Μετάβαση στο περιεχόμενο

innerwisp

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

innerwisp's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Εγω ειμαι ασφαλισμενος εδω και 2 χρονια.Δεν προλαβαινω-βαριεμαι, και δεν εχω παει να βγαλω βιβλιαριο. Σε ποιο μερος του πλανητη θα πληρωνα κλαδο υγειας χωρις να εχω αυτοματα βιβλιαριο;αλλα φυσικα αυτο ειναι πταισμα. Με αυτο το μπλοκακι εχω συναδελφους που παιρνουν 600+φπα, δουλευουν 11-12 ωρες τη μερα + σαββατα,τους βριζουν ολη μερα, βαζουν υπογραφες και το βουλωνουν. γιατι απο αυτα τα 480 + 120 παρακρατηση που ισως καποτε θα παρουν, εχουν να δωσουν τα 180 του ταμειου, για να μην τα ζητανε απο τον ανεργο πατερα τους...και τους μενουν 300 για τις βενζινες και το κουλουρι...αν αυτο δεν ειναι σκλαβια τι ειναι? Η δουλευεις για ενα κουλουρι, η πας φυλακη! Εγω παιρνω λιγα παραπανω και τρωω και κανενα ντελιβερι. Και υπογραφω εργα 300.000 ευρω για να τα φαει ο εργοδοτης στα μπουζουκια.
  2. Καλησπέρα συνάδελφοι. Έχοντας διαβάσει πολλά νήματα εδώ και αλλού, και έχοντας κάνει πολλά τηλεφωνήματα σε ΔΕΗ κ Νομαρχίες, έχω εκνευριστεί γιατί δεν μπορώ να πάρω ξεκάθαρες απαντήσεις, που να με ικανοποιούν. Τα ερωτήματά μου είναι τα εξής: 1. Σαν Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός έχω γραφτεί και στα Μητρώα Ηλεκτρολόγων και μηχανολόγων στη Νομαρχία. Είμαι υποχρεωμένος για ένα οικιακό φωτοβολταϊκό να συντάσσω υπεύθυνη δήλωση εγκαταστάτη, και να την επικυρώνω στην εφορία; Στη ΔΕΗ αυτό μου ζήτησαν. Στην εφορία δεν βρίσκουν λόγο να μου την επικυρώσσουν γιατί έχω θεωρημένο μπλοκάκι και αυτό αρκεί. Στη ΔΕΗ δεν τη δέχονται αν δεν είναι θεωρημένη από την εφορία. Επιπλέον στην αίτηση της ΔΕΗ δεν αναφέρει κάτι για ΥΔΕ, αλλά υπεύυνη δήλωση μηχανικού που να αναφέρει κάποια πράγματα για την εγκατάσταση, με συνημμένο ηλεκτρολογικό. 2. Υπάρχει ελάχιστη αμοιβή; 3. Εγώ κάνω τη μελέτη και την αρχική αίτηση και πάει κάποιος άλλος και κάνει την εγκατάσταση, γιατί μπορεί να γίνονται 10 στέγες ταυτόχρονα για τις οποίες εγώ κάνω τη μελέτη. Εκεί την ΥΔΕ την υπογράφει αυτός που έκανε την εγκατάσταση; Αν ναι, γιατί μου ζητανε από τη ΔΕΗ όλα τα χαρτιά της μελέτης και της εγκατάστασης να έχουν την ίδια σφραγίδα; Αν όχι, γιατί να πάω φυλακή για μία εγκατάσταση που δεν έκανα εγώ; Ελπίζω να μη σας κούρασα συνάδελφοι. Ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας.
  3. Με τις παρούσες συνθήκες, και εκατομμύρια να ήμασταν, μάλλον δεν θα βρίσκαμε δίκιο.
  4. Ένα πολύ σημαντικό θέμα είναι αυτό της επιδοτούμενης εργασίας από τον ΟΑΕΔ. Είμαι άνεργος εδώ και ένα χρόνο. Συμφωνώ ότι είναι καλό να πληρώνω τις εισφορές μου στο ΤΣΜΕΔΕ για διαφόρους λόγους. Αλλά προς το παρόν δεν βρίσκω δουλειά σαν μηχανικός. Γιατί να μην μπορώ να μπω σε κάποιο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, ίσως και με επιδοτούμενες εισφορές, όπως όλοι οι υπόλοιποι άνεργοι Έλληνες; Δηλαδή εγώ είμαι λιγότερο παραγωγικός από όλους αυτούς; Φίλος είχε κενή θέση σε κατάστημά του και δεν μπορούσε να με προσλάβει, γιατί δεν μπορώ να γραφτώ στον ΟΑΕΔ. Δηλαδή, σαν νέος μηχανικός ούτε σαν μηχανικός μπορείς να βρεις δουλειά, ούτε σαν υπάλληλος, ούτε σαν χαμάλης. Αν δεν έχω μπαμπά, τι κάνω; Μπαίνω φυλακή; Και όσο είμαι στη φυλακή, τοκίζονται οι εισφορές μου; Τώρα θα μου πείτε, τί τα λέω σε σας...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.