Μετάβαση στο περιεχόμενο

JOHNYMAL

Core Members
  • Περιεχόμενα

    547
  • Εντάχθηκε

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από JOHNYMAL

  1. Χαίρετε.

    Σε έλεγχο τοπογραφικού αδείας του έτους 1972 που κάνω αναφέρει ένα γεωτεμάχιο 1500 τ.μ με νομίμως υφιστάμενο κτίσμα που κάνουν επέκταση αυτού. Δεν αναφέρουν πουθενά την νομοθεσία βέβαια. Ξέρετε μήπως με πιο διάταγμα για εκτός σχεδίου οικοδομούσαν;

    Επίσης, μήπως υπήρχε κανένα παραθυράκι για το νομίμως υφιστάμενο κτίσμα και την προσθήκη δόμησης αυτού;

  2. On 28/7/2023 at 12:32 ΜΜ, Jakob said:

    Μπορείτε να ανεβάσετε ένα dwg που να είχε αυτό το θέμα ώστε να καταλάβω ακριβώς τι ψάχνετε να κάνει το lisp και αν μπορώ να σας βοηθήσω;

    Χαιρε αγαπητέ συνάδελφε,

    Ψάχνω ένα lisp ώστε οταν έχω δυο-τρια polyline το ενα πανω από το άλλο και υπάρχει κάποια όχι ακριβώς ταύτιση να μου εμφανίζει τους κόμβους που δεν πατάνε καλά μεταξύ του ή να μου εστιάζει κάπως τα κενά που δημιουργούνται.

  3. Χαίρεται συνάδελφοι, 

    ξέροι κανεις κανένα lisp στο Autocad ωστε όταν φτάχνουμε το dxf για το ΔΓΜ και μας λείπει κανένας κόμβος ή εχουμε πολυ μικρή επικάλυψη να τα εντοπίζει?

  4. On 18/5/2022 at 1:17 ΜΜ, ppanag said:

    @JOHNYMAL Δυστυχώς αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι με τους θεωρητικούς μεσότοιχους μπορείς να θεραπεύσεις την έλλειψη αρτιότητας ως προς το εμβαδόν ή το μήκος προσώπου αλλά εξακολουθεί ενώ ισχύει η υποχρέωση να εγγράφεται εντός του πραγματικού οικοπέδου ορθογώνιο διαστάσεων 5 x 10

    Η λογική είναι ότι θεραπεύει τα στενά οικόπεδα. Το περίγραμμα σε αυτά δεν χωρούσε οριακά όποτε οι 30+30 πόντοι ειναι η λύση μας. Κατά την γνώμη μου!

  5. On 22/4/2019 at 8:15 ΜΜ, kskrinis said:

    Ευχαριστώ dimitris GM και ΚΑΝΑ για τις άμεσες απαντήσεις.

    Βλέπω ότι συμφωνούμε. Προσπαθώ να αποδείξω ότι προηγείται η εξαίρεση της μεσοτοιχίας και μόνο αν δεν με καλύπτει πάω με αρθ.25, όπως ανέφερε και ο dimitris GM. 

    Θα επικοινωνήσω με αποκεντρωμένη διοίκηση μήπως υπάρχει καμία εγκύκλιος σχετική.

    Συνάδελφε αυτό το λές για να μην έχει απομείωσει του συντελεστή δόμησης υποθέτω.

    Βρήκες κάποια εγκύκλιο για το εαν εφαρμόζουμε πρώτα τον Ν.690/48 και μετά εφόσον δεν μας καλύπτει εφαρμόζουμε το άρθρο 25?

  6. Δημήτρη χαίρε, το έχω διαβάσει αυτό και καταλήγω οτι αυτοί οι 30 πόντοι είναι πλασματικοί.

    Ισχύει όμως και για το περίγραμμα 5 επι 10; αυτό δεν καταλαβαίνω. Δηλαδή ΄΄ λαστιχώνουμε '' το οικόπεδο μας 30 cm στις πλευρές πλην της ρυμοτομικής και εγγράφεται και το περίγραμμα 5χ10 και είμαστε εντάξει?

  7. Συνάδελφοι χαίρεται έχουμε ένα οικόπεδο σε σχέδιο Πόλης εγκεκριμένο με το Ν.Δ 17.7.1923 με εμβαδόν 95 τ.μ και πρόσωπο 5.05 μ. Το πρόβλημα είναι οτι λόγω στενού σχήματος δεν εγγράφεται κάτοψη 5*10 ορθογωνικής μορφής.

    Θα μπορούσαμε να εκμεταλευτούμε τις διατάξεις του Ν 690/1948 για να υπολογίσουμε θεωρητικούς μεσότοιχους 60cm/2 =30cm με σκοπό να χωρέσει το περίγραμμα 5 επι 10? 

  8. Καλησπέρα σας,

     Σε σχέδιο Πόλης εγκεκριμένο με τις διατάξεις του Ν.Δ 1923 έχουμε ένα μη άρτιο οικόπεδο 60 τ.μ το οποίο προέρχεται απο ανταλλάξιμες εκτάσεις του Υπουργείου Οικονομικών.

    Θα μπορούσε να οικοδομηθεί ως έχει λόγω του ότι ήταν ανταλλάξιμο ή είναι προσκυρωτέο ?

     

     

  9. On 7/8/2014 at 1:37 ΜΜ, GEORGE MICHEAL said:

    για την παρέκκλιση σε 500 τ.μ. για εκκλησία μου ζητήθηκε η παραχώρηση με συμβόλαιο στην εκκλησία της έκτασης από την τοπική αρχιεπισκοπή Να ενημερώσω ότι για ναό του παλαιού ημερολογίου δεν χρειάζεται ναοδομία και η άδεια βγαίνει όπως όλες οι άδειες δόμησης με έγκριση των αρχιτεκοτνικών από ΣΑ (παλαιά ΕΠΑΕ) Μάλιστα όταν το πήγα για έγκριση αρχιτεκτονικών δεν το γνώριζαν στην ΕΠΑΕ ( μου ζητούσαν έγκριση από ναοδομία ) και τους πήγα την σχετική νομολογία Δηλαδή πήρα την άδεια χωρίς να περάσω καθόλου από Ναοδομία 

    Γεώργιε χαίρε επανέρχομαι σε ένα παλιο post μπορείς να μου παραθέσεις την νομοθεσία για το παλαιό ημερολόγιο?

  10. On 23/10/2009 at 2:05 ΜΜ, ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ said:

     

    Καλημέρα σας μηπως μπορει κάποιος να ανεβάσει το συγκεκριμένο χωρίο του τεύχους Σ.Α.Τ.Μ. Β.Ε. που αναφέρεται στις οκκάδες?

     

    Y.Γ. Μετά από προσεκτικότερη ανάγνωση, στον πίνακα 1 (σελ 22 του PDF) επιβεβαιώνεται η κοινή πηγή με το τεύχος του Σ.Α.Τ.Μ. Β.Ε. "εφαρμογές διαγραμμάτων και τίτλων ακινήτων" (γράφει στο τέλος του πίνακα 1 ότι πηγή είναι το τεύχος του Σ.Α.Τ.Μ. Β.Ε.)

     

  11. Kύριοι καλησπέρα, σε οικόπεδο εντός σχεδίου πόλης εγκεκριμένο με τις διατάξεις του Ν.Δ17/1923 έχουμε τμήμα παραλίας που εμπίπτει εντός της ιδιοκτησίας μας (ο αιγιαλός έχει καθοριστεί το 1980).

    Τι κάνουμε με αυτό το τμήμα της παραλίας? Το τμήμα που είναι μέσα στο ρυμοτομούμενο θα μπορούσαμε να τ θέσουμε σε κοινή χρήση, το εναπομείναν ανάμεσα σε πρασιά σε ποιον ανήκει? Μπορεί να μεταβιβαστει ή οικοδομηθείτο ακίνητο με το βάρος του τμήματος της παραλίας?

    Θα χρειαστούμε μήπως επανακαθορισμο υποχρεωτικά? 

    erotima_-Model.pdf

  12. καλημερα σας σε κτίριο 450 τ.μ κατοικίας αρχικός έλεγχος απο βρίσκεται σε απόσταση 90 χιλιόμετρα από την έδρα μου θα μπορούσα να ζητήσω αμοιβή για αρχικό έλεγχο αντι 200 ευρώ +ΦΠΑ διαφορετική αμοιβή ?

    Σκεφτόμουν 500+ΦΠΑ το ΦΕΚ ορίζει την ελάχιστη οπότε εμείς μπορούμε να ζητήσουμε παραπάνω χρήματα?

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.