απαντήσω κάτι. Επειδή όμως με χαρακτηρίζεις αγενή, θα σου απαντήσω. Στην ζωή μου έχω μάθει να απαντάω στον καθένα, ακριβώς όπως μου απευθύνεται. Αν διαβάσεις όλες μου τις απαντήσεις θα δεις ότι στους βλάκες απαντάω αναλόγως, στους εξυπνάκηδες το ίδιο και στους καλοπροαίρετους και ευγενικούς, ευγενικά. Είναι απλό. Δεν πρέπει να αφήνεις έναν βλάκα να περνιέται για έξυπνος, αλλά πρέπει να του υπενθυμίζεις ότι είναι βλάκας για να μην σου σπαταλάει τον χρόνο με βλακείες. Ως γενική αρχή αυτό που λέω. Δεν λέω κάποιον βλάκα εδώ μέσα.
  3. Συγνώμη που παρόλο που δεν έχω καμμια σχέση με την επιχειρηματικότητα και τα φορολογικά τολμάω να σκεφτώ να κάνω μια επιχείρηση, επενδύοντας ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ. Αλλά όπως πολύ καλά λες, ΕΣΥ θα φοβόσουν. Εγώ πάλι επειδή είμαι ΕΓΩ, ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ καθόλου. Και ξέρεις γιατί? Γιατί αν θες να πετύχεις κάτι στην ζωή σου, και εν προκειμένω μια επιχείρηση, πρέπει να ρισκάρεις. Δεν υπάρχει προσδοκία κέρδους, χωρίς ρίσκο. Τώρα για την εταιρεία συμβούλων τι να πω? Ότι αν πάω σε εταιρεία για να μου υπολογίσουν τα κόστη λειτουργίας, νερού, ρεύματος θα γελάνε? Δηλ, τι να μου υπολογίσουν ακριβώς? Πόσο ενοίκιο θα δίνω? Ή πόσο καταναλώνει πχ το πιεστικό σε ρεύμα και νερό. Έτσι ενδεικτικα να σου πω πως αν μιας συσκευή έχει ισχύ 2000 watt αυτό σημαίνει ότι καταναλώνει 2 kw την ώρα. Κάνεις και τον πολλαπλασιασμό με την τιμή της kwh και thats all. Το ίδο και για το νερό. Τα μηχανήματα στα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, αναφέρουν και την κατανάλωση ανα λεπτό. Μια απ τα ίδια κι εδώ.
  4. Αν και η ερώτησή σου είναι επιπέδου 10χρονου, θα κάνω τον κόπο να σου απαντήσω. Eίναι πλυντήριο αυτοεξυπηρέτησης, όπου εκτός από τον χώρο, δίνεις τα μηχανήματα πίεσης νερού, τον αφρό, την σκούπα και τον αέρα. Επίσης δίνεις το νερό και το ρεύμα. Αν έχεις ακόμα απορίες εδώ είμαι..
  5. Καλημέρα φίλε. Αριθμώ την απάντησή σου για να σου δώσω τις απαντήσεις. 1)Κατ αρχήν δεν εκνευρίζομαι. Απλώς απαντάω όπως αρμόζει σε κάποιον που με ειρωνεύεται, χωρίς να του έχω δώσει το δικαίωμα. Πάει αυτό. 2)Σ ευχαριστώ για την απάντησή σου. 3)Μάλλον δεν κατάλαβες από την απάντηση στον didonis ότι έχω ήδη επισκεφθεί μηχανικό, από τον οποίο προέκυψαν όλα όσα γράφω, όπως και ο τρόπος για να γίνει στέγαστρο χωρίς άδεια. 4)Με αυτή σου την φράση ακυρώνεις την αμέσως προηγούμενη. Δηλ. μου λες ότι μιλάω για κάποιον μηχανικό που κινείται στα όρια της νομιμότητας, ενώ αμέσως πιο πριν με συμβουλεύεις να επισκεφθώ μηχανικό. 5)Εγώ καταλαβαίνω πολύ καλά, αντιθέτως σε όλα όσα έγραψα αριθμητικά, δεν πήρα την παραμικρή απάντηση από αυτόν που απευθυνόμουνα, παρά μόνο σε ότι αφορά το ban.
  6. Απλούστατα οταν το διάβασα δεν είχα τον χρόνο να απαντήσω και όταν απάντησα, τον είχα.
  7. Καλημέρα. Θα απαντήσω σε έναν έναν ξεχωριστά και σε όλα όσα μου γράφετε, όπως άλλωστε κάνω πάντα. Μακάρι και οι άλλοι να μπορούσαν να μου απαντήσουν τόσο συγκεκριμένα και σε όλα. Λίγη υπομονή
  8. Φίλε didonis σε αυτά που έγραψες έχω να απαντήσω τα εξής 1) Το μάντρα τι είναι? 2) Προσβασιμότητα απεριόριστη. 3) Δωμάτιο για το γραφείο υπάρχει ήδη όπως έγραψα στο σπιτάκι με τα κεραμμύδια, οπότε αφου το διάβασες, θα μπορούσες να μου πεις τι εννοείς? 4) Καφεδάκι ο πελάτης θα πίνει ενώ πλένει? Γιατί όπως και αυτό το έγραψα πιο πάνω, θα είναι πλυντήριο self service. Οπότε αν μπορείς εξήγησέ το και αυτό. 5) Τα πολλά ακόμα μήπως θα μπορούσες να μου γράψεις μερικά από αυτά? 6) Μόλις έχασες το στοίχημα γιατί τα κτιριάκια είναι νομιμότατα...οπότε μια χαρά θα γίνουν και τα άλλα. Απλά καμιά φορά άμα δεν ξέρεις, καλό είναι να ρωτάς και όχι όχι να έχεις άποψη βάζοντας και στοίχημα... γιατί στο τέλος το χάνεις. 7) Ξαναπέφτεις έξω άλλη μια φορά. Και αυτό γιατί μόλις έκρινες έναν άνθρωπο που δεν τον ξέρεις καν. Και ξέρεις γιατί? Γιατί την εξουσιοδότηση την πήρα ήδη. Οπότε ούτε δικηγόρο για τέετοιο θέμα θα χρειαστώ και έτσι ξαναπέφτεις έξω για ακόμη μια φορά. Οπότε ούτε πριν ούτε μετά θα πληρώσω τίποτα στο δεκαπλάσιο. Από ότι κατάλαβα εκτός από το να κάνεις χιούμορ (κρύο βέβαια) δεν είσαι σε θέση να με συμβουλέψεις ως προς αυτά που ρώτησα, γιατί είσαι προκατηλειμένος και λες άκυρα εντελώς πράγματα, έχοντάς τα ως δεδομένα. Τέλος βλέπω ότι είσαι διπλωματούχος αρχιτέκτων (ή έτσι δηλώνεις τουλάχιστον, όπως μπορούσα να δηλώσω κι εγώ κατά την εγγραφή), δηλ είσαι επαγγελματίας και μου είπες αυτά που μου είπαν 5-6 άσχετοι με την δουλειά φίλοι. Στο διατάυτα τίποτα. Και μάλλον από τιμές δεν θα έχεις ιδέα, όπως και για τα υπόλοιπα, οπότε το 1.000.000 το βρίσκω λογική απάντηση. Τέλος δεν θα ήθελες να μάθεις πως γίνεται ένα στέγαστρο χωρίς οικοδομική άδεια και δεν θα σου το πω, γιατί τότε θα πας να σκίσεις τα πτυχία σου (αν έχεις φυσικά). Απλώς ο μηχανικός που θα τα αναλάβει αυτά δεν πρέπει να είναι ύπνος και θα πρέπει να ξέρει να ελίσεται. Αυτά τα ολίγα. Υ.Γ. Επειδή είσαι και συντονιστής, όπως γίνεται με όλους όταν καταπίνουν την γλώσσα τους, εξαφανίζονται η σε μπανάρουν. Σε περίπτωση που με μπανάρεις, να ξέρεις πως κάθε ημέρα θα φτιάχνω λογαριασμούς και θα ανεβάζω το θέμα με τις απαντήσεις, στο οποίο έχει γίνει ήδη print screen. Αυτοί που νομίζουν ότι λένε εξυπνάδες, είναι αυτοί που γίνονται πρώτοι ρόμπα και εξαφανίζονται. Αν έχεις να μου απαντήσεις πολύ συγκεκριμένα, όπως πολύ συγκεκριμένα αναφέρθηκα στα θέματα που έγραψες αριθμητικά, εδώ θα είμαι να σου απαντήσω. Αν με μπανάρεις, φρόντισε να είσαι απίκο κάθε μέρα για να διαγράφεις θέματα και λογαριασμούς.
  9. Σ ευχαριστώ πολύ Didonis. Μπερδεύτικα λίγο, αλλά οκ θα τα μελετήσω. Τουλάχιστον μπορεί να μου πει κάποιος μια τιμή που θα πρέπει να πληρώσω τον μηχανικό για τα πιο απλά και συνηθισμένα? Δεν μπορεί κάποιος μέσος όρος θα υπάρχει. 100? 200? 1000?
  10. οκ Σ ευχαριστώ πολύ. Θα χαρώ να διαβάσω και τα σχόλια και άλλων μελών, σχετικά με αυτά που με απασχολούνε. Διόρθωσα και το αρχικό κείμενο για να είναι πιο εύκολες οι απαντήσεις.
  11. Δηλ. η πρώτη μου κίνηση ποιά είναι? Σε ποιον θα πάω? Συγνώμη αν φαίνεται αστείο, αλλά είμαι εντελώς άσχετος. Δεν είχα ποτέ μου σχέση με επιχειρήσεις κτλ. Αυτοί οι έλεγχοι, οι μελέτες, οι άδειες κτλ πρέπει να γίνουν πριν νοικιάσω εγώ τον χώρο και αρχίσω να τον φτιάχνω? Με τι στοιχεία πρέπει να πάω έχοντας στα χέρια μου? Τα κόστη για όλα αυτά αν μπορείς να μου τα αναφέρεις πολύ πολύ χοντρικά. Από ότι κατάλαβα εσύ λες ότι χρειάζεται οικοδομική άδεια για τα στέγαστρα? Είναι σίγουρο? Ακόμα και να χρειάζεται, μπορώ να την παραλείψω με κάποιου είδους παραθυράκι?
  12. Γειά σας. Κατ αρχήν έχω να πώ ότι το forum σας διαφέρει πολύ από τα υπόλοιπα, καθώς βλέπω ένα κλίμα "επαγγελματικό" όπου δεν λέει ο κάθε ξεκάρφωτος ότι του κατέβει, όπως συβαίνει σε άλλα forum και στο τέλος ένα θέμα καταντάει να βρίζονται 5-6 μεταξύ τους και να κλειδώνει. Το δικό μου θέμα εν συντομία έχει ως εξής. Θέλω να ανοίξω μια επιχείρηση και συγκεκριμένα πλυντήριο αυτοκινήτων self - service. Έχω βρεί τον εξοπλισμό, έχω βρεί τον χώρο και δεν ξέρω πως να ξεκινήσω τις διαδικασίες και φοβάμαι μην αρχίσω και ξοδεύω τα χρήματα για εξοπλισμούς, ενοίκια κτλ και κάποια στιγμή κάτι σκαλώσει κάπου και δεν μπορέσω να το ολοκληρώσω και πάνε τα λεφτά χαμένα (καθότι είναι οικονομίες ζωής). Για ευκολία στις απαντήσεις, αριθμώ μια μια τις απορίες που χρειάζομαι απάντηση. Πληροφοριακά στοιχεία: Ο χώρος που θα μισθώσω, είναι περίπου 300 τμ και έχει ένα μικρό κτηριάκι 20-30 τμ (με κεραμύδια) και μια στεγασμένη αποθήκη μεταλλική κατασκεύη με τσίγκο 30-40 τμ. Ο υπόλοιπος χώρος είναι ανοιχτός (οικόπεδο). Εγώ θέλω να φτιάξω 4 θέσεις πλυσίματος αυτοκινήτων στον ανοιχτό χώρο και 2 θέσεις σκούπας εσωτερικού χώρου στην αποθήκη με τον τσίγκο. Το μέρος είναι εντός σχεδίου, σε δρόμο με μεγάλη κίνηση που βγάζει από την πόλη και προηγουμένως εκεί ήταν μάντρα ανακύκλωσης οχημάτων. Κοντά υπάρχουν πολλά βενζινάδικα και αρκετά πλυντήρια αυτοκινήτων. Θέματα όχλησης δεν υπάρχουν. Επίσης έχει ρεύμα και νερό. 1) Μπορείτε να μου είτε σε τι είδους επαγγελματία να πάω και να με καθοδηγήσει & να κάνει αυτός όλες τις διαδικασίες για εμένα (να του κάνω πχ μια εξουσιοδότηση και να κάνει αυτός τα πάντα για εμένα) και να ελέγξει πριν ξεκινήσουμε και πριν νοικιάσω τον χώρο, όλα τα πιθανά νομικά κωλύματα? Αρχιτέκτονας? Πολ. Μηχανικός? Κάτι άλλο? Και το κόστος αν μπορούσατε να μου πείτε πολύ πολύ χοντρικά για όλα όσα θα αναλάβει και πρέπει να πληρωθούν για να αρχίσω να δουλεύω. Αν μπορείτε να μου γράψετε όλα τα κόστη που θα προκύψουν στον γραφειοκρατικό τομέα, μέχρι να λειτουργήσω την 1η μέρα. 2) Τι να ελέγξω ή να ρωτήσω τον ιδιοκτήτη για τον χώρο? Υπάρχει περίπτωση δηλ. κάτι να κολήσει την διαδικασία? 3) Οι θέσεις που θα φτιάξω χρειάζονται οικοδομική άδεια? Άλλοι μου λένε Ναι & άλλοι Όχι. Κάποια site μάλιστα διαφημίζουν στέγαστρα αυτοκινήτων που όπως αναφέρουν δεν χρειάζονται οικοδομική άδεια και από ότι κατάλαβα είναι αυτά που έχουν τεντόπανο πάνω και γύρω γύρω. Μπορείτε να μου πέιτε αν ισχύει αυτό καθώς είναι κρίσιμο για μένα, γιατί σε περίπτωση που χρειάζεται άδεια, δεν μου φτάνουν τα χρήματα και θα προτιμούσα μια λύση χωρίς άδεια. 4) Ξέρει κανείς πως φορολογούνται τα έσοδα? Καθότι έχω πάει σε 2-3 διαφορετικά πλυντήρια και δεν παίρνεις από κάπου απόδειξη για τα 50λεπτα που βάζεις στο μηχάνημα. Ευχαριστώ προκαταβολικά όλους για την πρόθεση να βοηθήσουν. Υ.Γ. Στην φωτό που επισυνάπτω βλέπετε 2 θέσεις, όπου το site που τα φτιάχνει λέει δεν χρειάζεται οικοδομική άδεια. Εγώ θέλω να βάλω 4 τέτοιες θέσεις στην σειρά. Μην σας μπερδεύουνε οι βούρτσες που υπάρχουν στην φωτό. Εγώ δεν θα έχω βούρτσες, μόνο τα λάστιχα του νερού και του αφρού θα πηγαίνουν σε κάθε χώρο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.